Chalupa - cottage, vintage a stará patina

Zobraz úvodní příspěvek
Profilova fotka
Ahojky všem. Jsem tak trochu blázen do netradičního bydlení, líbí se mi chalupářský styl, nesnáším modernu(chrom, plasty, černá barva atd.) Na internetu je toho přehršle, co se obrázků týče, ale ten muj styl se mi hledá těžko - asi nemá tolik příznivců. Snažím se však nashromáždit co nejvíce obrázků, nápadů, tipů a rad co se toho týče a proto zakládám tuto diskuzi - pokud by někdo věděl o dobrých stránkách nebo měl sám nějaké obrázky, či nápady, budu moc ráda, když se přidáte do spolku "bláznů" do romantického bydlení. Pro příklad, jak to myslím, se podívejte do mého albíčka. Líbí se mi dřevěné stropy, nábytek se starou patynou, kamenné a cihlené obložení, oblouky a vůbec vše netradiční a originální , nemusí to být čistě chalupářské.
Odpovědět
Profilova fotka
A kde je tam to cottage a vintage? :-N Koc, jo, mam v albu, myslela jsem, ze jsem tu fotku uz smazala :) Nad svetly jsem jeste nepremyslela, ale v mem pripade bych je resila az uplne nakonec podle toho, jestli pujdu do provence :-N koupelny nebo do hezke ceske :-D Svetlo ve finale urcuje nejvetsi dojem z mistnosti, takze bych na nem setrit nechtela a klidne si par mesicu pockat, nez sezenu to prave, co tam bude pasovat.
Odpovědět
Profilova fotka
přidala jsem do alba novou lampičku, vyhrála jsem ji v mimiaukci, tedy 2ks za 50,-, ale k druhé není stínidlo, jsou ikeácké, půjde tam takové stínidlo sehnat, že jo?
Odpovědět
ja mam treba rada vice svetel...takovy ty tlumenejsi, ale vic :-D Bez do provance koupelny x-) Jak jsem zjistila najit hezke svetlo za ,,normalni,,peniz je celkem obtizne...Nad jidelni stul bych chtela takovej ten kovanej lustr, cernej, to se asi spokojim s Ikea
Odpovědět
Profilova fotka
En .. no všude, nevidíš? Je mu tam fakt pletený povlaky na polštáře dávat nebudu.. jen nábytek a zbytek je pro něj .. dětskej :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Maji tam hlavne uzsi stinitka, nevim, jestli i takhle sirsi. Dorko, pokud budes mit dostatecne velkou koupelnu s tim oknem, tak bych klidne dala i tohle svitidlo http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/pro... :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Maji, lampičky pěkné .. a bude se Ti hodit všechno to dřevo? Stoly? Linka? lampičky? židle? =-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ta lednicka jde tak lehce otevrit, kdyz je vymyta :-D A co postele? :) Do jakych by jste sly? Ten hemnes je velke lakadlo, ale furt me odrazuje to vysoke celo. Misto matrace uvazujeme o futonu. Resp. ja uvazuju, manza o tom jeste nevi :-D
Odpovědět
Profilova fotka
to je všechno potřeba, ne? Jen máme jednu dvojpostel navíc, ta půjde k našim a kulatý stůl už šel tento týden, takže si to tu nezaskládávám, jen to pomalu, ale jistě měním ;-)
Odpovědět
to je krasny...takovy typ nekde pouziju urcite..ale asi to bude podkrovni koupelna a na velikost az ne moc tak velka cca 6-7m2
Odpovědět
Profilova fotka
En, ložnice po babičce z roku 1928 :) A také má vysoké čelo.. ale i tu pelest.. x-) Je to náhodou moc krásné.. takový pelíšek myslím.. x-) a můžeš opřít polštáře čelo pořád vynikne ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
To světlo mám vyhlídlé do jídelny, obýváku ;-)
Odpovědět
hele ja stim celem problem nemam...jde o zvyk..a jde se o nej krasne oprit, kdyz si ctu.uz bych nemenila,je to proste fortelna postel :-p
Odpovědět
Profilova fotka
Dorko.. je krásná ;-)
Odpovědět
Ahoj holky, my meli Hemnes jeste ten antik postel a super, to celo je nahodou pekny, taky s nim nemam problem:)). Ustlany to totiz nevypada taaaak vysokansky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Neplaz, ja verim, ze je super, jenom se na ni asi necitim. Vyvolava ve me pocit klaustrofobie :-N Ja prave moc nepotrebuju, aby to celo vynikalo. Polstare bych chtela, aby koncily tak 30 cm pod maximalne. U Dorky je to tak akorat, to mate nahore na maximum? Ty bocnice by mely skryvat matraci, vys uz nejdou dat?
Odpovědět
jof dej odkaz na ten svuj blog ho nemuzu najit :-|
Odpovědět
Článek se načítá
En, myslim ze to mame nejvys co to jde. fakt jde o zvyk, taky se mi to nejdriv moc ,,nezdalo,,ale ted v pohode, doma zmerim kolik to je cm. Ale je fakt ze vyssi to celo je no... :-D
Odpovědět
Profilova fotka
http://gralinka.blogspot.com/search/l... simi, kuk
Odpovědět
Profilova fotka
Jo jako kdyz na to koukam k tobe do alba, tak mi to tak vysoke neprijde, v ikea hrozne :) Toz to zni nadejne :))
Odpovědět
me to asi v ikea taky prijde vic, ja nevim cim to... :-D ---ale jestli bys mela mit klaustrofobii, neriskovala bych :-D . mame ten nejvetsi rozmer, ze by se to nejak rotlozilo do sirky??? :-D
Odpovědět
Profilova fotka
A co takhle holky posloucháte? Hudbu? .. Hopsaj čudlaj, či Pepík Zíma by už bylo asi trochu moc .. :-D
Odpovědět
:-D :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Dorko.. Moravanka, Sejdeme se na Vlachovce? :-N
Odpovědět
Profilova fotka
Vidis, to je taky mozne, myslim, ze jsem koukala na jednoluzko, to je fakt :) Na konci mesice tam zase pojedem, tak to ocihnu poradne :)) Zacaly jsme s Anezkou soplit, to bude vikend, ja do toho kramy a s karavanem nekde o 220 km dal :-p Doufam, ze nebude celou dobu jako je dneska... Soplit zacala Anezka a ja to odskakala, ji skoro nic neni - nastesti. Jenom nevim, jak dlouho to bude trvat, kdyz se furt pusinkujem :-N
Odpovědět
my mame Hlinecanku hehec :-p Nee, tak ja mam hodne rada soundtracky z filmu, top: frida, amelie z mont.,kytice, laska nebeska..pak mam docela rada mluvene slovo: Hobit, Vejce a ja, A.E.Poe-povidky ;-) Jinak kdyz neco delam, si poustim jako kulisu nejakej znamej film a moc ho nevnimam :-D
Odpovědět
vikend ma byt jako malovany..prej 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dorko, jo tááák :) To já jsem věrná Erosovi x-) , Beatles, Wonderovi a Anastacii ;-) Z mluvených Šimek a Grossman. Z filmů Zápisník jedné lásky, Hudbu složil, slova napsal, Terminál.. Herci Grant, Cage.. Z knih malý Princ, Emanuella, Neználek :) a Šifra Mistra Leonarda :-N
Odpovědět
Profilova fotka
A manza se ani dneska nevrati domu a prespi v Praze. Mam pocit, ze Anezka mu za chvili rekne max. strejdo :-p Tenhle tyden byl sileny, ani jsme se poradne nevideli nebo jsme oba makali. O Anezce nemluve, s ni se videl jenom chvili nebo ho nesmela rusit pri nalehave praci :-( Panejo, Jof, tvuj blog smele konkuruje tem silenkam z Norska a Danska nebo odkud to vzdycky je :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Jo a ještě ulítávám na Tip a Tap, Broučkách, Vepříkovi a Kůzleti, Santmanovi a Happy Three Friends :-N
Odpovědět
Profilova fotka
*Tree
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?