Ahojky všem. Jsem tak trochu blázen do netradičního bydlení, líbí se mi chalupářský styl, nesnáším modernu(chrom, plasty, černá barva atd.) Na internetu je toho přehršle, co se obrázků týče, ale ten muj styl se mi hledá těžko - asi nemá tolik příznivců. Snažím se však nashromáždit co nejvíce obrázků, nápadů, tipů a rad co se toho týče a proto zakládám tuto diskuzi - pokud by někdo věděl o dobrých stránkách nebo měl sám nějaké obrázky, či nápady, budu moc ráda, když se přidáte do spolku "bláznů" do romantického bydlení. Pro příklad, jak to myslím, se podívejte do mého albíčka. Líbí se mi dřevěné stropy, nábytek se starou patynou, kamenné a cihlené obložení, oblouky a vůbec vše netradiční a originální , nemusí to být čistě chalupářské.
nevim proc mam zafixovane ze nemas ridicak hmm keine ahnung :-N
njn jenze ja jsem svobodna bezdetna tak si muzu dovolit koupit az budu mit deti tak si asi boty za tolik a tolik tisic uz nekoupim.
ja bych to spis nedala ze se mi to protivi uz jen to slovo sliz
a me se nezdaji prasky az tak predrazene :-|
ehmm no me je 25 krast teda nekradu :-D ale zase nekourim nepiju na drahe vecere tez nechodim a jak uz jo tak to stejne neplatim :-p
jako ze studuju v zahranici je pekna palka ale jak rikam snazim se neutracet za blbosti ted neutracim skoro vubec neb jsem si koupila tu kuzi na motorku a ta me stala skoro 10 litru :-x
kdyz tak kupuju jen drobnosti :-p neb nemam vlastni byt a jak bych to vsechno stehovala :-N
Ja nechci zvrhavat debatu uplne jinym smerem.. Jenom z pozice, kdy dostavam mesicne asi 7600 rodicak, neni od veci si vydaje hlidat. Umim utracet i za kraviny, ale proste kdyz se spocitaji nektere vydaje, da se hodne usetrit na takovyhlech drobnostech. Treba mi ted mama davala cist clanek o poradu na jednicce, Krotitele dluhu? Treba tam radili rodine s vydaji na stiru, ze se radi koupou, ale kdyz omezi spotrebu vody a misto sprchace si koupi mydlo, usetri stokoruny, ktere mohou pouzit jinde. No tak nejak to vnimam v nasi situaci..
urcite neni spatne se nad tim zamyslet...ja jse treba taky utracivej typ, rada utracim za obleceni, kableky, boty, cetky, kosmetiku, veci do bytu atd...ale na druhou stranu vim, ze kdyz to bude nutny(coz bude) dovedu se uskromnit a vim ,ze proste nektery veci jsou zbytecny a neni spatny vedet, kde usetrit
Jinak s tim, ze v Nemecku jsou kvalitnejsi vyrobky od stejnych firem, tak s tim souhlasim. Mama ma uplne tu samou zkusenost. Avivaz, prasek, vsechno je silnejsi v Nemecku, pro nas jako by to redili :-|
ene, naprosto ti rozumím, já si výdaje raději píšu, protože se umím taky rozšoupnout, Jurinův plat kolísá mezi 15-30 tis, a stejně neušetříme téměř nic, uzavřu to peníze budou...... :-x
Co máš namyšleno za vánoční dárky pro Anežku? Už se taky pomalu začínám rozkoukávat, už jsem kontaktovala paní z Fleru na to andělské tričko a chtěla bych nějaké koníky, které teď u ní hrají prim.
presne tak tez si myslim :)
ja za jeden pokoj platim 5 tisic kuchyn a wc mam s dalsimi dvemi nevyhoda nemecka koleje a bydleni je strasne drahe!! i kdyz v cesku uz tez.
z druhe strany ty mas jeste muze proste vse ma sve plusy a minusy.
no jak mi dojde prasek teda spis ten gel tak premyslim ze koupim eko ted vesel novy na trh tak ho prubnu.
napr.muj tata ma rad mydla ne sprchace nekdy mi prijdou ale ty mydla drazsi nez sprchac se jen sprchuju ve vane nesmim lezet a ani me to nebavi a voda rychle stydne :-N takze tam bez debaty :)
no a bio veci neco je jen reklamni trh bohuzel :-|
na cem jsem ted hodne usetrila ze jdu nakupovat az mi fakt dochazi ze nekreckuju a pak to vyhazuju coz ted uz nedelam. 8-)
Simo, nic mi to nerika. Hodne si chvali prave nemecky Frosch.
Jof, ty mas ale s Polskem spolecneho neco vic nez jenom ze se ti tam libi, ze ;-)
Majo, uz pomalu shanim, nic extra to nebude. Mam pro ni detsky pribor, manza dneska prisel, ze chce dalsi drevene koleje :-D :-D a chybi ji v kuchynce nadobi, takze nejake sklenicky a talirky :) ma hned druhy den narozeniny, takze tech darku bude na vymysleni jeste hafo...
na čem se šetřit nemá si myslím, je právě to jídlo, jinak ostatní je jedno jestli máte plus mínus pět deset tisíc, mne prijde, ze clovek vyzije naprosto se vším... treba kdyz jsem chystala svatbu ktera mela prijit na 40 000 predpoklad a pak jsme dvacku museli nenadale zaplatit za neco jinyho tak jsem ji udelala za 20 000 a naprosto v nicem se neomezovala... a to jsem si kupovala svoje saty, mame festovni prstynky a profi fotografa.. slo o to tomu venovat cas a vychytat to ;-)
jof co mas s polskem spolecneho to me zajima?? :)
tady ten je v nabidce od dubna asi nakoupim zasoby mamce a dovezu maji i jine veci na cisteni tak ji vezmu celou sadu.
Jj, s jidlem souhlasim, taky mi chvili trvalo, nez jsem na to prisla :) U Anezky mam ale jasno, kdyz uz chce nejakou sladkost nebo mlsani, kupuju hlavne bio. Ne ze by v tom nebyly hnusy, ale je jich tam podstatne min. Naopak u nanuku misto Magnumu "zdravejsi" Misa :)))
Ene, Kajča má taky hned 10.1. narozeniny, takže to taky nebudu moc hrotit, aby si na to nezvykala, jsem zastánce dvou tří hraček, nesnáším u ségry, když na to nemá a kupuje děckám hračky za desetitisíce, že se jim to nedá pod stromek, a oni pak očekávají od každého dary jako blázen. ]-(
Ene to jsi rodila na termín, já měla 30.12. (uteklo mi vysoké porodné :-| )
Do jakých barev máte stromeček?