Dřevostavba či zděný rodinný dům? Poraďte

Dobrý den, chtěli by jsme létos stavět RD a nejsme stále rozhodnuti zda dřevostavbu či zděný RD. Poraďte prosím kdo máte jakékoliv zkušenosti.Děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
Jestli nejste ještě ani rozhodnuti, jakou stavební technologii použít, tak vám nechci brát naděje, že letos budete stavět.Tady i na jiných fórech toho bylo napsáno hromada, chce to číst a číst. To, co jednomu vyhovuje a bude to vyzdvihovat do nebes, nemusí vůbec druhého oslovit. Sami jsme se rozhodovali nad tím ,co stavět skoro rok.A nakonec jsme to vzali hodně pocitově... :-) Tak hodně štestí!!!
Odpovědět
Můj názor je, že je nejlepší jet na pár dní ke známým do cihlového RD a pak do dřevostavby ;-) Každá techonologie má své kouzlo. Určitě objíždějte vzorové domy a třeba si zkuste v patře poskočit, abyste věděli, jak se nese zvuk dolů, atd.. My se rozhodli pro dřevostavbu (tedy já byla rozhodnuta od začátku ;-) ), ale strop v patře má i betonovou vrstvu, právě kvůli větší stabilitě.. Hodně štěstí s výběrem :-)
Odpovědět
Pokud chcete raději dřevostavbu ale odrazuje Vás její cena, tak si myslím že kompromis je Durisol. Místo cihly máte dřevoštěpku a klima uvnitř této stavby je výborné a zdivo na dotek není tak chladné jako cihla ale naopak příjemné.
Odpovědět
Profilova fotka
Doporučuji to, co nikieda. Jeďte se podívat, vyzkoušet, chvíli v těch domech pobýt. Určitě lepší, než vzorové domy bude, když se "vnutíte" k nějakým známým. Ideálně je v ve zděném domě a dřevostavbě být celý den, včetně přenocování. Uvidíte. Jakkýchkoli jiných doporučení se zříkám, jednak je to opravdu individuální, každý se v domech bude cítit odlišně a pak, určitě bych to schytala od příznivců .... . A hádat se o těchto věcech není smysluplné. A propó, je tady hodně jiných diskusí, kde se toto téma v minulosti rozebíralo.
Odpovědět
Ahoj, rád bych se s vámi podělil o svůj názor. Už víc než dva roky bydlím v dřevostavbě (RD Rýmařov) a jsem moc spokojený. Šel jsem do toho po hodně dlouhém sondování plno firem, velkých i malých a snažil jsem se vždycky dostat co nejblíže k firmě a hlavně k lidem, kteří už v jejich domech bydlí. Samozřejmě na první pohled to skoro všude vypadá super, nic není problém...nemožné na počkání a zázraky do tří dnů. Když ale potom člověk naráží na případy, kdy se u těch menších firem muselo plno věcí dodělávat naněkolikrát, s průtahy, s lidmi co tomu vůbec nerozumí, je to děs. A to jsem rozhodně nechtěl. Tak jsem vsadil na jednu z osvědčených značek a nespletl jsem se. Taky radím dopředu si pozorně prostudovat, co vlastně všechno je v ceně a dopočítat si to vždy na stejnou úroveň standardu. Ono totiž třeba přímotopy v ceně znamená až 100 000Kč příplatek později když budu chtít radiátory, železná futra ve standardu si taky málokdo dá, dlažbu za 200Kč na metr nenajdeš a když si potom sečteš metry a vynásobíš to příplatkem třeba 300Kč na metr, cena domu hned skočí úplně někam jinam. Prostě srovnávejte, nechte si ukázat domy a ptejte se po zkušnostech firem. Ono postavit třeba 200 domů za rok znamená, že si firma asi nemůže dovolit dělat průšvihy a musí to mít všechno pěkně vypilované. U nás to tak bylo, koncert zlatých českých ručiček a dokonalé technologie. A proč dřevostavba? Jednoznačně rychlost - za měsíc od začátku montáže jsme se stěhovali, suché klima uvnitř - u cihly bychom čekali spoustu měsíců i kdyby vymrzla hrubka, nízké náklady na vytápění - protopíme cca 12 000Kč za rok v plynu při 170m2 (máme upravný Nova 97) při "trenýrkové teplotě" v domě a větší prostor uvnitř. Nemyslím si, že by dřevostavba měla snižovat cenu pozemku, řekl bych že dnes už jde plno lidí cíleně za výhodami dřevostaveb. To jsou moje argumenty, proč jsem se rozhodl pro dřevostavbu, nikomu je nenutím.
Odpovědět
Profilova fotka
to petr4a: A co klasický srub? Nechcete se k nám přijet podívat, jak se v něm bydlí? Už v něm žijeme dva roky a je to nádherné. Zavolejte mi (602 295 967) a já vám řeknu, kdy budeme doma, kafe není problém a uvidíte i uslyšíte pro i proti. Jan Jelínek
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj :-) taky přidávám názor, jsme již rozhodnutý pro dřevostavbu, našli jsme perfekní firmu se kterou jsme zatím moc spokojený, přesvědčila nás technologie, jednání firmy, hlavně je super, že pán z firmy byl ochotný nás dovézt na jakoukoliv stavbu tady v okolí, kde již postavil, mohli jsme si to sami okouknout a promluvit se spokojenýma zákazníkama :-) kdybych nevěděla, že jsem v dřevostavbě, tak přísáhám, že bych to nepoznala !!!!překvapila mě šířka zdí, žádný hluk a hlavně co nás tak rychle přesvědčilo - ta obrovská úspora na topení !!!! zatopíte v kamnech a není třeba nikde přitápět, vše se krásně vytopí jen pootevřenými dveřmi (bude to bungalov) je tam ihned horko a to i druhý den, když se vrátíte z práce...............................jinak topení budeme mít na plyn. Překvapila mě příjemně i cena, takže jsme rozhodnutý a jdem do toho :-) hledala jsem dlouho nějakou firmu, ale žádná nesplňovala naše požadavky ani cenově ani technologií apod. V případě zájmu pošlu kontakt do ID Ale každý si musí najít "svou" firmu, která bude splnovat jeho požadavky a opravdu doporučuji jít se do nějaké podívat. Těch technologií je hodně a bylo náročné porovnávat, vše má své kouzlo a své výhody. Ale nechci srovnávat s cihlou, proti které vůbec nic nemám ! hodně štěstí při vybírání, až budeme mít postaveno, přijedte se také klidně podívat :-)
Odpovědět
Ahoj, taky se k vam pridam protoze prave se rozhodujeme mezi drevostavbou a klasikou.... hlavne by me zajimalo jaky by mel byt cenovy rozdil (o rychlosti ci jinych vyhodach tu nediskutuji) - jen me zajima co vyjde levneji - drevostavba od firmy na klic nebo postavit vlastnima rukama a s pomoci ostatnich zdeny dum?
Odpovědět
Profilova fotka
selmice: co jsme tak kdysi zjišťovali, tak dřevostavba může být samozřejmě levnější i dražší než zděný dům. Záleží na dodavateli (konstrukčním systému), velikosti a vybavení. Jako levnější ze zaručených dodavatlů se mi jeví RD Rýmařov, jako kvalitnější Atrium (dražší). Existuje však řada malých firem, které mají super cenu, tam bych však zjišťovala technologickou vyspělost a kvalitu použitých materiálů. Také záruka a pozice na trhu je asi třeba brát v úvahu. Nízká cena však povětšinou znamená nutnost slevit z něčeho jiného. Sama jsme původně chtěla stavět dřevostavbu (respektive dřevostavbu z rámové konstrukce), oceňuji na ní rychlost výstavby a skvělé izolační vlastnosti. Nakonec jsme se však z různých důvodů rozhodli pro zděný dům (ne však kvůli ceně). Důvody mohu sdělit přes IP, tady to již bylo mnohokrát rozebíráno a důvody proti jsou většinou jen šťouchancem do vosího hnízda příznivců dřevostaveb (nechtěným).
Odpovědět
Profilova fotka
Faktem je, že do dřevostavby se vůbec nedoporučuje pouštět se svépomocí, dá se tak toho nevědomky pokazit mnohem více (zasadního), než u zděného domu. A firmy si stavbu na klíč nechají samozřejmě velice dobře zaplatit.
Odpovědět
Dobrý den, na tomto linku jsem uváděl kontakty na dodavatele i majitele dřevostaveb /můžete tam i diskutovat/ : http://www.tzb-info.cz/t.py?t=11&i=10...
Odpovědět
zastanci jedne ci druhe varianty se najdou vsude, dulezite jsou podlozena fakta. Firem na drevostavby se vyrojilo hodne, takze opravdu si myslim ze jit rozhodne do nejake osvedcene s referencemi a nejlip se ptat uzivatelu staveb. zacali jsme nejdriv premyslet o drevostavbe (kvuli rychlosti a snad i cenu jsme si predstavovali realnejsi) ale zda se mi ze cimdal vic ze klasika je proste klasika i co se tyce ceny (drevostavbu opravdu jen na klic)....
Odpovědět
Článek se načítá
Pokud se někdo chystá stavět, ne tomto linku nalezene 75 dílů : Dřevostavba na vlastní kůži díl 0 http://www.ceskykutil.cz/stavba/drevo... http://www.ceskykutil.cz/stavba/drevo... Dřevostavby – 1. díl – historie, výhody a nevýhody http://www.ceskykutil.cz/stavba/drevo...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 letech
Dobrý den, jak už tady mnozí psali, je dobré si pročíst diskuse a srovnání (pro a proti) o dřevostavbách a stavbách zděných - porovnání a úsudek by si pak měl udělat každý sám. Já jsem nedávno narazil na zajímavý blog www.relaxator.eu kde se popisuje krok za krokem stavba drevostaby - je to zajímavé a já osobně jsem se už pro dřevostavbu rozhodl
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Profilova fotka
@mpad Prosím pro jakou firmu jste se rozhodli,?? děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
@pajulka1987 6 let starej příspěvek, uživatel je již neaktivní.... :-|
Odpovědět
Profilova fotka
@petrsv1000 tak to je smutný...:/ děkuji za info..
Odpovědět
Profilova fotka
@tomassamsa Tento blog je perfektní. Jediné co mě zarazilo je, že pán používá plastová okna do jinak poměrně tradiční stavby. Začetla jsem se trošku víc a jsem překvapená, jak hojně se plastová okna do dřevostaveb dávají. Čekala bych větší tradičnost ve výběru materiálů, ale na druhou stranu, nízká údržba je lákadlo. Tady: http://www.drevostavitel.cz/clanek/pl... dokonce plastová okna doporučují. Já bych sice měla obavu, že dřevo bude "pracovat" i s plastem, ale proč ne...
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
..tak u nás vede klasika..jedině cihla to jistí..)))
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Zkuste napsat víc o sobě a proč si myslíte, že je dřevostavba či zděný dům lepší/horší, nad čím váháte. Dřevostavby mohou mít, a to se často neví, lepší izolační vlastnosti, co jsem tak viděl a co studuji. Zděná budova zase vydrží déle, ale otázka je, jak bude po 100 letech vypadat, dkyž ji nebudeme průběžně opravovat.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 10 měsících
Za mě určitě dřevostavba. Nám stavěla firma dřevostavby my home. Taky záleží, aby vám to postavili kvalitně. Nám třeba ze vším pomáhali. Já už bych do zděného nešla.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?