Pomoc s postupem v podání námitek do stavebního řízení.

Profilova fotka
Dobrý den. Rádi bychom se sousedy podali námitky do stavebního řízení veřejné infrastruktury, která nám v některých bodech neprospívá. Především v místě kde je cca 90 aut, nový povrch nabízí sotva polovinu parkovacích míst, řešíme hluk z retardérů, prach z provozu, taky osvětlování bydlení z neustále brzdících, akcelerujících a po retardérech poskakujících aut, projekt neřeší povrchové vody a je toho víc, hlavně dokonale ignorují zavedený, resp. stávající stav. Otázka je, čeho se držet? Společně asi ne. To shodí ze stolu a je. Asi po jednom. Jak postupovat, aby se i úřednici zamysleli? Díky za reakce.
Odpovědět
Především musíte namitky podat ve stanovené lhůtě, takže neotálet. Každý vyzvaný účastník řízení může sám za sebe. Popište to upřímně, určitě se poraďte s odborníky, vše, co vás napadne. Nebude ústní jednání na místě/v kanceláři úředníka? Trvejte na zapsání do protokolu všeho, co na místě jednání zazní.
Odpovědět
@luboscharvat Jestli společně nebo po jednom, je úplně jedno. Pokud námitky podáte, musí se s nimi úřad vypořádat v odůvodnění toho rozhodnutí. To nejde jen tak shodit ze stolu. Takže napište, co všechno vám vadí a hotovo. A když nebudete spokojeni, můžete podat odvolání.
Odpovědět
@luboscharvat veřejná infrastruktura, která vám v některých bodech neprospívá 😄 Hluk, prach, počty míst...vše by mělo být podle legislativy a samozřejmě to jediné co můžete namítat je, že není splněn zákon. Takže doporučuji si vše načíst a pak věcně a argumentovat neztrácet čas s vágními subjektivními názory.
Odpovědět
@luboscharvat A ještě jedna poznámka: S argumentem, že se "ignoruje dosavadní zavedený stav", tak s tím v žádném případě neuspějete. Kdyby to tak bylo, tak dodnes žijeme v jeskyních.
Odpovědět
Profilova fotka
Nemáme zájem věci komplikovat, my sami chceme a potřebujeme, aby se už konečně mnohaleté vrtání v zemi před našimi okny dodělalo, jednou ale prší, pak je covid, pak nejsou peníze, lhůty, firmy, a taky jako všichni máme vlastní životy, práci. Nechceme ale ani projektantovi a investorovi uhnout, aby si dělal, co se mu zamane, bez ohledu na to, jak to funguje doposud, bez zohlednění potřeb obyvatel. Když podá jeden z nás námitku, ti další, je nás asi 8-10, mohou ve lhůtě toho předchozího? Jak to je? Potřebujeme přenést jednání z ulice na úřad, zatím, když uvážím, co nám říkali při nahlížení do spisu, si z nás dělají spíše srandu.
Odpovědět
Profilova fotka
@jozkakomosny OK, to je dobré vědět 😉
Odpovědět
@luboscharvat Dostali jste výzvu k podání námitek? Tam máte napsanou lhůtu, do kdy námitky podat.
Odpovědět
@panlorenc My kvůli sousedům-chalupářům stále nemáme optiku, protože odmítli, aby jim někdo kopl do pozemku, který předci opečovávali a oni vše zdědili s chalupou. Nebydlí tu, jezdí sem jen v létě odpočívat. A prostě nikdo s nimi nehne.
Odpovědět
@luboscharvat Lhůta je jedna, pro všechny účastníky řízení stejná. Pro každého se počítá ode dne doručení výzvy. Kdo si výzvu nepřevezme, platí fikce 10 dní.
Odpovědět
@puhelin Souhlas. Tak podobných zkušeností jak osobních, tak pracovních zažívám dnes a denně. A jak poslouchám @luboscharvat, tak se jedná jen o další frflálky alias hlas lidu 😒
Odpovědět
Profilova fotka
@panlorenc @puhelin . To samozřejmě lze u lidí s jistou znalostí věci a oboru, třeba jako jste vy. My ostatní, co klademe vágní dotazy podle subjektivních dojmů a názorů, ty možnosti nemáme. Samozřejmě, jsme frfláci, jak jinak, vyznat se v tom, řešíme to jinak a jinde 😉 . Každopádně i vám díky.
Odpovědět
@luboscharvat My nevíme, co vás k tomu vede, že se stavbou nesouhlasíte. Nechala bych to na posouzení stavebního úřadu, případně se můžete ještě odvolat, pokud se s vaší námitkou stavební úřad vyporádá ve váš neprospěch. Hlavně si hlídejte termíny.
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?