Co dát pod plot

Ahoj, budu stavět klasický pletivový plot a láme mi hlavu, co dát pod něj, aby mi tam hned nerostla džungle. Máte někdo osvědčený způsob, jak se zbavit plevele pod plotem ještě dřív, než začne růst?
Odpovědět
Profilova fotka
ano soused pod plot rozroloval plastový obrubník a je to super z jeho i z mé strany, krásné místo na sekačku
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od daviddolezal:

Ahoj, budu stavět klasický pletivový plot a láme …
@daviddolezal Dajte si tam podhrabivé dosky, alebo urobte betónový základ zo strateného bednenia.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od roman_:

@daviddolezal Dajte si tam podhrabivé dosky, aleb…
@roman_ Myslíte podhrabovou desku, napuštěnou totálním herbicidem, s postupným uvolňováním?? 😀
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od daviddolezal:

Ahoj, budu stavět klasický pletivový plot a láme …
@daviddolezal Geotextilie + štěrk nebo betonová hrana. Uděláš to jednou, a máš pokoj na roky.
Odpovědět
Profilova fotka
Geotextilie + štěrk, je to jednoduché, levné, udržitelné. A jednou za rok to projdeš roundupem, jestli ti nevadí chemie, nebo zaliješ vodou s octem či solí a je to. 🙃
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od snippe:

Geotextilie + štěrk, je to jednoduché, levné, ud…
@snippe Jen pozor, ať se to nedostane k rostlinám, které chceš zachovat. Jinak super nápad!
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od jozkakomosny:

@roman_ Myslíte podhrabovou desku, napuštěnou to…
@jozkakomosny Presne! Ale vážne, pomôže to tomu, že sa bude dať okolo plota rozumne kosiť. Bez toho by tráva rástla rovno do pletiva. Širší múrik je samozrejme lepší ako podhrabové dosky, ale aj pracnejší.
Odpovědět
Zdarec, řešili jsem úplně to samý, když jsme dělali plot u chaty. Nejvíc se mi osvědčila klasická mulčovací textilie, ideálně silnější gramáž, aby ji plevel hned neprokloval. Dávali jsme ji pod celý plotní pás, zasypal štěrkem a mám klid už druhou sezónu. Nedrží se tam plevel, neřeším sekání ani prorůstání a hlavně to vypadá upraveně. Kupovali jsme ji na Fionshopu. Brali jsme konkrétně tuhle černou. Mají ji tam v různejch rozměrech i barvách. Drží dobře, nepraská, neprorůst,fakt spokojenost.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?