Odpověď na příspěvek od nikra_:
Toto téma jsme s partnerem řešili usilovně posled… @nikra_ Ještě je varianta použití geomříží.Odpověď na příspěvek od petris222:
Dobrý den, na pozemku za domem chceme zpevnit sv… @petris222 Môžete si nechať bagrom urobiť kaskády a osadiť kríky alebo stromy. U nás okolo diaľnice nasadili agát, rýchlo rastie a rýchlo spevní svah.Odpověď na příspěvek od zubr487:
@nikra_ Ještě je varianta použití geomříží. @zubr487 Víme o tom. Jen mi to před domem nepřijde příliš vzhledné.Odpověď na příspěvek od nikra_:
@zubr487 Víme o tom. Jen mi to před domem nepřijd… @nikra_ Nevím zda si rozumíme. Vy potřebujete řešit opěrnou funkci a vzhled. Nejsem si jistý, zda gabiony udrží tlak zeminy v případě převýšení 1.8m.Odpověď na příspěvek od nikra_:
Toto téma jsme s partnerem řešili usilovně posled… @nikra_ Děkuji za zkušenost, o gabionech jsme si také četli, ale pro náš "svážek" se nám to zdálo trochu komplikované (pokud jsem to pochopil správně a mluvíme o gabionových koších vysypaných kamenivem). Přemýšleli jsme nad použitím přírodních kokosových rohoží. Základní stavební práce nás neminou, ale mohlo by to v kombinaci s rostlinami vypadat hezky.. Ze svahu se nám při dešti sype jenom hlína, tak by snad mohly pomoci. Chtěl jsem se zeptat, zdaj ste uvažovali i o nich, ale z popisu chápu, že řešíte náročnější situaci než my?Odpověď na příspěvek od roman_:
@petris222 Môžete si nechať bagrom urobiť kaskády… @roman_ Díky, Romane, o rostlinách právě uvažujeme:) Kytky se na svahu u vás chytly rychle? Zkusíme si nechat poradit s výběrem, aby nám rostlinky nechcíply, sotva vysadíme:-OOdpověď na příspěvek od petris222:
@roman_ Díky, Romane, o rostlinách právě uvažujem… @petris222 Dovezte si fúru kompostu a ku každej rastlinke nasypte a urobte okolo nej misku, aby voda hneď neodtiekla. Chytí sa to rýchlo. Vysaďte rastliny, čo majú hlbšie korene.