Jaký strom na zahradu, pod níž bude stromová lavice?

Jaký strom byste poradili, pod nímž bude stromová lavice ???? Díky...
Odpovědět
Profilova fotka
Myslím, že jste zadala poměrně málo vstupních údajů. Lavice se dá dát pod téměř libovolný strom s korunou. Ale hodně záleží na tom, jak velký strom si na pozemku můžete dovolit, jakou máte půdu, jak vysokou podzemní vodu, v jaké nadmořské výšce máte pozemek a podobně. Mě by se třeba líbila lípa zelená, která má opravdu hustě stavěnou korunu a poměrně málo lepkavé pryskiřice. Pokud místa na zahradě moc nemáte, může být vhodnou alternativou nějaký strom se zapěstěnou deštníkovitou korunou. Vhodný je k tomu například rychlerostoucí platan javorolistý. Ale musíte počítat s pravidelným zástřihem a vyvazováním.
Odpovědět
Profilova fotka
@carisima Hodně záleží na velikosti plochy, kterou máte k dispozici, například by se krásně sedělo pod obrovskou Žmarilkou Jidášovou, pokud je plocha menší Jerlín japonský (Sophora japonica). Výběru stromu by měly podléhat i pěstitelské podmínky a celková kompozice.
Odpovědět
Profilova fotka
Tohle je sice jen obrázek, ale pro inspiraci by se ti mohl hodit :-) http://cz.depositphotos.com/77595774/... Nejlépe je poradit se s místním zahradníkem.
Odpovědět
Zvolil bych nějaký majestátní, ušlechtilý, který vydrží stovky let a bude přinášet radost a plody celým generacím, dal bych oskeruši.
Odpovědět
@jitulkaka krasa....jenom my nemame ak velkou zahradu a bude tam bazen
Odpovědět
@rimmer neznam, jdu zjistit, co to je
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?