Opěrná zídka 50 cm - co zvolit?

Ahoj, plánuji stavbu 20m opěrné zídky vysoké cca 50 cm, na zídce budou plotové sloupky a pletivo. Porovnával jsem varianty: - Ztracené bednění (vychází nejlépe, ale nutný betonový základ) - Plotové bloky vylívané betonem (stejné jako zb, hezčí, ale dražší) - Stovoblock, není nutný betonový základ, vypadá, že s tím je poměrně pěkná práce, ale nehne se? Nezvedně zídku mráz? Jak řešit uchycení sloupků? Máte nějaký jiný tip či doporučení? Díky!
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud ta opěrka bude na pohledové straně tak b nebo c. Pokud na nepohledové tak klidně ztracenky. Půl metru ještě není taková výška. Stovoblock by to mohl vyřešit. Pokud by byl problém, že se to hne, tak raději základ.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od rades89:

Ahoj, plánuji stavbu 20m opěrné zídky vysoké cca …
@rades89 Ešte je varianta z gabionu, alebo suchá kamenná stena.
Odpovědět

Ahoj, plánuji stavbu 20m opěrné zídky vysoké cca …
@rades89 já dělal 90 cm vysokou opěrkou zídku s plotem z gabionu ... žádný základ, betonu minimum jen do sloupků...
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od xkarlos:

@rades89 já dělal 90 cm vysokou opěrkou zídku s p…
@xkarlos Jaký byl postup? Předem zabetonovat sloupky, připravit štěrkové lože, uložit koše a vysypat kamením? Drenáž? Jak široké? Nehne se to? Díky. :)
Odpovědět
@rades89 nachystal podloží, vyvrtal díry, udělal 10cm štěrkový lože, zabetonoval sloupky, sestavil bokem 4m gabionů, nasadil na sloupky, pospojoval a vykládal kamení...
Odpovědět

@rades89 nachystal podloží, vyvrtal díry, udělal …
@xkarlos Super, díky! Jak máš koše široké? Do jaké výšky zahrnuté hlínou? Nehlo se to? Drenáž jsi dělal?
Odpovědět

@xkarlos Super, díky! Jak máš koše široké? Do jak…
@rades89 šířka 50 cm, pár čísel v zemi, že strany od baráku zahrnuto cca 75 čísel (hlina, šterk, dlažba)... drenáž jsem nedělal a tohle se fakt nehne.... tam, kde nejsou plotové sloupky, jsou zabetonovany/zatlučený trubky ... viz návod na stavbu gabionu ... není to žádná raketova věda .. hlavně nepotřebuješ základy... a vypadá to líp jak ztracenko a bude to i levnější a míň pracny..
Odpovědět

@rades89 šířka 50 cm, pár čísel v zemi, že strany…
@xkarlos Když zmiňujete, že je to levnější, tak je vtipné, kolik stojí gabiony na klíč vs svépomocí. Kolik času Vám to zabralo svépomocí a jaká byla frakce kamenů?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?