Odpověď na příspěvek od rades89:
Ahoj, plánuji stavbu 20m opěrné zídky vysoké cca … @rades89 Ešte je varianta z gabionu, alebo suchá kamenná stena.Odpověď na příspěvek od rades89:
Ahoj, plánuji stavbu 20m opěrné zídky vysoké cca … @rades89 já dělal 90 cm vysokou opěrkou zídku s plotem z gabionu ... žádný základ, betonu minimum jen do sloupků...Odpověď na příspěvek od xkarlos:
@rades89 já dělal 90 cm vysokou opěrkou zídku s p… @xkarlos Jaký byl postup? Předem zabetonovat sloupky, připravit štěrkové lože, uložit koše a vysypat kamením? Drenáž? Jak široké? Nehne se to? Díky. :)Odpověď na příspěvek od xkarlos:
@rades89 nachystal podloží, vyvrtal díry, udělal … @xkarlos Super, díky! Jak máš koše široké? Do jaké výšky zahrnuté hlínou? Nehlo se to? Drenáž jsi dělal?Odpověď na příspěvek od rades89:
@xkarlos Super, díky! Jak máš koše široké? Do jak… @rades89 šířka 50 cm, pár čísel v zemi, že strany od baráku zahrnuto cca 75 čísel (hlina, šterk, dlažba)... drenáž jsem nedělal a tohle se fakt nehne.... tam, kde nejsou plotové sloupky, jsou zabetonovany/zatlučený trubky ... viz návod na stavbu gabionu ... není to žádná raketova věda .. hlavně nepotřebuješ základy... a vypadá to líp jak ztracenko a bude to i levnější a míň pracny..Odpověď na příspěvek od xkarlos:
@rades89 šířka 50 cm, pár čísel v zemi, že strany… @xkarlos Když zmiňujete, že je to levnější, tak je vtipné, kolik stojí gabiony na klíč vs svépomocí. Kolik času Vám to zabralo svépomocí a jaká byla frakce kamenů?