Zapuštěná trampolína do země - ano či ne?

Uvažujeme o koupi trampolíny a zaujala mě ta, která je zapuštěná do země. Budu ráda za jakékoli zkušenosti s ní a názor, zda tato či standard nadzemní. A pokud tu zapuštěnou, tak zda s ochranou sítí.Děkuji
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
@jaasminka Máme zapuštěnou trampolínu do země bez ochranné sítě a můžu jen doporučit. Kluci ji milují a narozdíl od klasické trampolíny tam mohou zkoušet třeba salta z rozběhu a podobně. Z vlastní zkušenosti s jinou trampolínou vím, že na ochranné sítě stejně není spoleh, takže to nepovažuji ani za nebezpečnější řešení. Navíc se za rok používání ani jednou nestalo, že by kluci z trampolíny vypadli. Ty děti nejsou blbé a umí odhadnout co si můžou dovolit a co ne. Jedinné, co je nevýhodou je voda. Máme jílovité podloží, takže voda se dlouho vsakuje a když jsou intenzivnější deště, tak se v díře pod trampolínou drží voda. Takže plánuji zakopat ještě drenážní trubku, která bude vodu rovnou odvádět pryč. Ale není to kritické. Za ten rok to nastalo dvakrát, takže je to zatím pořád jen ve fázi časem.
Odpovědět
Profilova fotka
Může někdo doporučit konkrétní značku? Co jsem koukala, tak je v nich docela velkej cenovej rozdíl, tak bych nerada vyhodila peníze za nějakej krám nebo naopak zbytečně přeplácela, díky
Odpovědět
Profilova fotka
@xhex Máme Exit Silhouette Ground 366
Odpovědět
@jakuda A kolik stalo udelat díru? Asi i s betonem?
Odpovědět
@jakuda My máme také jílovité podloží a přesně jak říkáte, se bojim, ab tam nestála voda. Můžu Vás poprosit o foto Vaší trampolíny a event přesný typ co máte? Já jsem prozatím koukala na tu od Marimexu, ta je trochu nad povrchem jakoby na patkách. A trampolínu komplet na zimu zandavate?
Odpovědět
@bayt Myslím, že stačí vykopat, což zvládneme sami. Plus se doporučuje geotextilie, ale o žádném betonu či jiném zpevnění jsem neslyšela.
Odpovědět
@jaasminka tak to je super 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
@bayt Kopal jsem ji sám krumpáčem a lopatou, takže cena by se dala počítat tak maximálně v pivech. Přesnou statistiku jsem si nevedl, ale vzhledem k tomu že bylo docela teplo tak jich za ten víkend padlo docela dost. Jinak zeminu jsem nikam neodvážel, vytvaroval jsem ji jako asi metr vysoký val, který se táhne podél jedné třetiny trampolíny. Zasel jsem na něm trávu a kluci ho používají jako skokánek na trampolínu.
Odpovědět
Profilova fotka
@jaasminka To je pravda. Geotextili jsme taky dávali. Beton žádný. Jen trochu jemného štěrku kolem té díry aby se mi trampolína lépe usazovala do roviny..
Odpovědět
@jakuda Super, díky 🙂
Odpovědět
@jakuda prosím a na zimu ji zandavate? A nemáte někde foto? Vy máte tu která je zcela zapuštěná nebo kousek nad zemí?
Odpovědět
Profilova fotka
@jaasminka Máme tu co je trochu nad zemí ... Exit Silhouette Ground 366. U těch co jsou úplně v zemi je o něco složitější instalace. A nemůžu tvrdit že to tak mají všechny, ale co jsem zkoušel tak i o něco hůř skákaly, protože je tam složitější odvod vzduchu stlačeného při dopadu. Ale některé to možná mají vyřešené. Navíc jsou všechny dražší. Původně jsem ji chtěl na zimu schovat ale setkalo se to s tvrdým odporem, kterému jsem podlehl. A vzhledem k tomu jaká letos nebyla zima by to bylo v podstatě škoda schovávat. Kluci skákali i v zimě. Těch pár dnů co sněžilo jsem přes ní hodil takovou tu modrou krycí plachtu, pod kterou jsem hodil ještě nafukovací balón, aby to nebylo úplně v rovině a trampoška to bez problémů ustála. Naopak co si hrozně chválím je, že ani ve velkých větrech na podzim neměla tendenci uletět. Sousedi svou nadzemní (i když byla kotvena kolíky do země) sbírali po lese.
Odpovědět
Článek se načítá
@jaasminka prave zabudovavame berg champion 380 i s ochranou siti delux. Mam deti jeste hodne male 3,5 a skoro 2. Vyhodou nespadnou ze schudku, vlezou si tam sami, kdy chteji, je na ni zaruka 10 let, je galvanizovana nikoliv jen pozink.. ma uplne jine vlastnosti pruzin v tahu, jako je to jedna z top trampolin i v bezpecnostnich prvcich. "Limec" ma daleko pevnejsi a sirsi nez jine trampoliny pod nej se jen tak ruka, noha nedostane, soucastj limce a ochranna sit pod trampolinu, aby tam neco nebo nekdo nevlezl. Kdyz je vitr je ukotvena do zeme, vse uz je soucasti trampoliny. Tech veci co je dobrych je hodne, ale.. musis vykopat diru do tvaru lavoru min. 75 cm u vetsich vic.. jo a pak cena je teda fakt vysoka.. v "doprodejove" posezonni nabidce jsem platila temer 25 tisic. Ale nelituju ja po ni touzim uz davno🤣, jen my bylo blby si ji poridit pro me bez deti
Odpovědět
Profilova fotka
@fyii Souhlasím, že Berg jsou super trampolíny, já jsem ale zastánce trampolín bez sítě.
Odpovědět
@jakuda no jo to je mozny, jenze ja mam po cely delce zahrady i za trampolinou ruze😉, takze i kvuli tomu sit potrebujeme. I ja sama mam radsi tu sit, pro pocit bezpeci. A pro me male deti bych to bez site fakt neriskla. U vetsich deti chapu, ze uz to je jinde a dokazou pochopit, kde jsou limity.
Odpovědět
https://www.youtube.com/watch?v=fW3BU...
Odpovědět
@fyii Také mám malé dítě ( 2 roky) takže síť asi dám, a nejlepší b bylo kdyby šla za pár let dát pryč. A vy tu trampolínu na zimu zandavate? Mě děsí kam to dám a hlavně co pak s tou dírou, aby tam někdo nespadl
Odpovědět
@jakuda a jaké jste měli původně plán, kdyby jste ji schovávali, co s tou dírou na zimu?
Odpovědět
@fyii @jakuda @bayt A co si myslíte o variantě, že bych zabudovaná do země normální trampolínu nadzemní? Je to reálné a dobře řešení? Jde mi o to hlavně z hlediska ceny😟
Odpovědět
Profilova fotka
@jaasminka Známí to dělali a nakonec je to vyšlo dráž, než zabudovaná trampolína. Rozdíl je v tom, že u klasické trampolíny musíš mít rovné kraje abys do výkopu dala nohy a s tím souvisí vystižení okrajů proti sesunutí. Třeba ten exit zas tak draho nevyjde, Marimex byl tuším ještě levnější. Já bych do toho nešel.
Odpovědět
Profilova fotka
@jaasminka Mám kluky 6 a 3, pořizovali jsme před rokem. Neměli s tím problémy. Ty malé stejně nebudou skákat kdoví jak vysoko. Takže kvůli nim bych se nebál.
Odpovědět
Profilova fotka
@jaasminka hodil bych přes díru pár fošen a překryl OSB deskou.
Odpovědět
@jakuda moc děkuji. A proč jste vy šli nakonec do toho exitu? Je nějaký rozdil mezi Marimexem a Exitem? Ten Marimex jsem koukala vychazi o 3tis. levnější, ale zase nevím co do kvality
Odpovědět
Profilova fotka
@jaasminka Prohlédl jsem si obě a ten Exit mi přišel kvalitnější. Hlavně měl lepší pružiny a polstrování.
Odpovědět
@jaasminka sit u ty nasi jde nezavisle oddelat. kazdopadne co jsem se s temito trampolinama setkala i v USA tak pro deti mel kazdy i tu sit, preci jen je to bezpecnejsi. Ty deti kdyz tam skacou tak preci jen i zlobi, postichiji se atd. takze kolikrat do ty site vlitnou. Nasi tam zatim spis behaji dokola jak krecci v kleci a i to je super.Trampolinu urcite uklizet nebudu neni to potreba, max na tu skakaci plochu dam plachtu, Ma slouzit tak at slouzi, nase děti jsou venku denne a polezou tam urcize. Bracha ji maji uz 12 let je teda nadzemni Berg, nikdy ji neuklizel a vypada stale dobre ani neni znicena nejak extra
Odpovědět
@jakuda sit se kupuje zvlast, takze je to otazka volby. Ja naopak koukala, aby byla v setu, maji Berg i za min, ale ta sit je ta uplne obycejna, takze kdyz mam lepsi trampolinu nedam k ni obyc. sit. No doufam, ze nam dlouho vydrzi, znam 3 lidi co ji maji a i za ty penize by ji koupily znovu, coz pro me bylo taky +v rozhodnuti
Odpovědět
Profilova fotka
@jaasminka Tady je ta fotka. Je ale po zimě ještě špinavá. Jarní úklid nás teprve čeká.
Odpovědět
@jakuda Vy jste ke viděl obě na živo? Mě právě dle popisu prijde, že rozdíl není. Tak jestli třeba Marimex nezměnil nějaké parametr a tak. Bohužel nemám možnost si nyní nekam jet trampolínu vyzkoušet a na netu nikde srovnání není případně zkušenosti s těmi zabudovanými.
Odpovědět
Profilova fotka
@jaasminka Ano, před koupí jsem je obě viděl naživo. Obě jsou určitě dobré, ale i tak mi ten rozdíl stál za to, abych si připlatil.
Odpovědět
@jakuda Já na ně koukám a zatím jsem dle parametrů nenašla rozdíl až teda v ceně a barvě. Prosím a kde jste přesně tu trampolínu Exit kupoval? Prosím můžete event klidně i soukromé poslat název obchodu. A kdy přesně jste ji kupovali a za jakou cenu?
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?