Ochranný potěr na hydroizolaci

Zdravím všechny stavaře. Chtěl bych se Vás zeptat na Váš názor, případně zkušenosti, na provedení hydroizolace následujícím způsobem: Můj stavebník mě navrhuje na základovou desku provedení dvou vrstev asfaltového pásu jak mám v projektu, ale následně navrhuje ještě ochranný potěr cca 3cm, aby mohla být hydroizolace provedena najednou bez zbytečného řezání pásů pod příčky atd. Byla by tak provedena v jednom kroku na celé desce a ochranný potěr zabrání jejímu poškození a navíc se pak bude i lépe pracovat s polystyrenem, když nebudou na podlaze přechody mezi jednotlivými pásy. Přijde mě to docela logické a rozumné, i když to samozřejmě nese o něco zvýšené náklady, ale zase ta pracnost a kvalita provedení by měla být lepší. Díky za názory.
Odpovědět
Profilova fotka
@satinst Dělali jsme cementovou zálivku, polystyren se pak pokládal mnohem lépe a seděl celou plochou, máme také dvě vrstvy HI a byl někde rozdíl kolem 2 cm což jsem nechtěl řešit pískem který se může vtlačit do polystyrenu i když jsem dávali po celém domě extrudovaný polystyren ve 3 vrstvách po 6 cm. Ale tu HI jsme vařili tak že se dávala jen pod stěny s přesahem a pak se vařila před realizací podlahy, v plánu ta zálivka nebyla ale jak jsem zjistil nerovnost HI tak jsme se do toho vyrovnání pustili, dá se udělat i klasický potěr.
Odpovědět
@satinst Dělal jsem taky. Hydroizolaci jsem položil celoplošně. Pak jsem na ní založil 1. šár zdiva a vnitřek vylil betonem v tloušťce od 2 do 4cm. Pokládka polystyrenu pak byla jedna velká radost. Nemluvě o tom, že už nemohlo dojít k poškození hydroizolace.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?