Zateplení fasády 12 cm - stačí to?

Zdravím, můžete mi prosím poradit, jestli stačí fasáda 1200 mm nebo je lepší si připlatit a nechat udělat 1500 mm? Budeme mít dřevostavbu a zvažujeme větší zateplení, tak jesti se to vyplatí nebo jsou to vyhozené peníze. Moc děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
Ten rozdíl je minimální, takže bych neváhala. My si připláceli ze standardních 10 cm bílého polystyrenu na 15cm šedý (má vlastnosti jako cca 18 cm bílého).
Odpovědět
Takže se přikláníte spíše k tomu, zesílit fasádu? Jaký je rozdíl mezi bílým a šedým cenově?
Odpovědět
Mam 20 sedy a na jar/podzim topim ziarovkami :)
Odpovědět
my máme slozeni 24 VPC a 28sedy EPS a topení snad ani nejede. urcite bych dal minímalně 15cm- udajne treba pri 10cm zateplení vám to zacne mezi EPS a stenou plesnivet- aspon to mi bylo receno
Odpovědět
Profilova fotka
@79lenka vzhledem k tomu ze pises o drevostavbe bych na mistni rady stavebniku z VPC a jinych zdicich materialu nedal, ale soustredil se na vypocet rosneho bodu v konstrukci tak, aby vysel az do vnejsiho zatepleni - tj podle toho volit tloustku. Uvedomte si ze oproti zdene konstrukci je samotna stena jiz tvorena izolaci. Jestli chces kvalifikovanou radu tak sem dej skladbu konstrukce vasi steny.
Odpovědět
@jumpmans Tu zatím ještě nemáme k dispozici, ale mrknu na stránky firmy, která nám dům bude stavět, jestli bych dohledala. Díky.
Odpovědět
@79lenka jak pise @jumpmans, zavisi, jakou mate konstrukci a volila bych podle rosneho bodu. Pokud vam to umoznuje, rozhodne zesilte, my jsme tak udelali a rozhodne je to znat. Jakym zpusobem mate stavenou drevostavbu? Jaka je konstrukce zdi? Nemas nakres? Hod sem a kouknem na to:) A jakou mate izolaci ve strope a na podlaze? Take 120 mm?
Odpovědět
@linee děkuji za odpovď. Zatím máme pouze studii domu, ale tyto informace zatím nemá, ale jak jsem psala výše. Zkusím dohledat na jejich stránkách a napíšu :-). Jinak stavíme s RD Rýmařov, jestli to něco pomůže.
Odpovědět
@79lenka @jumpmans pomuze:) http://www.rdrymarov.cz/schemata-sten...
Odpovědět
Super, díky, díky :-)), tady zasílám :-) Schéma obvodové stěny s izolační předstěnou Fermacell - sádrovláknitá deska 15 mm Dřevěný rám (vyplněn tepelnou izolací) 40 mm Parozábrana Dřevěný rám (vyplněn tepelnou izolací) 120 mm Fermacell - sádrovláknitá deska 15 mm Termofasáda 107 mm Tloušťka celkem 297 mm Součinitel prostupu tepla U = 0,148 W/m2.K
Odpovědět
Mohli by jste doporučit specializovanou firmu pro zateplení?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?