Rychlý a chutný recept na domácí kečup

  • 15.02.2023

Nestíháte jíst zralá rajčata? Využijte je jinak. Připravte si rychlý a jednoduchý domácí kečup. Vyzkoušejte náš recept.

recept na domácí kečup
Foto: iStock

Suroviny pro domácí kečup

• 2 kg rajčat

• 250 g jablek

• 250 g cibule

• 1 lžičku soli

• 125 ml octa

• 1 lžičku sladké papriky

• (Půl lžičky pálivé papriky) – pokud máte rádi ostrý kečup

• 5 kuliček nového koření

• 5 kuliček černého koření

• 150 g cukru

Recept na domácí kečup

Rajčata a jablka umyjeme a nakrájíme na menší části. Oloupeme cibuli a můžeme nasekat nadrobno nebo na kroužky.

Nakrájenou zeleninu a ovoce vložíme do většího hrnce a přidáme ocet, sůl a koření.

Na mírném plamenu vaříme přibližně hodinu a půl.

Když všechno pěkně změkne a pustí šťávu, přidáme do hrnce cukr. Vaříme ještě zhruba 20 minut, až dosáhneme požadované konzistence kečupu.

Na závěr směs rozmixujeme mixérem a přecedíme přes sítko.

Důležité je kečup potom dobře zavařit a skladovat v chladu a ve tmě.

Máte svůj vlastní osvědčený recept na domácí kečup? Podělte se o něj v komentářích nebo nám napište na info@modrastrecha.cz

Autor článku: Nina Macáková

Zdroj foto: iStock

Diskuse na téma článku