Podlahová zásuvka - jak vybrat?

Dobrý den stavitelé, nenašla jsem zde toto téma a chtěla bych vědět, jak jste vybrali podlahovou zásuvku do obýváku. Nebo JAK BYSTE... Učitě chceme 4 zásuvku, podlaha bude dlažba. Ale našla jsem spoustu materiálů krabice a víka - nerez, hliník, plast, dírky do boku či do čela, různé typy zavírání víka... Jako inspiraci dávám toto, tady bych si chtěla vybrat: https://www.podlahove-zasuvky.cz/item... Prosím, jaká zvolit kritéria? A: myslela jsem si, že by v té krabici měl být prostor na smotání prodlužky, aby šel navýšit počet zásuvek. Ale to žádná z těch, co jsou na odkaze nemá. Dělá se to vůbec? Děkuju všem za všechny názory a odpovědi. ☺️
Odpovědět
Profilova fotka
Riešil som niečo podobné a tiež som skončil na webe ktorý uvádzate. Trochu ma zobudila až nabídka od danej firmy, kedy je cena za jednozásuvku + dátovú zásuvku cez 6000Kč. Ak vám nie je ľúto vyhodiť toľko peňazí, tak to objednajte od nich. Ja stále hľadám alternatívu. A kritéria ste zvolili zle. Ak má byť v krabici priestor na predlžku, tak je zbytočné robiť drahú podlahovú zásuvku, to si predlžku natiahnite rovno zo steny, kde zásuvka vyjde na pár Kč.
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem to nakonec vyřešil vývodem lankového kabelu pod sedačku, kde už je dost místa na cokoliv. Jediné omezení je nutnost vývod překrýt tou sedačkou, jinak samé plusy.
Odpovědět
já jen dodám že si dejte bacha na ty zásuvky protože většina těch zásuvek na fotkách se nesmí v ČR montovat. Takže vyhodíte majlant za něco na co nedostanete revizí. Další věc je výška, je dána minimální výška zásuvky od podlahy takže si nejsem jistý jestli je legální vůbec tyto zásuvky v ČR montovat.
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od edison101:

já jen dodám že si dejte bacha na ty zásuvky prot…
@edison101 Takže tá zásuvka nesmie byť ani zarovno podlahy? Ani keď je nejakého lepšieho istenia proti vode a prachu? IPx8 ?
Odpovědět
Můžu se jen zeptat na důvod?
Odpovědět
Pokud síla dlažby není víc jak 15mm, použijte tuto: https://www.kvelektro.cz/podlahova-kr...
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od josefx:

@edison101 Takže tá zásuvka nesmie byť ani zarovn…
@josefx v normě je psána minimální vyska zásuvky 20cm ale nevím jak se to bere u téhle original zásuvek ještě jsem to nemontoval a nenechával na to dělat revizi ale před koupí bych buď s firmou co dělá elektro nebo revizakem co bude dělat revizi to potěšilo jestli s tím nebude mít problém.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od frangipani_cz:

Dobrý den stavitelé, nenašla jsem zde toto téma a…
@frangipani_cz Koupili jsme dvě od Obo Bettermann, ty nejmensi s dvema zasuvkama uvnitr. Vrsek se vyplni podlahovou krytinou a vypada to bezvadne. Jednu mame pro stojaci lampu ke gauci, druhou hl. pro vanocni stromecek.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?