Výběr úvazku na dodávku elektřiny 23/24

Zdravím, protože mi ze všech informací ohledně tohoto tématu jde hlava kolem, chci se zeptat ještě tady-vás. Dostavěl jsem (dřevostavba) a ČEZ distribuce mi schválili přechod z tarifu D01d na D57d (TČ). Budu teď tedy muset vyjednat vhodný úvazek na dodávku proudu. Dokázal by mi, prosím, někdo poradit, že co si domluvit s ohledem na minulou a předpokládanou budoucí dobu v růstu či klesání cen za elektřinu? Jestli se s ohledem na situaci vyplatí 1 či 2 nebo 3 roky (a klesající ano/ne?) a co stihnout ještě před koncem roku (pokud něco takového vůbec je). Rád bych ČEZ Prodej s největší pravděpodobností. Moc díky!
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od kresilko:

Zdravím, protože mi ze všech informací ohledně to…
@kresilko aktuálně jsem řešil obdobnou situaci, vybral jsem nabídku ČEZ na fixaci 1 rok (online uzavření přes MUJCEZ). Po pár dnech od uzavření jsem ale dostal o něco lepší nabídku od PRE. Je předpoklad, že cena za silovou složku ještě klesne (očekávám okolo 3000 Kč za NT). Bohužel to vyváží vyšší poplatky za OZE a distribuci
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících

Odpověď na příspěvek od kresilko:

Zdravím, protože mi ze všech informací ohledně to…
@kresilko Zdravím, aktuálně řeším také. Mám od EONu se sazbou d57d cena za NT 5600 Kč a VT 6100 Kč. Aktuální nabídka od PRE za VT 4500 Kč a NT 3900 Kč.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od radek89:

@kresilko Zdravím, aktuálně řeším také. Mám od EO…
@radek89 to je dost, aktuálně se dají sehnat ceny okolo 3 tis bez DPH za kwh
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od petr13:

@radek89 to je dost, aktuálně se dají sehnat ceny…
@petr13 myslíte celkovou cenu nebo jen za NT za kwh?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od radek89:

@kresilko Zdravím, aktuálně řeším také. Mám od EO…
@radek89 V pátek jsem dostal nabídku od ČEZu tarif Elektřina Extra na dobu určitou za 3100Kč VT a 3000Kč NT bez DPH platné do září 2025. Docela o tom uvažuju.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od radek89:

@petr13 myslíte celkovou cenu nebo jen za NT za k…
@radek89 jak jsem psal, je to cena za dodávku elektřiny bez DPH za kwh...podle tohoto to vždycky porovnávejte...dph a distribuce už pak nabídka neovlivní a proto nemá cenu to podle toho porovnávat. Jestli je to NT nebo VT, to už je jedno, většinou je to dost podobné.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od petr13:

@radek89 jak jsem psal, je to cena za dodávku ele…
@petr13 v tom případě nabídka od PRE (Proud Partner) fix do 12/25 za dodávku el. bez DPH za kwh je za 2800 za VT a 2500 NT. To je dobrá nabídka, nebo?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od radek89:

@petr13 v tom případě nabídka od PRE (Proud Partn…
@radek89 jo to bych řekl, že je fajn, není to o moc vyšší než byly běžné ceny před zhroucením...
Odpovědět
Budu to resit az na podzim, ale zacal jsem trochu pokukvat. Celkem se o energetiku zajimam, at uz pres komodity nebo rekneme, jako investor do energ firem. Samozrejme je to jen nazor. Baseload se na tento rok ted obchoduje okolo rekneme 2500 Kc / MWh, rok 25 cca 2250 a 26 za cca 2000. Rekl bych, ze to znemana treba to, ze obchodnci a spekulanti nemaji ted zadny zasadni duvd, aby si myslili, ze elektrina bude zasadneji zdrazovat, soucasne ani necekaji, ze je duvod a prostor. aby zasadneji zlevnovala. Elektrina se na prelomu unor/brezen dostala (predevsim v navaznosti an cenu emis. povolenek) na 70 EUR a od te doby celkem vyrazne roste na tech 100. Dalsi duvod, proc ocekavat, ze dalsi zlevneni pod 70 se jen tak konat nebude. Prepdokalda se pak ze dlouhodbe, v ramci let (pokud nedojde na nejaky zasadni pruser) se ta cena bude pohybovat v tom pasu 80-100 EUR. Pod tech 70 je to dlouhodobe nepravdepdobne obzvlast v Cesku. Cesko ma vyrazne nakroceno do energetickeho pruseru a je dost pravdepdobne ze par let (ci drive) budeme mit v prumeru drazsi elektrinu nez zeme okolo. Nebudu rozebirait proc a komu vsemu za to mzeme podekovat. Takze za me - jakykoliv fix okolo ceny 3000 Kc za MWh bych povazoval za dobry a klide vzal na co nejdelsi dobu co nabidnou. V lete treba diky setrvacnosti pujde lovit jeste lepe, ale kdo vi. Ja nejspis "tak trochu i pro zabavu" pujdu spise do mesicniho tarifu, alepson dokud se nedostanu k prubehovemu mereni a jsem zvedav jak se ty mesicni tarify vyrysuji v ramci celeho roku 24 a kolik to da prumerku za cely rok.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?