Hypotéka ze strany prodávajícího

Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu. Prodáváme byt v osobním vlastnictví. Kupující si vyřizuje na koupi bytu hypotéku. Sepsali jsme Smlouvu o budoucí kupní smlouvě. Nyní přišel kupující s tím, že po něm chce banka, aby nejdříve kupovanou nemovitost zastavil a teprve pak nám vyplatí banka peníze a podepíšeme Kupní smlouvu. Máme z toho trošičku strach. Nevíme, jestli je tento postup normální. Nemáte někdo s tímto zkušenosti? Dnes mi donesl papíry z banky ať si to prostuduji a v pondělí máme jet na Katastr vyřídit tu zástavu. Tak nechci udělat nějakou chybu. Moc děkuji za případnou radu.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak tenhle postup je normalni.Banka posle penize oproti zastave.Pocitam,ze si v bance,taky overuji,zda je vse papirove v poradku.Kdysi jsem si brala uver na byt.Kdyz melo dojit k podpisu smluv,tak uz jsem podepisovala jak zastavni tak i kupni smlouvu.samozrejme u toho byla pritomna predchozi majitelka a zprostredkovatel z realitky.Sice nevim,jak to probiha na katastru,kdyz se tam sepisuje smlouva,ale ja jsem to mela takhle.
Odpovědět
Profilova fotka
Tohle je normální postup, ale každopádně jestli chceš mít všechno v pořádku a hlavně klidnou hlavu, obrať se na nějakého advokáta, pohlídá ti všechny náležitosti ve smlouvách..
Odpovědět
je to tak uplne v poriadku - my sme takto kupovali byt na hypoteku a mali sme to dokonca este skomplikovane tym, ze aj predchadzaujuci majitel mal na tento byt hypoteku - takze my sme museli najprv splatit tu jeho a az potom sme dostali nasu najprv sme spisali zmluvu o buducej KZ, potom nasledovali nekonecne vybavovacky po uradoch a tiez banka, ale tam slo naopak vsetko velmi rychlo jedinou nevyhodou pre predavajuceho je v pripade hypo, ze musi cakat, kym banka posle peniaze, u nas to trvalo dlhsie ako sme predpokladali a tak sme sa dohodli s predavajucimi, ze posunieme termin odovzdania bytu, nakolko on z tych penazi z predaja kupoval dom, tak aby sa vsetko stihlo
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?