Pojištění stavby a RD. U koho a za kolik?

Profilova fotka
Ahojky - chtěla jsem se zeptat stavitelů - zda mají sjednané pojištění na stavbu RD - u koho, na co a za kolik? A pojištění úvěrů - v případě smrti, nemoci,.... Jak to vlastně funguje??? Budu moc vděčná za odpovědi. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jo, tak to by mě taky zajímalo?! Už se těším na příspěvky!
Odpovědět
Profilova fotka
IVETT25: Ale nikdo nic. :(
Odpovědět
Profilova fotka
beat, neboj, ono se to rozjede! Já jsem se už trošku informovala na to pojištění úvěrů a hypoték pro přpad ztracení zaměstnání, nemoci, invalidity, smrti, ale moc tomu nerozumím. Někdo mi říká, že když tohle připojištění máš, tak v případě, že se stane něco výše popsaného, tak za tebe banka platí splátky, někdo zase říká, že banka sice platit bude, ale v okamžiku, jak se uzdravíš (nemoc) nebo najdeš zaměstnání, tak ty splátky musíš doplatit bance a někdo zase říká, že za tebe banka platí jen splátku, ale úroky musíš platit sama!!! Co mi nepřijde moc velká pomoc od banky, protože úroky jsou v prvních letech max! Nevím, jestli si to pojištění budeme dávat! Raději bych se pojistila klasickou smlouvou např. na 2 mil. pro stejné případy, jako píšu výše. Ale s tím, že vím, že se dá s bankou domluvit na odložení splátek a až by mi přišlo pojistné plnění, tak bych dlužné splátky z toho doplatila!
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, stavbu máme pojištěnou(chtěla jsem to hlavně kvůli případným úrazům), snad už čerpat nebudem. Jinak když jsem chtěla pojištění st. materiálu proti krádežím, nejsnazší podmínky měla kooperativa, páč tam to spadá i do vandalismu a nemusí ten pachatel překonat tzv. 2 překážky. Platím kolem 1000,- ročně. Hypotéku pojištěnou nemáme, kdyby se náhodou s jedním z nás něco stalo, máme oba životky a úrazovky ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
SPAAGETKA: A čerpali jste kvůli úrazům z pojistky??? Platí se to prej jen přes dobu stavby - jakmile je zkolaudovaná, tak se přestává platit i ta pojistka. U koho ji máte? U ČP?
Odpovědět
Profilova fotka
Naštěstí nečerpali. Po kolaudaci přechází na pojištění domu jako takového a můžeš přidat pojištění domácnosti, tj. zařízení. Máme to u kooperativy.
Odpovědět
Profilova fotka
Beatrice.h vy nemáte v podmínkách hypo, že musí být objekt pojištěn? To snad mají všichni ne? :-N
Odpovědět
Profilova fotka
My hypotéku nemáme. ;-) Zatím - ale určitě na ní dojde, ne na hypotéku, ale úvěr ze staveb.spoření. Jelikož jedeme víceméně svépomoci, tak to chceme raději dopředu pojistit - stačilo nám v sobotu, že jednomu brigádníkovi vletěl štěrk do oka - tak aby ty úrazy nebyly ještě horší. :-(
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?