Odpověď na příspěvek od drackovav:
Zdravím, máte někdo prosím zkušenost, popř. porad… @drackovav Určitě se takto dá stavět. Budete ručit bytem, popřípadě pozemkem a až začnete stavět, tak i stavbou. Máte již pozemek?Odpověď na příspěvek od drackovav:
Zdravím, máte někdo prosím zkušenost, popř. porad… @drackovav Udělá se odhad ručenými nemovitostmi a z těch se bere např. 80% hodnoty (dle nastavení hypo), kterou Vám banka půjčí.Odpověď na příspěvek od drackovav:
Zdravím, máte někdo prosím zkušenost, popř. porad… @drackovav Môžete ručiť bytom, dostať na stavbu 100 % a po kolaudácii byt predať a časť hypotéky z toho splatiť. Alebo môžete prenajímať a to vám pokryje časť splátky. Banka do príjmov môže započítať budúci nájom, ale to už musíte mať teraz nájomnú zmluvu s budúcim nájomníkom.Odpověď na příspěvek od drackovav:
Zdravím, máte někdo prosím zkušenost, popř. porad… @drackovav Když jsme kupovali byt, majitelé stavěli a ještě dva roky nám platili nájem. Plus bylo, že k bytu měli vztah a nebál jsem se, že ho zničí. Navíc jsme stejně měli v plánu rekonstrukci. Myslím si, že to bude hlavně o dohodě s kupujícím. Když jsme teď stavěli barák, naštěstí jsme byt prodat nepotřebovali a teď ho pronajímáme. To je trochu dobrodružství, ale chceme ho nechat dětem.Odpověď na příspěvek od veronikaka:
@drackovav Určitě se takto dá stavět. Budete ruči… @veronikaka Ano pozemek máme na úvěr.Odpověď na příspěvek od drackovav:
@veronikaka Ano pozemek máme na úvěr. @drackovav Já bych si zašla do banky a probrala to s nima. Alespoň budete vědět kolik třeba ještě došetřit nebo na co se připravit. Vše záleží na hodnotě bytu, na hodnotě Vašich příjmů a hodnotě budoucího domu. Pokud máte pozemek na úvěr, také budete muset promyslet, jak to s úvěrem provázat, hlavně tedy s bankou. Úvěr pozemku Vám vezme část příjmů ... Znám hodně lidí co byt prodali a bydleli v něm v nájmu po dobu stavby.Odpověď na příspěvek od veronikaka:
@drackovav Já bych si zašla do banky a probrala t… @veronikaka Děkuji za rady :)