Diskusi odebírá 120 lidí

RD Rýmařov a zkušenosti s nimi?

Zobraz úvodní příspěvek
Profilova fotka
Ahojky, stavíte někdo s RD Rýmařov? Případně jaké máte zkušenosti atd. atd. :)
Odpovědět
@kryton Díky za info, my jsme kousek od Loun, což je pár Km od Vás. Držím palce, ať vše dobře dopadne.
Odpovědět
@dezavy Do Loun je to od nás 17km.
Odpovědět
Profilova fotka
Když se tady řeší změna prosupů zkrz zeď/strop, měl bych dotaz. Předělával jste si někdo svépomocí jednozásuvky na dvouzásuvky? Potřeboval bych jednu zásuvku posunout ve fermacellu cca o 30cm a tak mě napadlo, že bych z ní rovnou udělal dvouzásuvku. Když udělám vykružovákem díru na novou dvouzásuvku, jak pak zadělat tu původní díru? Napadlo mě na nové kolečko po dvouzásuvce nalepit zezadu nějakou lištičku, vsunou jí do původního otvoru. Lištičku pak přes zeď z pohledové strany vrutem zkrz fermacell několik centimetrů od díry přivrtat a kolečko přetmelit. Až to zaschne, tak odstranit vruty a přetmelit díry i po nich. Šel by tento postup realizovat nebo jste to někdo vymyslel jednodušeji? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@sargic Delal jsem to presne tak, misto vrutu mamut :)
Odpovědět
Profilova fotka
@zmrz_lina myslel jsem zadělávání a začištění , že je vopruz :-D já si třeba pilkou vyřízl čtverec, 8x8cm abych tam strčil ruku :-) pak se pomocí prknýnka nebo kousku profilu našroubuje zpátky, zatmelí, brousí a maluje ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@username jo to mě taky napadlo lištičku na vykroužené kolečko nalepit a přečnívající konce taky nalepit zevnitř stěny na stěnu. Asi to bude i jednodušší .. půjde to přetmelit najednou. A ještě dotaz. Co používáte na tmelení fermacellu? Normálně sádrokartonářskou stěrku?
Odpovědět
Profilova fotka
@petrsv1000 když nám předělávali vypínače na venkovní žaluzie, tak ty díry zastrikali nějakou růžovou pěnou, po jejím vytvrdnuti odřízli to, co bylo nad rovinu (tzn. zůstala zapenena díra v rovině s okolní zdi) a nabarvili. Nic není vidět. Jen nevím, co přesně byla ta růžová pěna.
Odpovědět
Profilova fotka
I když možná že i sádrovali, to si nejsem jistá. Ale tou pěnou to byla rychlovka, to mě překvapilo. No uvidím, možná to přeci jen risknu a udělám to sama, než přijede.
Odpovědět
Profilova fotka
@zmrz_lina jo tak technologie jdou dopředu :-D ale pěna je měká, ikdyž kdo ví co opravdu měli... no tak to držím palce ať to dopadne :-) a zvládneš i nastavit kabel, když bude krátkej ? =-)
Odpovědět
Profilova fotka
@petrsv1000 Když @zmrz_lina postavila regál, pochopí i kouzlo wago svorkek, které ji s nastavením kabelu zajisté pomůžou :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@sargic tssss, wago svorky ovládám levou zadní :-D jen mě nenapadlo, že jima můžu prodloužit i přívodní kabel k lustru jako takový :-D Nicméně kabelu mám pro potřebný posun myslím dost :-) @petrsv1000 fakt je ten, že na ten strop lepší vyřízlé kolečko přichytit tou lištou, páč na tom pak bude vyset lustr, do pěny to nezadělám ;-) Díky za upozornění, sice by mi to u práce taky dřív nebo později došlo, ale vědět to od začátku je přeci jen jistější :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@sargic jojo už mlčím :-D :-D @zmrz_lina jo já vyrostl na čokoládě ( svorkovnice :-D ) je pravda, že Wagovky jsou rychlejší, když drát dobře docvakneš :-) tam kde bude viset lustr bych udělal díru jen na kabel a odtud ho strkal směrem tam co ho budu napojovat, aby po lustrem nebyla díra :-) Pokud tam tedy nebude svítidlo 30x30cm pod ním díra může být :-D
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Ja se taky chystam posouvat vyvody, napada vas jak nedestruktivne zjistit v jakym smeru jsou ve strope ty tramky? Nevim kolik je tam mista kdyz budu potreba jit s dratem pres ne...
Odpovědět
Profilova fotka
@username Já mám strop dělán takto, takže zkus odhadnout ... tipoval bych to na 40-50cm od sebe ... https://photos.app.goo.gl/uuM7Gz9ZjvZ...
Odpovědět
@flexol @dodoaj díky moc:-)
Odpovědět
Ahoj, trápí nás zápach ve spodní koupelně NOVA77. zřejmě jde ze střechy z větráku. Nemá s tím někdo zkušenost, případně jak problém vyřešit? údajně chybí voda v protizápachové smyčce, ale jak jí tam dolít? Kdo ví, jestli tam vůbec je:-)
Odpovědět
nalij zkrz větrák dvě deci vody.. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@radek123456789 A není to tím, že odvětrání kanalizace je na střeše vedle odvětrání koupelny?
Odpovědět
ale jak :-D vyndam větrák, nějakých 30 cm je roura nahoru a pak záhyb někam pod úhlem skoro 90 stupňů :-) jinak ano, ty dva "hříbky" jsou na střeše nad sebou, cca tři tašky od sebe
Odpovědět
Pokud byste někdo potřeboval bezpečnostní certifikáty k vložce a tříbodovému zámku standardních dřevěných dveří RD Rýmařov, přikládám odkazy (informace od RDR). Může se to hodit v případě vykradení a jednání s pojišťovnou. Pak je ještě dobré mít certifikát ke kování. To ale si každý dává podle své volby. https://www.dropbox.com/s/ggb3ew58alo... https://www.dropbox.com/s/jugcqm0b3r9...
Odpovědět
Po dlouhe dobe a kompletnim prelozeni 64m2 skladby zamkove dlazby kvuli rozdilne serii teto dlazby (lisila se o cca 0,5mm - pri 10 kostce neresitelny problem), je dnes konecne polozeno. :-D Jsem KO, ale nesmirne stastny. Dalsi vec hotova. Nejak to kolem domu neubyva :-|
Odpovědět
Mám prosbu na ty, kdo si nechali zateplovat sokl externí firmou (tedy nikoliv svépomocí). Můžete prosím naznačit, jaká byla celková cena? Rád bych věděl, kde se to tak v průměru pohybuje. Díky předem.
Odpovědět
@kryton skutečně pojišťovna řeší certifikát tříbodového zámku, když má každý barák plastová francouzská okna, která se dají překonat šroubovákem? :-) před lety jsem to řešil a zjistil jsem, že je pojišťovně úplně jedno jaké jsou vchodové dveře
Odpovědět
Profilova fotka
@kryton Bude určitě hodně záležet na lokalitě, na tom, kolik řad bednění máte, nestli to budete chtít jen do lepidla nebo i jinou povrchovou úpravh ... co si pamatuji, tak @zmrz_lina si nechávala zateplovat sokl firmou ... a jestli si dobře pamatuju, cena kolem 18tis?
Odpovědět
Profilova fotka
@rdkubis74 Tak to já se na to hrozně těším, až si všechno sám udělám, ale uvidíme, jak dlouho mi to vydrží... @kryton Mě to bude stát 65 tisíc - Dimenze96 s 2 řadami ztr. bednění. Bude to svislá hydroizolace, na ní pak 10cm polystyren, perlinka a lepidlo. Dále osazení a napojení gajgrů. Marmolit si budu dělat sám. Dělat to bude stavitel desky p. Lučan.
Odpovědět
@angus88 Logiku v tom nehledejte. Teď tu mám před sebou podmínky ČPP, kde je limit na plnění při krádeži 500 tisíc za podmínky, že zámek a kování dveří mají bezpečnostní třídu 3 dosvědčenou certifikátem vydaným certifikovanou autoritou. Na okna žádné další požadavky nejsou, jen že musí být zavřená. Pokud certifikát není, pak je limit 50 tisíc. Na větší limit než 500 tisíc jsou zase další vyšší požadavky.
Odpovědět
Ještě prosím o jednu informaci, pokud jste dělali Blower Door Test. Ve které fázi proběhl ten první? Byla už parozábarna na podlaze? Podle mého názoru to nemá cenu měřit dříve. Nebo se pletu?
Odpovědět
Profilova fotka
@mariacek Nas to stalo cca 34tisic 2-3rady bedneni u K74 vcetne garaze a vcetne marmolitu a to sem zateploval az k pasum... Zpetne to byla jedna z nejpohodovejsich praci :) @kryton pred zaklopenim sten a stropu.. podlahy mely samo parozabranu hotovou
Odpovědět
Profilova fotka
@dezavy partu pana Klecha jsem měla já, byli skvělí, na všem jsme se domluvili i mimo specifikaci, jen elektrikář byl trochu mrzout ale i tak vyšel vstříc, jezdila jsem ráno a večer každý den před a po práci....
Odpovědět
@username No problém je, že u nás se budou zaklápět stropy dříve než se vůbec začnou dělat podlahy. Proto se právě ptám, zda to má smysl v té chvíli měřit. Zase po zaklopení stropů a udělání podlah už se budou špatně opravovat případné úniky. Tápu.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?