@susie1 My jsme si chtěli nechat dodělat okno, protože jsme to podcenili a máme v obýváku celkem tmu.. Oslovila jsem RDR, předávali mě od člověka k člověku a nakonec mi bylo řečeno, že kvůli jednomu oknu sem nikdo nepojede
@bigmartas Nás v Dimenzi96 vyšla pochozí půda na 10 tis. Kč. To si to nechte rovnou udělat od RDR. Kolik tím ušetříte, když koupíte prkna sám a stejně budete chlapům platit za jejich instalaci? Tak tisícovku nebo dvě?
@richid a kolik mate klima jednotek v dome?
@mariacek potrebuji hlavne zchladit patro - dva detske pokoje a loznici. Myslel jsem ji dat do patra ke dverim pokoju - tedy ne ke koupelne, ale na druhou stranu.
Prizemi je mi celekm fuk, kdzy ho to o neco zchladi budu rad, ale v prizemi je to vzdy o dost lepsi nez patro. Patro je proste sauna 😞
Jeden den je vedro a hned v dome 26C a vice... silene. Loni meli deti v pokojich snad 28C...to me prijde uz opravdu nezdrave a projektant by mel odevzdat diplom co to projektoval.
Hlavne ze jsou vsude clanky, jak je drevostavba na tohle super oproti zdenemu domku a pritom je to nejvetsi pitomost :/
Dnes bych VSE udelal zcela jinak.
@lentilka297 přesně tak. RDR business je postavený na rychlostavbe papírového domu. Představa, že přijedou chlapi dělat úpravu domu je dost naivní. Bohužel 😞 Aby to pro ně mělo cenu, zaplatila byste 4x více než u stavebni firmy - prostě zisk ze stavby nového domu je obří
Kdo máte klimatizaci Sinclair Terrel (čerpadlo vzduch - vzduch ve standardu roku 2021), nevíte, co jste psali do žádosti EONu o dvoutarifní sazbu? (Ptají se jestli má frekvenční měnič, jaké je jmenovité napětí, ustálený proud a rozběhový proud.)
Už čekáme skoro měsíc na odpověď, projektant dotaz přeposlal na dodavatele a i přes urgenci pořád nevíme. Vypadá to, že budeme brzy muset začít chladit a chtěli bychom už novou sazbu.
@alesk2 koukám na vaši spotřebu s TV 1700kw/h. Máte podlahovou plochu 117m2? A obálku domu ve standardu? Solární zisky v zimě (prosklené plochy na jih?). Protože spotřebu máte luxusní na úrovni pasivu do 15kw/m2. Zvažuju Cubis 74, ale obchoďák mi k tomuhle neřekne nic moc. Dotace neřešej a nechci pak být v pasti.
Ahoj, nejsem tu kvůli stavby domů s RDR ale kvůli podlahovým systémům od Fermacellu, které jsem na jaře instaloval v bytě a zde je k tomu rozsáhlá diskuze a komunita, která řeší různé problémy.
O co jde - v paneláku jsem dělal znova podlahy, vytrhal plovoucí podlahu, pod ní byla druhá plovoucí podlaha (ano, takto se rekonstruuje na oko) a pod tím teprve parkety. Celé to šlo pryč, pokles skoro 5cm. Vzhledem k zátěží betonu jsem se rozhodl pro Fermacell desky 20mm s drážkou a podsyp od Fermacellu. Postupoval jsem dle technického listu, práce šla v pohodě. Celou podlahu jsem měl svépomocí za 2 dny hotovou (17m2). Dokud jsem chodil po podlaze v botech, jevila se skvěle. Ovšem když jsem podlahu očistil a boty sundal, zjistil jsem na několika místech, že podlaha pod patami duní, jakoby bouchá o podsyp. Slyšitelné to bylo hlavně při rychlé "sloní" chůzi. To mě docela zděsilo - už to bylo zalepené a lepil jsem to poctivě, tzn demontáž byla nemožná. Řešil jsem to telefonicky s technikem Fermacellu a ten mi doporučil problémová místa navrtat a vylít tam jejích lepidlo (kterým se lepí desky k sobě), je lehce expanzní, tzn. že tu mezeru vyplní. Pak mi ještě sdělil že jsem měl použít raději desky 30mm, kde z toho je 10mm kročejová izolace - tam prý tyto problémy nejsou (no jak čtu zde diskuzi, nejsem si jistý...). Vychytal jsem všechny tyto místa, podlepil to lepidlem, přebytky seřízl a ok, zdálo e to v pohodě. No další překvapení přišlo po instalaci click vinylu - ten mi křupal v zámcích pravděpodobně z toho, jak podlaha pracuje. Takže jsem vinyl sbalil a s úmyslem že ho hodím do vedlejší místnosti a tady dám PVC linoleum, to zvuky nevydá žádné - po instalaci linolea všechno v pohodě, spokojenost.
No další překážka přišla, když jsme do pokoje začal stěhovat věci, skříně, komody, postel. Po instalaci a zatížení Fermacellu se tyto dutá místa objevily úplně jinde, jakoby se desky zvedly od podsypu tím, jak se zatížily, Viz fotky, kde je znázorněná postel a skříň - červeně pak místa, kde to klepe. Rád bych to zase podvrtal, ale nechce se mi navrtávat nové lino, protože pokoj už je přestěhovaný a používaný. Má někdo nějaké tipy ? Můžou to dělat nožičky na kterých skříně a postel jsou (že tlačí nerovnoměrně ale jen na pár místech?)
Díky za případné tipy 🙂
@rene_fa ..beton je beton, všechno ostatní je jen více či méně nedokonalá náhražka, na který se jen rejžujou prachy a povídá se o tom, jak je to skvělý a rychlý 😎
Ahoj, datel mi vykloval díru do fasády, nepohla ani maketa dravce, dnes jsem přijela a díra je asi 3x větší a do hloubky cca 7cm
Setkali jste se s tím už někdo? Řešili jste opravu sami nebo přes firmu, mám to dát na pojišťovnu? Nevím, jak to cenově vyjde.
Hlavně nevím, co udělat, aby si tam přestal dělat hnízdo 🤨
Díky za radu
@editaw ahoj, jsem v domě tak 2 dny za týden a četla jsem ve tvém příspěvku, že temperujete na 14 stupňů? Já jsem si nastavila 17. Zatím se vám tam žádný plísně neobjevily? Nevím, jestli to pak taky nemám snížit, abych aspoň něco ušetřila, ale zase se bojím nějaký vlhkosti či plísní a když tam pak po týdnu přijedu, tak jestli mi nevyjde levněji to vytopit z 17 na 22 než že 14 na 22.
V prosinci mi končí fixace na elektřinu, tak jsem docela zvědavá 😁
Díky
Prosím SOS.
Již delší dobou zjišťuji menší množství bobků u komínu (za plastovýma dvířkama, ne přímo v komínu).
Měl jsem podezření na myš, tak jsem nastražil pastičku a různé pochutiny a ne a ne nic chytnout.
A tak dnes otevřu dvířka a čeká mě tenhle masakr. Neskutečně bobků, dokonce berušky a nejací červi (vše mrtvé). Prosím co s tím, 100% vím, že to padá ze shora. Takže netopýr a červi si tam natahal? Ale kudy, prostě už nevím 😞disappointed:((( Nikdy jsem v tom pokoji neslyšel šramot z komínu.
A ještě dotaz, k čemu jsou v horním pokoji dva tyto otvory? Při předání domu jsem se na to ptal borce Vágnera a nebyl schopen odpověděť :/
Jsou na něco, nebo je mohu zaplácat?
Moc moc děkuji.
@silenoz no fuj, taky dobrý teda. Ale radu nevím 🤨, já zase řeším díru ve fasádě od nějakýho datla, tak je možný, že za chvíli mi taky všude polezou červi
A topíte kamnana v zimě?
@editaw To nevim, lezu tam parkrat za rok, ale tolik bordelu a trusu tam nikdy nebylo 😞 A cervi tam nebyli nikdy. Uz jsem napsal na FB do skupiny o netopyrech.
Jako RD RYMAROV STAROST NA CELY ZIVOT 😞
@editaw Zadne plisne ani vlhkost se nevyskytly. Poridili jsme si letos fotovoltaiku s baterii, tak uvidime, co nam vyprodukuje a podle toho zvazime, jak nastavit teplotu. My prijizdime tak jednou za 2-3 mesice, takze nam se to vyplati mit nastavenou teplotu na 14 st., navic, jak je dum celou dobu zavreny, tak je tam konstantni klima, tudiz zadna vlhkost zvenku pri otevirani.
@luxik75 ahoj, děkuju za odpověď, zkusím snížit na 16 a uvidím třeba po měsíci. Zase vytápět to každý týden na 22 z nízké teploty bude možná stát víc, než udržovat těch 17 / 18 stupňů stabilně.
Teď jsem měla spotřebu 7.5 mwh
Dejte pak vědět,jak s tou FVE, taky o ní přemýšlím, ale nemám moc informací z důvěryhodných zdrojů 😁
Děkuji
@rene_fa bohužel popisujete to, co mají všichni (vč. mě) v domech od RDR. Fermacell dílce jsou rychlé, ale je to prostě peklo. Jediné řešení se jeví podlahové dílce přelít nivelačkou (vrstva 2-3mm)...
@angus88 Myslím, že je dobré zmínit, že lze mít betonovou podlahu. Rýmařov mi to nacenil něco jako 700 Kč/na navíc + 130000 Kč chlapům, za to, že nemakaj a čekají až to vyzraje... To mě pobavilo 🙂.
@angus88 No, musím říct, že my bydlíme cca. 5 let a fermacell zatím v pohodě...ale, je pravda, že nemáme nikde podlahovku (kromě koupelny), takže to možná bude tím... 🤔
@angus88 souhlasím. Už ve dvou místnostech mám nivelačku + PVC a je to daleko lepší. Skleničky neskáčou 😄 , když kolem projdu apod.
Ještě patro nás čeká, jelikož koberce jsou zcela na prd a plovoučku/vinyl do patra raději po zkušenostech lidí z diskuze dávat nehodlám. Takže opět nivelačku + PVC.