Diskusi odebírá 120 lidí

RD Rýmařov a zkušenosti s nimi?

Zobraz úvodní příspěvek
Profilova fotka
Ahojky, stavíte někdo s RD Rýmařov? Případně jaké máte zkušenosti atd. atd. :)
Odpovědět
Profilova fotka
@username Máš jen přímotopy nebo i někde el. podlahovku? Spíše pro zajímavost, co tou FVE všechno krmíš? A kde máš k tomu umístěnou nějakou potřebnou technologii? Díky za info
Odpovědět
Profilova fotka
@sargic jen primotopy. FVE jen "tupou" variantu - 6panelu a bojler se 2ma spiralami (230V a stejnosmerny z panelu). Je u toho jen mppt regulator. Funguje to skvele. FVE ohrivame na 85°C. Kdyz nesviti, tak na 40°C ze site.
Odpovědět
Ahoj, chtela sem se zeptat kdo mate elektricky kotel, jak casto si nechavate delat revizi kotle a jestli vubec. Dekuju
Odpovědět
Profilova fotka
@machyky Ne, neni na tom co kontrolovat.
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravim, nemel by tu nekdo schema strechy domu (tasek KM BETA) pro Nova 101? Prohledal jsem vse, RD tvrdi ze schema musim mit (poslat mi jej je asi problem). Jedine co jsem nasel, byl nakres lati na strese. Me zajima ale hrebenac + folie jak je resena. Pokud ano, poslete mi jej prosim jako prilohu do zpravy. Moc moc dekuji.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, máme plastové zateplené dveře na půdu, ale bohužel zcela nedoléhají. Nevíte jak je více přitáhnout, aby těsnění všude doléhalo? Zkoušel jsem co nejvíce nastavit to "otáčítko" na první fotce, ale je to stále málo. A nic dalšího k nastavení jsem na dveřích neobjevil 😞 Děkuji za pomoc.
Odpovědět
HEzké ráno všem 😉 otázka na tělo a budu ráda když někdo pořadí: nemohu najít na FB skupinu Kubis a ani staré reakce prostě nic ! Je tam spousta svělých příspěvků fotografii atd... prostě na FB zero ? Víte někdo víc nebo kde najít skupinu ....
Odpovědět
@richid Nejsem si jistá, ale mám pocit, že došlo ke sloučení skupin do jedné - RD Rýmařov
Odpovědět
Ahoj, máte tu někdo fotovoltaiku na Nova 101? Nám běží na domě měsíc a nezdají se nám výkony. Bylo by fajn to s někým porovnat.
Odpovědět
@nekdy nemůžeš porovnávat ani 2 úplně totožné fve. Každá může mít jiné umístění a osvit a můžou ti vyjít úplně jiné čísla. Co se ti nezdá na té vaší?
Odpovědět
@kekita pokud má někdo stejný typ baráku, tak na něm panely jinak umístit nemůže. Nova 101 s vikýři je na umístění dost bídná. A málokdo by si dal panely na střechu kdyby nebyla alespoň přibližně na jih. Potřebuji vědět, jestli má někdy na tomto typu střechy 2 stringy, nebo vše pod jedním. 😉
Odpovědět
@nekdy ale může mít úplně jinou orientaci vůči světovým stranám, pak taky poloha domu hraje strašně velkou roli, nějaké vnější zastínění od souseda, ... - pak se můžou výkonově naprosto lišit. Asi by ses divil, ale soused od nás z leva má elektrárnu pouze na východ a další zprava má půl na východ a půl na západ - dneska už se nacpou panely kamkoliv, ne jenom na jih. Pokud ti ten vikýř stíní, tak by bylo dobré použít optimizéry na ty problematické panely. Počet stringů záleží na použitém měniči a jeho pracovním napětí, ne? To bude mít taky každý jiné.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@richid obchodní zastoupení Rýmařova, které ty skupiny spravovalo, nakonec smazalo všechny. Škoda, že? Založil jsem novou https://www.facebook.com/groups/drevo...... Ale je prázdná, no, všechny ty příspěvky z jejich skupin jsou ztraceny 😔
Odpovědět
@kekita srovnání mám se dvěma sousedy v ulici, takže orientace na stupeň stejná. Mají to i od stejné firmy a materiál taky stejný. Jen nemají tenhle typ střechy, takže potřebuji někoho se 101kou. Mám tam 6 panelů s optimizéry se sklonem 38st a 6 s 15st sklonem. Podle mě.by to mělo být na dva stringy, ale firma to dala vše na jeden.Proto potřebuji někoho se stejným domem pro porovnání.
Odpovědět
@nekdy tak tam záleží jaké máš panely a jaký máš střídač, aby se ti při těch 6-ti vůbec nastartoval - najdi si na netu datasheet měniče, tam to budeš mít uvedené.
Odpovědět
@adamhledadum @richid skupiny spravoval OZ RDR p. Pýcha. Nebo nám to tenkrát alespoň tvrdil. Možná byly všechny odstraněny. Ale napadá mě: nemohlo dojít k přejmenování skupin stejně jako přejmenovali jednotlivé typy domů?? 🤔
Odpovědět
Jakou máte prosím rekuperaci?
Odpovědět
@m2s nejsou přejmenované, hlavně je špatný že jsme všichni přišli o příspěvky kontakty fotky prostě 🥶
Odpovědět
@richid tak veškeré fotky vložené na sociální sítě nejsou vaším “majetkem”. Ale to jistě víte, neboť je to v podmínkách. Zároveň prý RDR sami uváděli, že opravdu dojde k přejmenování skupin podle aktuálních názvů jednotlivých staveb. 🤷🏼‍♀️
Odpovědět
@jarda_saly ještě nestavíme, ale v projektu máme Atreu.
Odpovědět
@m2s Jen ekuperaci nebo tu s tepelným čerrpadlem? Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
@m2s ano, původní plán pana Pýchy byl to sjednotit do jedné skupiny, ale pak to beze slova smazal. Takže začínáme od nuly. Nic mu nevyčítám, mohl si samozřejmě s těmi skupinami dělat co chce. Prostě jsem vytvořil novou, když jiné nejsou. Tohle fórum mi totiž vůbec nevyhovuje, témata se tu prolínají, nedají se sledovat... Uvidíme, jestli si skupina najde členy, no.
Odpovědět
@jarda_saly snad to říkám správně - rekuperace s chlazením na bázi TČ. 👍🏻
Odpovědět
@m2s děkuji vám za upozornění o faktu co je koho majetek či vlastnictví - asi vůbec nechápete k čemu skupina na FB sloužila a kolik lidi z té skupiny čerpalo informace fakta nebo zkušenosti od lidi kteří bydlí a mají letité zkušenosti , zož nemůžete pochopit jelikož ještě dle vašeho profilu nebydlite - možná byste ocenil až budete hledat či pátrat po informacích pro vlastní bydlení , praktické rady . Současné stránky FB jsou možná nové, ale je to jen reklama pro nové zájemce. Myslím ze se dalo vyřešit způsobem , jak nové stránky tak zachovat stránky FB které sloužili pro rady - pan Pýcha využil velké komunity lidi . Ale ano není to nás majetek, majitel muže nakládat jak uzná za vhodně, otázka chtění nebo nechtění
Odpovědět
@richid ano, máte pravdu - ještě nebydlíme. Jsme ve fázi “těsně před podpisem SOD”. O tom, co mohu a nemohu chápat nic nevíte. Informace a rady si hledáme také na internetu. To bychom nebyli asi zde. Jen to bylo prostě poukázání na fakt, že jakkoli může být skupina prospěšná velké, jak vy říkáte “komunitě lidí”, zakladatel skupiny si s ní může nakládat dle své libosti. S tím musí přispivatelé bohužel počítat. Ať se jim to líbí nebo ne.
Odpovědět
Ahoj, jelikož jsou informace a komunita kontaktů z FB tatam, tak musim shanet zde. Nepotrebuje se nekdo zbavit vetraci jednotky za nejaky peniz? My jsme si ji nedali, a od zacatku mame vysoke hodnoty CO2 v loznici. Chteli jsme rekuperaci, ale do 5 let stareho domu by to bylo proste moc bourani a i cena silena. Resil to nekdo? Dik za reakce
Odpovědět
@m2s " rekuperace s chlazením na bázi TČ" Můžete prosím ve specifikaci najít typ? Máme rekuperaci v Solo 117, ale bez TČ. Děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
@nekdy mám, viz muj fotoblog....
Odpovědět
Profilova fotka
@machyky kotel mám 10let, revizi jen poprvé celé instalace, jinak není důvod...
Odpovědět
@zvrablik ATREA FG18
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?