Odpověď na příspěvek od pavell123:
@zenny2 Zajímají mě názory těch co již bydlí. Jak… @pavell123 Já v okálu bydlím 40 let a máme už tak 30 let myši všude. Když nasypu jed, mám občas chcíplé ráno v kuchyni nebo na chodbě.Odpověď na příspěvek od hana_fe:
@pavell123 Já v okálu bydlím 40 let a máme už tak… @hana_fe To snad ne! :-( To je smrt pro tyhle domky. To musite mit vsude rozezranou modrou folii a vlhkost musi jit non-stop do izolace a dreva. :-(((Odpověď na příspěvek od mariacek:
Nemáte někdo u domu RD Rýmařov pergolu kotvenou d… @mariacek A to chceš kotvit jen do fasády bez podpůrných noh? Osobně bych do toho asi nešel, měl bych obavy. Kotvil jsem pergolu k domu jen kvůli pohybu, ale mám ji u domu na 4 nohách .. Napsal jsem projektantovi do RDR v jaké výšce je spoj pater a podle toho jsem to nakotvil.Odpověď na příspěvek od username:
Nema nekdo fotku/informaci jak vypada spoj stena-… @username Nemyslím si, že projdeš kabelem mezi stěnami těsně nad SDK stropem. Asi by jsi měl vždy narazit ma dřevěnou konstrukci tvořící danou stěnu. Možná nad tím laťováním a protažením kolem vaty. Ale je to jen má teorie.Odpověď na příspěvek od username:
Nema nekdo fotku/informaci jak vypada spoj stena-… @username Podle mě tam máš místo velikosti střešní latě, takže cca 4cm. Pokud to budeš posunovat ve směru laťování, asi by to nemusel být problém. Kdyby jsi to chtěl přes latě, asi by to chtělo už vykroužit otvory a prostě to nad latěmi protáhnout ve vatě a kabel posunout ...Odpověď na příspěvek od silenoz:
Nemáte někdo tip, jak ve stropě posunout kabel pr… @silenoz to znám, my zase s jídelním stolem.. vyřešíme to stropním dřevěným obložením, ve kterém povedeme kabel. Ale zatím je to ve stádiu plánování ;-)Odpověď na příspěvek od fialka1122:
@silenoz to znám, my zase s jídelním stolem.. vyř… @fialka1122 Jak to myslite? Ze tam budete mit treba ctverec dreveny jak nekde na zamku ci jak? :)Odpověď na příspěvek od deto_oesya:
Topit klimatizaciou sa da, ale nie je to komfortn… @deto_oesya Děkuji za názor. TČ vzduch -voda mi bylo řečeno, že je na takto zateplenou a relativně malou dřevostavbu zbytečné, navíc je to další poměrně velká investice, dost peněz už bude stát FVE. Spotřeba elektřiny s dostatečně výkonou FVE asi není takový problém, přes léto by měla vytvořit nadbytek, který podle výhodnosti aktuálních cen/tarifu pošlu do virtuální baterie, případně prodám na spotovém trhu a v zimě když svítit nebude tak "si vezmu zpátky". Několik uživatelů (např. místní člen lagys) psal, že topení TČ vzduch-vzduch navíc ve spojení s rekuperací je naopak velmi komfortní a el. podlahovka se zapíná jen v případě opravdových mrazů... Klimatizaci na chlazení chceme určitě i v případě instalace venkovních stínících rolet/žaluzií, dům chceme na hodně slunečném místě... Někdo prosím další názor či osobní zkušenost? Mějte fajn den.