@petrsv1000 prosim ta nemas este nejake foto uz dokoncenej terasy? Medzi interierom a terasou bol u teba potrebny aj schodik? Paci sa mi tvoja terasa, ale nikde som nevidela dokoncenu.. dakujem
@erik1991 Tak my máme kuchyň z Ikey za 200tis Kč na ničem jsme nešetřily (vybíraly jsme co jsme chtěli a neřešili cenu), máme to i s barem a skříněma pod něj včetně všech spotřebičů, dopravy a montáže. Jsem nadmíru spokojená a neměnila bych. Nevím co budu říkat za deset let, ale pak už je to asi u všeho stejné.
@andy_123 terasu mám ve fázi štěrku tak jak je na poslední fotce, je to tam i popsané, že to je na čas finální verze. Schod tam asi budu dělat, místo toho parapetu, ale to až se rozhodnem jaký bude povrch, takže zatím takto :
http://www.modrastrecha.cz/blog/petrs...
taky se vložím do debaty o kuchyni. Ta naše bude z ikei bude stát kolem 95.000 kč se vším, tedy vč. spotřebičů. Je dle našeho gusta. Takže není to zcela o penězích, taky mám na kuchyň za 300 i více, ale je to zcela zbytečné, tyto peníze dám raději za lepší podlahu a hlavně za kvalitní sedačku. Takže Rymářováci, nekupujte drahé Lamonty a podobné pič... ale rovnou si u mě objednávejte sedačky z talošky bo jinak letos plot nebude :-D.
Mám na kuchyň několik nabídek, celkem 4 m + 2 m ostrůvek..Ikea cca 95 tis. včetně spotřebičů, jedno další studio 70-90 tis. (podle druhu použitého materiálu - Slováci, Němci) bez spotřebičů, truhlář německá kvalita za cca 85 tis. bez spotřebičů. Všechno kalkulováno se šuplíky, pojezdy, potravinovou skříní atd. Spotřebiče pravda chci jen obyčejné, nejsem kuchařka, co se v tom vyžívá. Já na ty ceny kolem 200 tis. taky zírám ;-)
@petrsv1000 Pokud budeš mít peníze doporučuji dřevo. Nejlépe termizované. Rozhodně nedoporučuji termoplasty! Sám osobně začnu od zámkové dlažby a pak se uvidí, terasa však je ranec. Libí se mi termojasan natwood http://www.tilo.com/cz/Svět-výrobků/O....
Škoda, že nemám rakouský plat :-d
@erik1991
Podél zadní stěny je to 2,89+2,58+2,89 m v ceně je i komoda v obýváku o délce 1,0 m a výšce 93cm. Vše je Lamino s ABS hranou. Vyloženě jsme panu obručníkovi řekli, že nechceme hi-tech, ale normální kuchyň kde nebudou super prvky, ale kvalita za rozumnou cenu.
Cenová kalkulace Lamontu :
Cena za kuchyň v prov.DTDL,včetně dop. a montáže 76 481,-vč.DPH10%
Nabídka na spotřebiče:
Dřez Plados SP 0791/91 5 490,-
Baterie Franke FG 9547.031 2 700,-
Varná deska Electrolux EHD 60020P 9 700,-
Trouba Electrolux EOB 63300X 9 400,-
Myčka Zanussi ZDI-311X 10 000,-
Odsávač par Electrolux EFP636X 4 620,-
Hadice+klapka 800,-
3x zářivka 600mm 2 700,-
jo jinak přátelé dobrá rada nad zlato, pokud se rozhodnete pro ikeu a jste z našeho rázovitého kraje nebo prostě máte blízko do polské lidové republiky tak některé komponenty jsou tam levnější někdy možná vše. Já třeba ušetřím 2500 Kč na kuchyni půlka bude z PLR a druhá tu od nás. Dám si výlet do Katowic zadarmo a ještě vydělám no ni?! PS na baterii jsem ušetřil tácek koupil jsem ji ve Zličíně v akci přes kamaráda, který jel mým směrem u nás v OV je o tácek dražší. I tak jde šetřit, chce to hlídat akce ;-)
@taticek1980 taky nám napočítal 166.000 kc a žádný extra luxus, ale nikde o moc levnější nejsou a když ano tak například Möbelix a odtamtud kuchyň nechci...
@taticek1980 já chtěla pořádnou kuchyň a tak jsme si za ní připlatili. a je snad na každém, kdo kolik za kuchyň dá. A i kdybych tam tu kašnu měla, tak ti to může být u prdele.
Nevím mám klienty, kteří jsou schopni dát za kuchyň 300 tisíc i více a pak chcou si dát na podlahu levné PVC, aby ušetřili. Pro mě nerozum. ALE JAK ŘIKÁM žádný dišputát. ;-) Jenom mi to hlava nebere, co jsou schopni lidi dát za skříňky, které ukrývají keramiku a svítí, ale po čem chodí a na čem sedí to už je nezajímá...
@taticek1980 a tak když jsi tak moc šikovný, že máš klienty, kteří jsou schopní dát tolik peněz, tak že svou práci nedáš jako inspiraci. Miluju strašně lidi, který rejou ale přitom jsou v anonymitě...
já mám také 2,5 letého syna a jeho ničení má sedačka vydržela, protože je kvalitní ;-) a věz, že ti bude ničit nejenom sedačku, ale i podlahu, stěny a i kuchyň :-).
@taticek1980 no tak u nás většinou nejhůře dopadla sedačka a můžeš mít sebevíc kvalitní a nějaký fix či nůžky atd ti kvalitní sedačku nezachrání... Nebudu se tady hádat jen to máme proste každý jinak