Diskusi odebírá 120 lidí

RD Rýmařov a zkušenosti s nimi?

Zobraz úvodní příspěvek
Profilova fotka
Ahojky, stavíte někdo s RD Rýmařov? Případně jaké máte zkušenosti atd. atd. :)
Odpovědět
@slabici jak říkám někdo dával jen 22,5 tis.
Odpovědět
@erik1991 Určitě si zjistěte, co vše v ceně je. Pokud je to osazení domu na pozemek, radonový průzkum, geologický průzkum, projekt přípojek, zpevněných ploch a zajištění ohlášky, tak asi cena odpovídá. Navíc, tento člověk většinou zná úředníky a umí s nimi jednat. Pokud si dáte k sobě pro a proti a vyplatí se vám to, tak do toho jděte.
Odpovědět
@jitule23 no jsme pořád v práci a nemáme auto takže takov takové vyřizování by mohlo být na dlouho a nemám na to nervy
Odpovědět
Profilova fotka
@erik1991 já psala 22.500 Kč a udělá vše co píše @jitule23
Odpovědět
@kristynr1 super ;-)
Odpovědět
Co kuchyň Lamont asi nebrat nic hezkého a drahé. Baterií za 7900kč ta už musí být že zlata ne? Kolik jste dali za linku vy typy na firmu?
Odpovědět
@erik1991 Projektant doporučený od RDR to dělá (vyběhá) za 10tis. pak se platí za jednolivé projekty sítí cca 2500 za projekt... 30tis. je strašně moc!!!!
Odpovědět
Profilova fotka
@erik1991 @jitule23 těch 22,500,- jsme dávali my v Brně - p. Zajíčková, dělá externě pro RDR...usazení na pozemek včetně přípojek a nádrží, projektová dokumentace spodní stavby, veškeré vyjadřovačky potřebné pro stavební povolení (sama obeslala a objezdila)...za 2 měsíce jsme dostali stohu papíru k ZD a druhou stohu všech vyjádření s povolením...do teď pokud je něco nejasné, není problém napsat a poradí...nám se to opravdu vyplatilo (pracovně vytížení a totálně neznalí co kam poslat)...
Odpovědět
Profilova fotka
@erik1991 kuchyň 270tis, místní truhlář
Odpovědět
Tak my máme projektanta za 12tis. Udělá osazení domu se všemi pripojkami a spevnenymi plochami. Za 7 tis. nám vylita ohlasku stavby + v ceně nejsou úřední poplatky a radon který vyjde cca 3500 jo a ještě asi požární zprávu Budem muset platit protoze ta od rdr jim nestačí tak se u hasičů musí dělat nova
Odpovědět
Profilova fotka
Jinak projekt usazení domu mě stál 6tis, ohláška byla v té době zadarmo, za dva měsíce bylo vyřízeno, nestálo mě to nic kromě návštěvy ČEZu a VAKu a 3x SÚ ;-) Radon jsem měl za 2900kč
Odpovědět
@erik1991 Lamont 120 tis se spotřebiči kromě lednice.
Odpovědět
Článek se načítá
Já nevím možná to jen hodil od oka těch 30 tis. Uvidíme kolik budou nakonec chtít. 270 tis za kuchyn pěkně pavelcent foto?
Odpovědět
@erik1991 Můj fotoblog osahuje odkaz na stavbu den po dni a je tam i kuchyň. http://tadyjetonase.rajce.idnes.cz/De...
Odpovědět
Profilova fotka
@erik1991 lamont 200tis. se spotřebiči (krom lednice, navíc vinotéka) + vestavěná skříň...
Odpovědět
Profilova fotka
@erik1991 záleží co si dáš za spotřebiče, můžeš mít troubu třeba za 10tis nebo taky za 30tis atd, pak výsuvy a kování a ti to naskáče.... nemůžeš se ptát kolik kdo dal za kuchyň, jelikož rozmezí může být od 30tis z Aska bez spotřebičů do půl mega od Miele či Siemensu v plný náloži třeba s kamennou deskou ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kristynr1 16.000,- vcetne DPH? Po nas chteji cca 21.000,- + cca 2.500,- za anteni tyc (ceny vcetne DPH). anteni tyc si asi sezenu sam, kus roury za 500, -se jiste sezene ;)
Odpovědět
Profilova fotka
@gustinovi Požární zprávu, tedy Požárně bezpečnostní řešení (PBŘ) nedělají hasiči, ale odborně způsobilé osoby. To je ale asi jen detail. Hasiči PBŘ pouze schvalují, ale u staveb na ohlášku se k ní vůbec nevyjadřují. Tedy stavba klasického "malého" domku hasiče nezajímá. Myslím, že na úřadě to na Vás tak trochu zkouší. PBŘ dodané RDR je naprosto dostačující pro ohlášku stavebnímu úřadu.
Odpovědět
Profilova fotka
@silenoz ano na KS nám řekl okolo 20.000 kc a nakonec to je 16.000 kc i s tyčí a DPH.
Odpovědět
@pavelcent to už za ty peníze vypadá jak kuchyňská linka a ne to co nabízejí nabízejí u Larga 85 Economy varianta A a B to jsou linky za všechny peníze. Kolik je to celkem metrů? Petrsv1000 nic extra vybavení nepotřebují rozhodně né baterií za 7900kč :)
Odpovědět
Profilova fotka
@erik1991 jak říkám je to o prioritách, buď si koupíš obyč pákovku za 1500,- nebo lepší za 5tis, to samé dřez obyč hnus nerez za 1500kč nebo Franke za 5tis.... atd..... kuchyň ale nekupuješ na rok.... ;-) na ní se nešetří, pokud tedy nevaříš, pak je to zbytečná investice :-D
Odpovědět
@petrsv1000 jen červenou ;-)
Odpovědět
@petrsv1000 jinak si myslím že na těch spotřebičích lze hodně ušetřit a kvalita bude stejná
Odpovědět
Profilova fotka
@erik1991 to je na každém z nás... těžko ale koupíš inteligentní troubu s dotykovým displejem za 10tis, to samé si můžeš třeba koupit obyč digestoř za 1500,- ušetříš.... ale za jakou cenu.....
Odpovědět
No uvidíme co mi Lamont nabídnou.
Odpovědět
Profilova fotka
@petrsv1000 Peti, já si spíš myslím, že je to o penězích, o ničem jiném ;-) ...Kdyby byly kačky na všechno, tak si každý koupí vše nej a nemusí přemýšlet, kde je potřeba ubrat, aby si zase mohl dovolit koupit třeba lepší kuchyň nebo sedačku. ;-)
Odpovědět
@kotla Já ubral plot a mám vyřešeno :) místo 35m plotu, brány a branky necháme otevřenou předzahrádku, postaví se jen 12m plotu a ušetřených 100-120tis. dáme do kuchyně... No ale furt nám tedy na tu kuchyň chybí 30tis., co ještě zrušit? :)
Odpovědět
Profilova fotka
@krony Když bych to věděla, moc ráda bych poradila :-) Počkej, až budeme škrtat my, zatím jsme ještě přidali nějaké to okénko navíc, no nechci to moc vidět (vidět jo, ale kdo to bude platit :D )..
Odpovědět
Profilova fotka
@kotla @petrsv1000 My taky škrtáme hlavně v kuchyni. Netrávím tam několik hodin denně, děti už jsou z domu. Klidně snesu nerez dřez a obyčejnou baterii. Ale třeba máme krb za cca 100 tis. a tam škrtnout nechceme. Už vybíráme i podlahy podle ceny, dlaždičky se nám naštěstí líbí ty hodně levné. Na druhou stranu ale prý budeme mít bidet, přípravu na kde co a nejspíš i soláry.. Je to opravdu o tom, kdo co preferuje.
Odpovědět
Profilova fotka
@kotla jj jasně peníze hrajou hlavní roli, to by se pak vybíralo lépe... také jsem si naivně myslel, že pořídíme kuchyň do 150tis, sem se sakra spletl... a to nemáme žádný luxus, po dvou letech jsme dodělávali výsuvy, předtím bylo málo financí :-D zase ty prachy.... když já bych pořád přidával, na tož abych měl ubírat :-D o toi víc jde vše pomaleji... @slabici jo a o tom to je, pokud si na to zvyklá a nevadí ti to, že je něco "obyč " pak proč ne ;-) krb jsme také chtěli, pravda nakonec jsme skončili u kamen, takže se škrtalo :-D a postavit lze vždycky ;-)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?