Diskusi odebírá 120 lidí

RD Rýmařov a zkušenosti s nimi?

Zobraz úvodní příspěvek
Profilova fotka
Ahojky, stavíte někdo s RD Rýmařov? Případně jaké máte zkušenosti atd. atd. :)
Odpovědět
Ahoj. Mám takovej dotaz ohledně zabezpečení domu. Rádi by jsme zabezpečovačku - plášťovou ochranu domu, to znamená na každé okno nebo dveře se dává ze spodu dovnitř rámu magnet, který se rozpojí když se okno otevře a alarm spustí. Mate to taky někdo takto? Na konečné specifikaci nám říkali, ze kabely pro zabezpecovacku si tam můžeme natahat druhy den montáže v podhledech, dokud nejsou zaklopené stropy... Máte s tim někdo zkušenost? Dále nevím jestli bude reálné se dostat s tim kabelem někde od toho stropu, protáhnout to podél stěny až pod okno, dokud nebude osazeny parapet... Díky za případné tipy a rady
Odpovědět
@bezi91 máme bezdrátové před 3 lety dratove vycházelo o hodně dráž
Odpovědět
@stratford Já na to mám kamaráda, tak naštěstí cenu moc nemusím řešit, spíš mne jde o to, zdali je to proveditelné, tak jak jsem napsal... Takhle když se ty magnety schovají ze spodu do rámu okna, tak nejsou vidět... Jde jen o to jak k tomu převést kabel, když ma rymarov uz zaklopené stěny...
Odpovědět
@bezi91 to neporadim
Odpovědět
@bezi91 Bezdrátová čidla firmy Paradox. Elegantní a naprosto spolehlivé řešení i po předání domu. Osobní zkušennost.
Odpovědět
Máme vyhlídnutý pozemek přes realitku 460kč/m2 a 660kč/m2 vč IS. Problém je v tom že daná parcela je v katastru vedena jako orná půda makléřka tvrdí že je to stavební pozemek že to co je v katastru je vedlejší důlažité je jak to má obec v územním plánu. Odvolává mě na obec dokonce i na starostu. Prostě mi tvrdí že když si koupím ten pozemek a uděláme IS tak můžu hned stavět. Stavět na orné půdě a nedostat číslo popisné? Jak to vydíte vy. Může vůbec prodávat ornou půdu za cenu stavební parcely? V úterý jdem jak na obecní úřad obce tak i stavební úřad a jsem zvědavý co mi k tomu řeknou.Popřípadě šlo by po koupí orné půdy vyjmout z půdního fondu do stavebního a na kolik by to cca vyšlo aby byl klid ;-)
Odpovědět
@erik1991 ano takhle to je, vyjme se pak jen to, co se zastaví, také máme ornou půdu. Jestli je na ní možno stavět zjistíte z územního rozhodnutí. Když píšete ty ceny a mluvíte o paní co vám to prodává, není to náhodou Zruč nad Sázavou??? majitelka je také z Frýdku
Odpovědět
@erik1991 za výjmutí se platí dle hodnoty pozemku, cena je u každého pozemku jiná, nás to výjde "jen " na 4tis. výjmutí cca 150m, jinak se to může šplhat klidně i do desetitisíců, záleží na hodnotě
Odpovědět
@gustinovi já nevím kdo je majitelem ale možné to je... Cena pozemků je 400 tis. Takže do 10 tis bych se měl vejít?
Odpovědět
Takže by neměl být problém aby mi banka na ten pozemek dala finance ano? 280 tis za pozemek hned a 120 tis až budou hotový sítě sepíše se smlouva o dílo co by měla vše obsahovat garantovaný termín dokončení, že cena je konečná, a že to udělají ikdyž nebudou všechny pozemky prodany?
Odpovědět
@bezi91 navleci kabely k oknum pri stavbe asi jen tak nepujde, i RDR ma na zasuvky uz nachystane diry a mam pocit, ze i rovnou zavlecene kabely, takze do sten uz nevrtaji. Ale zkuste se zeptat, treba budou schopni to pripravit dopredu (ale nebude to zadarmo) 8-)
Odpovědět
@erik1991 sunstop je samozrejme na miru, je pouze omezen maximalni sirkou - ktera je tusim 2,5m, takze vsecka klasicka okna do Novy v pohode
Odpovědět
Článek se načítá
@pavelcent Díky za tip. Od toho Paradoxu máš také magnety na oknech? Předpokládám, že jsou prilepené, né zavrtané do rámu. Jak často se mění baterky? Ústředna je taky jen na baterie nebo ta uz je do sítě? Ja se právě obávam, že když bych si druhý den montáže roztrhal v podhledech kabely pro tu zabezpečovačku, tak bych ty kablíky pak u každého okna musel svést podél stěny pod okno k parapetům... Pochybuju, ze by to tam šlo nějakým způsobem prostrčit... Asi by byla jediná šance to dát do lišty, pokud bych si stál za tou kabelovou variantou... To je ale zase škoda, čistý stěny takhle hyzdi...
Odpovědět
@petovi Jojo zavolám asi pánovi, se kterým jsme meli specifikaci a poradím se...
Odpovědět
Stalo se nekomu, ze mu prasly balkonove dvere v ramu u pantu?Nekolikrat se nam poradne vyvratily a ted jsme zjistili, ze je tam prasklina :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@erik1991 je pravda že územní plán má opravdu větší váhu před katastrem ale pro jistotu bych si vše ještě ověřila,vyjmutí z půdního fondu teď po změně zákona výjde na pěkný peníz.
Odpovědět
@luji To na reklamaci těžko uhrajete... Holt výměna na vaše náklady... Měli jste zamezit tomu aby se mohli vyvrátit :-|
Odpovědět
@bezi91 Montáž alarmu proběhla v březnu 2013. Bezdrátová pohybová čidla, kontakty na dveřích,oknech. Ústředna je napájena kabelem z centrální bedny, kde je záložní zdroj, GSM brána a střeva systému. Do dnešního dne ještě žádné čidlo nehlásilo, že by mělo slabé baterie a je potřeba je vyměnit. Takže super. Podotýkám, že se jedná o originální čidla a systém. Byl jsem varován, že levná čidla a alarmy nemají takovou úsporu energie a baterky se musí měnit daleko častěji. Je na každém co preferuje. Možná je to pravda, možná ne, ale baterka v myši z čímy určitě nevydrží to samé jak v myši od Logitechu a tady to nebude jiné :-) . Ono se to nezdá, ale v pohybovém šidle jsou tři tužkové baterky x počet čidel a ono to naskáče + další knoflíkové baterky v mag. čidlech..... Čidla na okna a dveře se lepí oboustranou lepící páskou a drží to fakt fest. Pohybová čidla jsou přivrtána na stěnu. Alarm se používá denně.
Odpovědět
@luji Jasna reklamace, profil prasknout nemuze.
Odpovědět
Profilova fotka
@erik1991 90% lidí staví na orné půdě. Důležité je, co píše územní plán. Pokud kupujete na hypo, banka bude chtít potvrzení, že je pozemek určený ke stavebním účelům. To vám vydá stavební úřad (stavebně plánovací informace), někdy s dovětkem, co je třeba tam zavést za sítě. My kupovali v květnu a kdyby tam nebyly sítě vůbec, banka by nám nepůjčila. Naštěstí jsme tam měli studnu a elektřinu. Jinak od 1.4.2015 je ještě dobrý si zjistit, kolik dělá poplatek za vynětí z půdního fondu, jak tu někdo psal, může se to vyšplhat i hodně přes 100 tis. Sice se jedná o nějaké změně, ale bůhví, kdy se zákonodárci proberou.
Odpovědět
@lopp Reklamace těžko když profil prasknul díky chybné obsluze - vyvrácení okna... Je jasné, že to asi vyvrátil vítr, ale majitelé to měli mít zabezpečené tak aby k tomu nemohlo dojít... - zarážky...
Odpovědět
@bezi91 Profil prasknul, protože je to ošizenej šmejd...
Odpovědět
@slabici takže musí se převádět ten pozemek nebo nemusí a můžu mít barák postavený na orné půdě když tam budou sítě a stavební úřad mi to schválí.
Odpovědět
Profilova fotka
@erik1991 No skoro si myslím, že to ani nelze převést na stavební pozemek, aniž tam něco stojí. Převádí se to až po stavbě. Vždyť říkám.. běžně se staví na orné půdě, důležitý je územní plán a to, aby stavební úřad pro banku vydal to potvrzení. My při koupi pozemku zjišťovali, jak je to se sítěma a co tam lze nebo nelze postavit. Až pak jsme to koupili.
Odpovědět
Jinak okapy titanzinek je prý ten největší šmejd takže otázka zní lze požadovat nerez za příplatek. A hromosvod je hlíníkový?
Odpovědět
Profilova fotka
@erik1991 kupovali jsme pozemek - orná půda, ve smlouvě bylo jasně napsáno, že bude sloužit ke stavbě rodinného domu, kompletně zasíťovaný, ještě jsme si to ověřovali u starosty a na stavebním úřadě, že opravdu můžeme stavět i když to je orná půda...do teď je to orná půda, kromě cca 200m2 které jsme nechali vyjmout z půdního fondu (v té době ještě bez poplatku)...doporučení z katastru bylo nechat po dostavění domu zbytek pozemku převézt z orné půdy na zahradu...banka chtěla kupní smlouvu pozemku kvůli potvrzení, že se tam opravdu smí stavět, nic divného jim na tom nepřišlo...
Odpovědět
Takže pozemek na kterém stojí barák převést jako stavební a zbytek jako zahradu?
Odpovědět
Profilova fotka
@erik1991 fakticky nemůžeš stavět na orné půdě, nejprve ji musíš nechat vyjmout z půdního fondu (zařizováno s vyjadřovačkami ke stavebnímu povolení, z té části udělají stavební) - potřebují k tomu osazení domu na pozemek, aby věděli která část se vyjímá, pak na tom místě můžeš stavět....a to co není zastavěno zůstává orná půda (nebo když převedeš tak zahrada)
Odpovědět
Profilova fotka
@erik1991 Prostě koupíš pozemek, u kterého budeš mít ze SÚ potvrzeno, že je určený k zastavění a při podávání ohlášky nebo povolení se ta část, kde bude dům, změní (myslela jsem, že se to dělá až po dostavbě, ale pravda, vyjímá se to při povolení). Zbytek si můžeš buď převést na zahradu anebo nechat jako ornou půdu. Myslím, že se tam pak trochu liší daň. Ale před koupí to nemá význam řešit a pokud ho realitka prodává za cenu stavebního, je to normální, když se na něm dá stavět ;-)
Odpovědět
@farka jasně chápu jen se bojím té ceny převodu 100 tis snad né. Jde to zjistit předem na kolik by to vyšlo když jim řeknu zastavěnou plochu baráků? Ten převod se vyřizuje na katarstu jo?
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?