@pafipaf2 Já konkrétně měl na hranici pozemku skříň s pojistkama i elektroměrový rozvaděč, zařizoval sem si jen výkop k domu a natažení přípojek, kabel, voda, odpad. Elektroměr přijel osadit technik z Čezu. Kamarádka měla na pozemku pouze plastovou skříň s pojistkama, tak se přikoupil plastový el.rozvaděč, vykopali si vedle dír,, rozvaděč sem usadil, zabetonoval, zapojil a pak přijel technik osadit elektroměr, vše prošlo revizí, není nutné aby to dělal ČEZ. Třeba jste ale na hranici pozemku nic neměli ?
@pafipaf2 to u nás mám také v podmínce, že musím vodu vsakovat na svém poemku, na tom není nic neobvyklého, uděláš velkou hlubokou díru a nebo kpupíš nádrže, žádný problém ;-) na plavání ti to rozhodně stačit nebude :-D
@pafipaf2 též máme podmínku likvidovat dešťovou vodu na našem pozemku a teprve "přebytek" může jít do obecní kanalizace...my jsme to vyřešili retenční nádrží v zemi (velká zahrada a miluju kytičky :-D)
@lopp opravdu je SunStop daleko levnejsi (na okno 3.000 vs 14.000 el. ovladane rolety, manualne ovladane pry uz RD nenabizi) nez predokenni rolety ci zaluzie. Viz: http://maron.cz/stinici-technika/venk...
Obcas si ho lide pletou (i ja z pocatku) se screenovymi roletami, ktere jsou srovnatelne jak pises s roletami ci zaluziemi.
Vedro ve drevostavbach?...asi ano, ale zase ho bez problemu treba pres noc vyvetram ;)
Nyni bydlim v patre stareho domku, zaizolovaneho + plastova okna. A muzu ti rici, ze ani pres nocni vetrani + pruvan se rano pod 28C nedostanu. Zchladim jej max. o 1-2 stupne coz je bida. Zdi jsou proste horke a neni sance. U drevostavby mam alespon sanci s tim neco delat. A vyhody akumulace tepla u zdenych? Za par let nam to bude v zime sumak, kdyz bude minimalni teplota treba 6C :D
@lopp Schválně zkuste se zeptat v realitce, jak skvěle se prodávají starší dřevostavby a za jakou cenu...
Snad kazdy vi, ze prvni drevostavby (u nas OKAL) nestali za moc a nikdo ani ja bych starsi nekupoval. Az po cca 20-30 letech se to vychytalo. Co je na tom tak divneho? Prvni auto taky nebyl hned Mercedes SLS. A jiste prvni zdeny dum asi taky nebyl supr čupr, nemyslis? ;-)
@pafipaf2 My jsme měli na hranici pozemku skříň s kabely pro dva pozemky společnou. Každý pozemek si pak musí udělat svojí pojistkovou skříň ,to nám ČEZ nezařídil ;-)
@krony ja budu mit rekuperaci, tak z toho duvodu nebyl mozny manual. Specifikator mi pak sdelil, ze manualni jiz nebo ci v budoucnu nebudou nabizet i do klasiky bez rekuperace.
@petrsv1000 jj právě že tam prozatím nic nemáme. ale snad se nám to už pohne. Příští týden by se snad už mělo začít. A pokud to u nás vše opravdu stihnou ( celá ulice nová kanalizace a vodovod. přípojka.) tak budou opravdoví kouzelníci=)ale snad se to nějako stihne=)
@pafipaf2 Neni zac, ale velky dik patri teto pani (viz odkaz), diky niz jsem se o nich dozvedel a poskytla mi mnoho cennych informaci. Fotografie ma zde: http://www.modrastrecha.cz/blog/petovi/
Jsou v ceně domů okapy? Mám pocit že hromosvod na 100% ne a okapy asi taky ne, jaké máte nebo budete mít plast,měď,nebo nerez
Kamarád mi doporučuje nerez je jsou bezúdržbové jen cena 1000kč/m.
@erik1991 Okapy jsou samozřejmě součástí domu a jsou v ceně, dávají titanzinek;-) Co není v ceně je napojení okapů na dešťovou kanalizaci - svod do jímky nebo infiltrační systém a buď si to dělá někdo svépomocí nebo jako nám to dělala firma, co nám stavěla základovku;-) Hromosvod v ceně není, ale dodají ho za příplatek:-) Doporučuji se podívat tady na rozsah dodávky;-) http://www.rdrymarov.cz/stavba-domu-n...
@erik1991 Okapy jsou součástí dodávky RDR. V jakém provedení ale nevím tedy musím přiznat. Předpokládám že půjde o klasiku posledních let, čili plast.
dodatek: A jahoodka mě předběhla s odpovědí, taky jsem teď už chytřejší tedy :)
@jahooodka Jééé to by mě taky zajímalo na kolik to přijde. Zkusila bych je poptat i s odstupem času, už máme postavíno 3 měsíce, ale třeba by i přijeli.
@erik1991 Cena hromosvodu se možná taky odvíjí od typu domu, bacha na to;-) Cenu dešťové kanalizace musím pohledat, už si to po těch třech letech nepamatuji;-)