Stavba komínu -kouřovod+výška

Dobrý den, po nacenění stavby komínu, kdy si živnostníci řekli za práci 10 000Kč a další nemalou přirážku si hodili za nákup komínu za doporučené ceny výrobce, jsem se rozhodl do toho jít sám a posbírat všechny rady co jde. Rozhodl jsem se pro systém schiedel, kdy výška komínu dle projektu vychází na 6,15m. Chceme mít krbovou vložku kde se doporučuje vývod pod úhlem 45 stupňů, ale je možné, že nakonec nevyjdou peníze a dáme tam jen pěkné krbové kamna, kde zase píšou o 90 stupních. Zrovna jsem mluvil s majitelem stavebnin a dal by mi komín za super cenu kdy ho mají skladem, ale vývod 90 stupňů. Může nastat nějaký velký problém při připojení na krbovou s tahem ? A další věc je účinná výška komínu. Pro vložky jsem se dočetl udělat napojení 1,8-2 m od podlahy což mi následně vychází na 4,15-4,35 . Nebude to již málo ? Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
Ty živnostníci, co si to dovolili? Oni chtějí zaplatit za práci :-)
Odpovědět
Komín jsme kupovali a stavěli sami. Návod od Schiedelu je pochopitelný. Ale na ty tvoje technické věci se zeptej raději krbaře. My jsme tyto detaily konzultovali s člověkem, který nám projektoval krb a krbová kamna.
Odpovědět
@vladimirsvorba Takto to samozřejmě nebylo myšleno. Nyní po dokončení hrubé stavby, kdy jsem vše co se týče základu a zdění dělal svépomoci za přispění rodiny budu využívat práce živnostníku. Ale nezlobte se na mě aby mi nacenili komín za 28 000 bez práce, když já ho seženu za 18 000 je trochu mimo nezdá se Vám ?
Odpovědět
Profilova fotka
@pepa89 nezdá (nechci je samozrejme obhajovat) ale uz jenom to, ze to postavi a vi jak (asi to nedelaji poprvé) museli ty zkusenosti nekde nasbírat, zrejme praxí. Vy to sice zjistite, ale nepocitate svůj cas, at uz při stavbe komina, nebo zjistovani informaci. Mozna byste se divil, ale urcite dojdete na stejnou sumu (kdybyste si zvolil napr 110kč/hod) coz ma zkuseny krbar i kamnar daleko více. S tím že vam na to cele da záruku, ze to bude fungovat. Ale proti gustu.....(nerikam, ze vam to fungovat nebude) Pokud bude a nebudete pocitat svůj cas, tak samozrejme usetrite. Jinak se omlouvam za off topic.
Odpovědět
Profilova fotka
@pepa89 Nezdá se mi to.
Odpovědět
@ozzy77 Nemám problém mu zaplatit za práci těch 10 000 Kč abychom se pochopili. Jen nesouhlasím s tím, že on komín levně nakoupí a obratem ruky mi dá přirážku 10 000 Kč.
Odpovědět
Profilova fotka
@pepa89 aha, tak v tom případě jsem to blbě pochopil. Ale asi si muzes vybrat z X remeslniku a nemusis to brat od toho jednoho.
Odpovědět
@pepa89 ahoj, něco podobného jsme probírali už zde http://www.modrastrecha.cz/forum/komi... po mě chtěli třeba 8.000 Kč před dvěmi lety. Zvládl jsem to nakonec sám, mám Schiedel Stabil, je to skládačka. Zda 90° nebo 45° záleží na vás, zda krb, nebo krbová kamna. Když se podíváte do tech. listů kamen tak pokud se nepletu, ty mají mít opravdu jen 45° .... ještě doplním, že těch cca 6 metrů komínu jsem stavěl asi čtyři odpoledne
Odpovědět
@pepa89 špatně jsem to napsal, 45° napojení je samozřejmě u krbů...
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?