Koupě bytu s nájemníkama bez smlouvy. Můžeme je vyhodit?

Profilova fotka
Dobry den, Jdu si pro druhou radu.-) . Mame moznost koupit byt za rozumnou cenu a v lokalite kde si prejeme, ale je tam jeden zadrhel. Nynejsi majitel byt koupil před deseti lety s nájemníkama, presla na nej najemni smlouva a on, protože byt nepotreboval ke svým ucelum je tam nechal bydlet. Najemni smlouva zkoncila, oni měli byt opustit a neopustili. Novou smlouvu neuzavřeli, takze do dnes tam jsou bez smlouvy. Majitel bytu ma soudne rozhodnuto, ze najemnici musí byt opustit. Jak bude situace probihat když byt s nima koupime? Mame pravo na to je z bytu vyhodit a jakym způsobem? Mají tam trvale bydliste, s tim se dela co? Protože to jsou romove, nynejsi majitel to vzdal, bydlet ma kde, tak by celou záležitost predal nam. Moc by nam pomohlo, kdyby tu byl někdo kdo uz podobny pripad resil nebo ma nejake zkusenosti, rady, tipy, …. Mockrat dekuji.
Odpovědět
@corinkaa pokud neni vecne bremeno a byt uzivaji neopravnene, tipuju, ze by slo o soudni vystehovani. Problem muze byt trosku to trvale bydliste, pokud jim vznika narok na nahradni ubytovani. Pokud byt koupite, vse prejde na vas. Nejlepsi co bude pro vas, kontaktovat primo pravnika a poresit tyhle prvnotni otazky s nim, take si zjistit, jestli nahodou neni na bytu nejaky dluh - energie, voda, atd. apod., jelikoz ty dluhy by presly take na vas jako na majitele bytu. Take si zjistit, zda k trvalemu bydlisti se prihlasili se souhlasem stavajiciho majitele nebo bez jeho souhlasu.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Milá paní, pokud se jedná opravdu o cikány, tak do toho vůbec nechoďte. i kdyby je někdo vyhodil, budou se vám mstít a jelikož jsou to cikáni, tak jsou pod zákonem a vy budete mít pouze problémy. Najděte si jiný byt.
Odpovědět
Já si nejsem jistá, ale pokud nebyla smlouva prodloužená, a oni byt nadále užívají, má se za to, že smlouva dál platí v tom znění v jakém byla původně sepsaná, ale musela bych to pohledat....
Odpovědět
§ 676 (1) Nájem skončí uplynutím doby, na kterou byl sjednán, nedohodne-li se pronajímatel s nájemcem jinak. (2) Užívá-li nájemce věci i po skončení nájmu a pronajímatel proti tomu nepodá návrh na vydání věci nebo na vyklizení nemovitosti u soudu do 30 dnů, obnovuje se nájemní smlouva za týchž podmínek, za jakých byla sjednána původně. Nájem sjednaný na dobu delší než rok se obnovuje vždy na rok, nájem sjednaný na dobu kratší se obnovuje na tuto dobu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?