Dřez v rohu kuchyně nebo v rovině?

Ahoj, prosím o zkušenosti a názory na umístění dřezu v rohu kuchyně. Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
bude dostatečné pracovní místo vedle varné desky?
Odpovědět
@jonnyj mezi varnou deskou a dřezem bz mělo být cca 30 cm.
Odpovědět
@lenuardos Mě se nelíbí ta asymetrie, jeden roh takový a druhý jiný-když už, tak oba stejné a mezi dřezem a varnou deskou bych taky asi chtěla více místa, u mě je to nejvyužívanější prostor. Ale to je spíše o zvyku, v takto malé kuchyni je asi zbytečné počítat jestli je mít lepší pracovní plochu tady, nebo kousek vedle.
Odpovědět
@bamak Taky mám ráda asymetrii, ale tady mi to nějak nepřišlo. Nejsem žádná extra kuchařka, na ty moje zapečené těstoviny a rychlá šup-šup jídla mi 8 m2 stačí :-D .
Odpovědět
Profilova fotka
Nelíbí se mi to a nechtěla bych to takhle. Dřez bych dala pod okna vpravo od myčky a varnou desku šoupla dál od trouby, v ideálním případě na protější stěnu.
Odpovědět
Profilova fotka
@lenuardos Mám kuchyň dost podobnou té tvé, tak se můžeš podívat do mého alba. Musím říct, že mi to takhle maximálně vyhovuje.
Odpovědět
@bilyandel Tvá kuchyň je nádherná, ale ty máš celou místnost do U. Já ne. Ta pravá strana je otevřená do jídelny.
Odpovědět
Profilova fotka
ja jsem pro drez pod oknem
Odpovědět
Profilova fotka
@lenuardos Takhle tím dřezem pod oknem to vypadá mnohem líp. Ještě bych fakt kousek odsadila sporák od trouby, alespoň tu jednu úzkou skříňku a pak až sporák. A možná bych ještě zrušila jednu nástěnnou skříňku a nechala jen ty dvě, co jsou na zdi s oknem.
Odpovědět
Profilova fotka
já bych to udělala jak píše bilyandel, dřez pod oknem, zrušila bych skříňku na stěně s digestoří a varnou desku bych posunula, tu hubenou skříňku, asi na kořenky bych dala na druhou stranu a o to bych to alespoň posunula. Já bych se trošku bála že když bych pekla a vyřila zároveň tak bych se mohla o tu troubu štrejchnout rukou. My teď máme ode zdi varnou desku asi 30cm a je to akorát, měla jsem i 10cm sporák a to byla hrůza.
Odpovědět
Profilova fotka
Vy jste celá rodina praváci? Já jsem levák, takže bych s tím sporákem měla problém, nemohla bych míchat, zavazí tam ta trouba. Dřez bude pohodlnější pod oknem.
Odpovědět
Profilova fotka
@lenuardos mne osobne ty rohove drezy prijdou zastarale ale zase na druhou stranu je to vec osobniho vkusu - jako barvy kuchyne, velikosti, zvyku z minuleho bydleni apod.. Dovedla bych ten roh lip vyuzit - presovac, robot, varna konvice, chlebnik apod.. :-) Co mi tam ale hlavne chybi je odkladaci misto na plech z trouby.. ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Mě to přijde prostě hnusný. Tyhle rohy s dřezem, nebo sporákem, jsou prostě divný, ošklivý a nepraktický.
Odpovědět
@lenuardos S tím vařením to máme podobně, ale asymetrii ráda nemám- to jste se překoukla ;-)
Odpovědět
@bamak Spíš upsala, prostě to mám stejně ;-)
Odpovědět
@brokolicenoblhoch :-D :-D :-D díky za názor
Odpovědět
@antoinet Ano jsme praváci a manžel používá kuchyň tak na otevření dvířek u lednice a nalezení otvíráku na pivo :-D takže je jen a jen pro mě.
Odpovědět
Profilova fotka
Já budu mít dřez v rohu a jsem za to ráda. Mám myčku takže nádobí neumývám ručně a v rohu nebudu mít aspoň nepořádek jako ve staré kuchyni kde se tam odkládá vše.
Odpovědět
... jak optimálně uspořádat kuchyni se dá vidět i zde: https://intelligentkitchens.hettich.c... ... možná vám to také pomůže s rozhodnutím kam co dát.
Odpovědět
@pavodi Díky
Odpovědět
Profilova fotka
@lenuardos a ještě tohle je fajn, i to video http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/cat...
Odpovědět
Profilova fotka
Ja jsem pro drez v rohu, budu mit linku dlouhou 11,5m a v rohu drez a vedle indukci, jak to ma tazatelka, jen naproti. Dlouhymi lety overena praxe, byla jsem s tim max spokojena, velke pracovni misto u drezu i desky a do noveho to nechci jinak. Ale co clovek, to nazor ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?