Tmelení rohů mezi omítkou a obklady

Ahoj, mám rychlý dotaz. V některých místnostech (WC, technická místnost) mám obložené jen některé stěny a zbylé se vymalují. Dotaz zní: na vnitřní roh mezi obklad a malbu použít klasicky sanitární silikon, nebo něco jiného? A hlavní dotaz: toto tmelení provést před malbou, nebo až po?
Odpovědět
Profilova fotka
Poprvé po malbě, podruhé zamalovat 😉
Odpovědět
@radim2015 Bacha, silikon přemalovat nejde. To jsem si svou nepozorností bohužel vyzkoušel :/. Takže akryl a nebo lépe silikon akryl.
Odpovědět
Vzhledem k tomu, že poblíž je vždy nějaké umyvadlo, tak asi bude lepší použít sanitární silikon, který naaplikuji až po malování. Při dalším malování se může odstranit a nanést znovu. Akryl, případně ten silikon akryl se může používat v místnostech s výskytech vlhkosti?
Odpovědět
@wampec Já bych použil u obkladu v rohu ukončovací lištu.
Odpovědět
@wampec Obyčejný akryl jsem měl v bytě na sádrokartonových stropech (i v koupelné) a plíseň na něm nebyla. Jeho nevýhoda je, že po těch cca patnácti letech dost ztvrdnul a separoval se od zdi. Takže teď při rekonstrukci jsem to vytrhal a dal už silikonakryl. Uvidím, jestli to bude lepší. Na baráku už mám všechno silikonakrylem a je potřeba počkat delší dobu (cca měsíc) s přetřením. Poměrně dlouho se smrskává, potom na něm malba popraská a kout se musí přetřít ještě jednou. Naopak u vany silikon plesnivěl, ale tam byl věčně mokrý.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?