Heluz family 30 broušená - recenze

Stavěl jste někdo z heluz family 30 broušená? Jde mi o to, že má skvělé U, ale vzduchovou neprůzvučnost jen 39 db. Mám obavy, že přes tuhle cihlu bude dost slyšet hluk z venčí (budeme ještě zateplovat ). Nebo raději zvolit cihlu z horším U, ale lepší vzduchovou neprůzvučností ? Předem díky za odpovědi.
Odpovědět
Koukni se na VPC ;-)
Odpovědět
@petka_lbc Taky z nís tavíme, ale zatím máme jen hrubou....hluku zvenku se nebojím, a mezi koupelnu a ložnici jsme dali aku cihly a ještě budeme dělat předsazenou stěnu kvůli zorvodum a hluku.....tak uvidíme. Podle mě stěnou toho neprode tolik jako okny ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 letech

Odpověď na příspěvek od bamak:

@petka_lbc Taky z nís tavíme, ale zatím máme jen …
@bamak Dobrý den, čím jste nakonec zateplili? a jak vnímáte hluk z okolí? Chci stavět z 30cítky také a dát na to 20cm polys.. @petka_lbc
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od jara69:

@bamak Dobrý den, čím jste nakonec zateplili? a j…
@jara69 V momente, kedy riešite akustiku, tak Vám to asi nebude jedno a bude Vám vadiť, keď to nebude dobré. Asi to bude v pohode, rozhodne podstatne lepšie ako ytong+polyš. Ale ak máte radi fakt ticho, tak zvoľte 17,5 cm VPC a 30 EPS, tepelný odpor zhruba rovnaký, akustika vynikajúca a navyše vysoká akumulácia a hlavne, VPC je na rozdiel od heluzu skutočne presné po všetkých rozmeroch, nie len po výške, tzn. podstatne tenšie omietky, lepenie EPS bez kotvenia, elektro kanálky = žiadne sekanie drážok a podobné výhody. Plus je to o niečo málo lacnejšie.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?