Sklo na podlaze u krbu, máte zkušenost?

Profilova fotka
Dobrý den dámy a kluci, poraďte! Máme dřevěnou podlahu. Bohužel na fotografii ještě není zachycena. Uvažujeme dát na podlahu ke krbu dát sklo. Tak ať se může ke krbu složit dřevo, krbové nářadí apod. Máte se sklem u krbu na podlaze někdo praktickou zkušenost? ;-) Předem Vám děkuji Přeji krásný den s úsměvem Anna
Odpovědět
1
2
@aanick ahoj, budeme to resit stejne, praktickou zkusenost ale nemam. Nechali jsem si udelat ruzne cenove nabidky, nakonec jsme koupili v Bauhausu:)
Odpovědět
@aanick u krbu ne,ale volili jsme kalené sklo jako zádovej obklad kuchyně a údajně sklo vydrží všechno...
Odpovědět
Ahoj zrovna nám postavili krb, okolí krbu budeme řešit sklem, je to hezčí než tam dát dlažbu, sklo si necháme uříznout tvrzené ve sklenářství,protože originál ke krbu je příliš drahé.Sestřenice tam má sklo asi 2 roky a spokojenost. :-)
Odpovědět
My ho máme a spokojenost
Odpovědět
Profilova fotka
Tak to je super zprava, ze uz s tim mate dobre zkusenosti, i kdyz jen z doslechu. Ja o nem take premyslim, jen me nadseni nezdili projektant. Rikal, ze to je jen otazka casu a sklo praskne. Pry si jejich projekcni kancelar, nechavala delat testy na tyto skla a test dopadl velmi spatne :-(.. Tak doufam, ze pan projektant jenom strasi.. Budu rada, kdyz se tady jeste nekdo podeli se zkusenostma :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme o skle před krb taky přemýšleli...nakonec jsem napsala jedné uživatelce odsud, která už ho pořídila dříve a zkušenosti byly silně negativní...sklo se prohnulo, drží se kolem krajů prach a špína, navíc je tam výškový rozdíl oproti podlaze....Takže nakonec dáme dlažbu nebo kámen...zapustí se přímo do země, přechodová lišta bude taky zapuštěná. Stejným kamenem necháme krb obložit, takže to bude i vypadat lépe než sklo....
Odpovědět
Profilova fotka
@andreakusa my máme sklo u krbových kamen už 5 let a neměnila bych... taky jsme čekali že po nějaké době praskne ale drží... a to nám na něj s oblíbou stoupají návštěvy... :-D
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Tak zrovna řešíme podobný problém, co dát pod krbová kamna @aanick můžu se zeptat, jestli sklo nakonec máte jak jste spokojeni? @radulinka001 můžu se zeptat jaké přesně sklo máte a jestli ještě pořád držííí :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@anyza pod krbovými kamny máme sklo přímo dělané pro krbová kamna. Kupovali jsme v OBI. Můžete si vybrat z různých tvarů. Máme ho třetím rokem a nemůžu si stěžovat. Sem tam se pod okraj skla dostane prach, ale není problem sklo maličko nadzvednout (aby neprasklo) a vysavačem vyluxovat.
Odpovědět
Máme sklo už 4 roky a po druhé bych do toho nešla. Pod kamny je plovoučka. Pod sklo se dostává prach a binec a špatně se to vysává, něco tam prostě zůstane, sklo je za ten čas poškrábané. Sklo jsme objednávali společně s kamny přímo v Romotopu. Bylo to jediné řešení protože se to dělalo dodatečně. V novém domečku mám dlažbu, bude to navždy a stoprocentně lepší na údržbu.
Odpovědět
@anyza my máme vinylové podlahy, tak jsme řešili co před krbovou vložku. Máme sklo a zatím dobrý, občas ho manžel nadzvedne a já ho utřu zespodu a vymetu případné drobky a prach, ale musím uznat, že se nám tam bordýlek moc nedostává, asi máme dobrou rovnou podlahu! :-) Máme ho už teda trochu poškrábaný, ale není to moc vidět, musí se člověk na to zaměřit. Já jsem teda se sklem spokojená..Tady můžeš kouknout jak to vypadá: http://www.modrastrecha.cz/blog/iw198...
Odpovědět
Profilova fotka
@anyza je to nejake tvrzene sklo a stale drzi ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Moje máma má pod kamny mramorovou desku z nějaké staré skříňky. Zdá se mi to ideální. Není na tom vidět tolik špína jako na skle a na léto ji stěhuje do garáže spolu s kamny.
Odpovědět
My jsme si pořídili sklo pod kamna někdy v září/říjnu na vinylovou podlahu. A jsem spokojená. https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/h... Jediný problém je, že podlaha není na 100% rovná a tak se pod sklo dostanou kousíčky prachu a je to vidět. I tak bych se ale teď rozhodovala stejně a koupila sklo.
Odpovědět
Pro všechny komu se pod sklo dostává prach..řekněte polovičkám, ať vezmou kartuši transparentního silikonu a objedou to kolem dokola. A máte klid :-)
Odpovědět
@filigranologie @faltak my ke sklu koupili přímo silikonovou těsnící pásku, která se přilepí na kraj skla a pak při položení se přilepí k podlaze. Je to paráda. Je to rovnoměrné, transparentní a pod sklem je pořádek ;-)
Odpovědět
@marketa_v To je zajímavý nápad. My jsme se pořád nemohli dohodnout, co pod ta kamna dát, ani jeden jsme nechtěli takové ty obklady ala imitace kamene apod. (co mají třeba v Obi) a přítel právě neche a ni to sklo, protože se bojí, že by prasklo, ale mramorová deska, by nemusela být špatná, tak koukneme a uvidíme, co se dá sehnat :-)
Odpovědět
@breberka A kdepak jste tu pásku koupili, že jsem tak zvědavá :-)
Odpovědět
@kkaccullka My bude taky dělat dodatečně a navíc nejspíš zatím jen provizorně, tak uvidíme, co vymyslíme :-N
Odpovědět
Známí mají sklo přímo pod krbovými kamny a jejich dítě jim pod to sklo v zápalu hry nacpalo papírek. Ničím se jim ho nepodařilo vytáhnout, tak museli rozebrat kouřovod a kamna odstavit. Takže pozor na děti. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@breberka můžu se zeptat, kde jste tu silikonovou těsnící pásku koupili?? V nějakém specializovaném obchodě?? Budeme určitě něco takového potřebovat (pod krbovými kamny budeme mít dřevěnou podlahu a sklo se mi zdá to nejideálnější řešení). Díky moc za info!!!
Odpovědět
@anyza koupili jsme ji tady i se sklem ;-) http://www.kamnarina.cz/tesneni-proti...
Odpovědět
@catt82 viz odkaz dole ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@breberka díky moc!! Zrovna minulý týden jsem byla u známých, kde to sklo mají jen volně položené a strašně nadávali, že pod tím mají plno bordelu a že by si to sklo už nedávali :-) Njn. 400kg kamna jen tak nikdo nenadzvedne :-D Takže díky za tuhle vychytávku ;-)
Odpovědět
@breberka Děkuju ;-)
Odpovědět
@breberka paráda, díky za tip :)
Odpovědět
@catt82 @anyza @filigranologie neni vůbec zač ;-) :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
Řešíme, co pod krbová kamna, koupili jsme sklo, ale zjistili jsme, že podlaha není úplně rovná (a to máme vystěrkováno ]-() . Vepředu se sklo při došlapu viditelně "houpe", bojíme se, že by mohlo prasknout, až na ně položíme kamna a budeme stoupat. Nemáte zkušenosti s nerovnou padlahou a sklem? Moc díky za odpověď!!!!
Odpovědět
Ahoj nechali jsme si podlahu vylit tak, aby u krbu byl centimetrovy schodek. Do takto pripraveneho otvoru chceme polozit sklo.pod tim bude vinyl jako na podlaze okolo. Jde nam o to, aby sklo netrcelo nad podlahu. Myslite ze to bude v pohode?
Odpovědět
Profilova fotka
sklo nemáme vubec jen dlažbu
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?