Odpověď na příspěvek od johnykatka:
Ahoj všem. V jaké fázi stavby jste nechali montov… @johnykatka To nemá žiadnu náväznosť na vodu ani elektriku, žalúzie potom už áno. Nevidím dôvod čakať na rozvody, opýtajte sa prečo to chce. Ja som dával okná hneď po streche, ani priečky ešte neboli všetky hotové.Odpověď na příspěvek od roman_:
@johnykatka To nemá žiadnu náväznosť na vodu ani … @roman_ Dobrý den, stavíme z vpc / vy máte pokud si dobře pamatuji postaveno z téhož / - a bude se řezat. Takže vzhledem k prachu nám bylo doporučeno dát okna až poté...Odpověď na příspěvek od edison101:
Osobně jsem to taky nechal až po těch prašných vě… @edison101 Stavíme z vpc a bude se řezat. Takže je to přesně ten důvod co píšete.Odpověď na příspěvek od johnykatka:
@roman_ Dobrý den, stavíme z vpc / vy máte pokud… @johnykatka Mám VPC a rezal som priečkovky na výšku celý posledný šár (dnes by som spravil veniec o 3 cm vyšší). Mal som okná otvorené do prievanu, prachu bolo, že som nevidel, s oknami nebol problém. A kvôli elektrike som nerezal nič, použil som elektrokanálky a tá trocha prachu z vŕtania krabičiek nebolo nič strašné (kúpte si poriadny diamantový vykružovák, aj keď je drahý, karbidové od makity som zničil tri). Keby som nemal okná, tak by som celú zimu nič neurobil, takto mi tam aspoň nemrzlo. Samozrejme je to na vás, ja som sa tešil na to, kedy už nebudem musieť všetko baliť a môžem to nechať, kde som skončil. Plus mi konečne prestalo dnu pršať, u nás prší z boku.Odpověď na příspěvek od roman_:
@johnykatka Mám VPC a rezal som priečkovky na výš… @roman_ to že problém zatím nemáte je jedna věc. Druhá je zda ten problém třeba za 5 let nenastane. Ten prach máte v každé pohyblivé části a při každém pohybu okna to funguje jako brusná pasta takže jde o to jak moc okny hybete. Myslím že máte rekuperací takže asi minimálně takže to vydrží nějakou dobu. Problém je že ten prach z toho už nejde dostat ven.Odpověď na příspěvek od roman_:
@johnykatka Mám VPC a rezal som priečkovky na výš… @roman_ Děkuji za reakci. Zkusíme se domluvit s elektrikářem na vysekání drážek, pak okna a pak zbytek. Nevím jestli to projde.Odpověď na příspěvek od johnykatka:
@roman_ Děkuji za reakci. Zkusíme se domluvit s … @johnykatka Ak má elektrikár čas, prečo nie. Máte verziu VPC bez elektro kanálikov?Odpověď na příspěvek od roman_:
@johnykatka Ak má elektrikár čas, prečo nie. Máte… @roman_ máme s elektrokanálky Sendwix KM Beta, ale stejně se prý bude dost řezat.Odpověď na příspěvek od johnykatka:
@roman_ máme s elektrokanálky Sendwix KM Beta, a… @johnykatka No to by ma zaujímalo, kvôli čomu. Niečo málo som zasekával aj ja, ale kvôli elektrike ani jediná drážka.