Prosklená stěna domu - jaká skla? Dvojsklo nebo trojsklo?

Zobraz úvodní příspěvek
Dobrý den, chtěl bych se poradit, v projektu mám prosklenou jednu stěnu domu. A tady přichází moje otázka, jaká skla? Dvojsklo? To se mi zdá asi málo? Trojsklo? Nebo?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od alesok:

@smello Říkali, že dodání je v rozmezí 3 až 6 týd…
@alesok Hele, jak na tom jsi? Už uplynuly i tři týdny a vlastně i těch šest. Teď ani nevím, jestli jsi čekal na dodání, aby se to mohlo namontovat, nebo jestli na to máš ještě čas, nebo jak to vlastně je.
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od smello:

@alesok Hele, jak na tom jsi? Už uplynuly i tři t…
@smello Za tu dobu bych si to tam už nejspíš zvládl udělat i sám 😀 Žertuji 😀
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od soppo:

@smello Za tu dobu bych si to tam už nejspíš zvlá…
@soppo To bych docela rád viděl, jak si doma vyrábíš skla. A ještě k tomu izolační skla, třeba s nějakou úpravou nebo tak. Jasně, taky si dělám srandu 😆 Teď je prej i nějaká novinka, co vypadá jako drátovaný sklo, jestli víš, co myslím.
Odpovědět

@alesok Hele, jak na tom jsi? Už uplynuly i tři t…
@smello Hele, jo, už je to všechno i namontované 😄 Dodávka dorazila v pořádku, chvíli jsme ladili termín montáže, ale nakonec to klaplo bez komplikací. Montéři byli šikovní, šlo to rychle, takže spokojenost. Okna aj dveře vypadají dobře, už to mám z krku 😀
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od patkin:

@frunnas No jasně, protože když řešíš rekonstrukc…
@patkin Tak ono zasklení neber jako něco na pár měsíců, fakt to není častý byznys, že by někdo měnil okna nebo skla na oknech, dveřích – prostě kdekoliv. Když už teda fakt bydlíš, ne že rekonstruuješ nějakej starej barák.
Odpovědět

@smello Hele, jo, už je to všechno i namontované …
@alesok A skla jste nakonec vzali která? Ty trojskla, jo?
Odpovědět

@alesok A skla jste nakonec vzali která? Ty trojs…
@smello Zvolil jsem Izos Shadow, což je trojsklo. Má lepší tepelnou izolaci a díky speciálnímu zasklení výrazně snižuje přehřívání interiéru. Tato skla by měla nabízet víc komfortu pro celoroční bydlení než například Triple, které jsou ale samy o sobě také kvalitní, tak se uvidí.
Odpovědět

@smello Zvolil jsem Izos Shadow, což je trojsklo.…
@alesok Já už jsem si toho rozdílu taky stihl všimnout. Oproti starým sklům je to fakt mazec, v zimě od oken netáhne a v létě to nepeče dovnitř jak dřív. Zní to možná jednoduše, ale prostě to tak je 😄 Jasně, úplně to klimatizaci nenahradí, ale bydlení je mnohem příjemnější. Za mě super investice, věřím, že to u tebe bude podobně.
Odpovědět

@alesok Já už jsem si toho rozdílu taky stihl vši…
@patkin Čo pomôže v lete, uškodí v zime. Čím menej tepla sklo prepustí v lete, tým viac budete kúriť v zime (v porovnaní so sklom s vysokou priepustnosťou slnečného tepla). Potom je to o tom, či je pre vás lacnejšie topiť alebo chladiť.
Odpovědět

@smello Zvolil jsem Izos Shadow, což je trojsklo.…
@alesok Myslím, že to bude fajn. Ať slouží! 👍️
Odpovědět

@alesok Myslím, že to bude fajn. Ať slouží! 👍️
@smello Kéž bys měl pravdu 😀 Ale já věřím, že to tak bude. Já zatím žádná negativa nenašel.
Odpovědět
Profilova fotka

@soppo To bych docela rád viděl, jak si doma vyrá…
@patkin Haha, no to by byla podívaná 😆 Ještě si k tomu doma postavit malou pec a válet si skla na zahradě vedle grilu. Ale joooo, to vím, co myslíš, ty skla, co mají tu „drátěnou“ strukturu jak z dob starejch výtahů nebo dílen. Teď to prý fakt frčí jako designovka, hlavně do interiérů, dělají z toho i přepážky nebo dvířka. Retro je zpátky, akorát v novým kabátě 😄
Odpovědět

@patkin Haha, no to by byla podívaná 😆 Ještě si k…
@soppo Jak to funguje i u jiných věcí, tak i takovéhle věci se vracejí do módy a pořád dokola…
Odpovědět

@smello Kéž bys měl pravdu 😀 Ale já věřím, že to …
@alesok Tak to máš ještě čerstvé, vždyť stavba ještě není ani dokončená, ještě nebydlíte, teda předpokládám.
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od frunnas:

@soppo Jak to funguje i u jiných věcí, tak i tako…
@frunnas Ale musím říct, že když se to dobře zakomponuje, tak to fakt vypadá dobře. Trochu industriál, trochu retro... má to svoje kouzlo. A teď je to snad ještě i kvalitnější, když pořád přicházejí nové a vylepšené materiály.
Odpovědět

@frunnas Ale musím říct, že když se to dobře zako…
@soppo Takových vychytávek je určitě víc, myslím. Se sklem se dají dělat různý věci do interiéru, i takové příčky nebo dělicí stěny jsem viděl.
Odpovědět
Článek se načítá

@soppo Takových vychytávek je určitě víc, myslím.…
@frunnas Řekni mi o tom víc 😁
Odpovědět
Profilova fotka

@soppo Takových vychytávek je určitě víc, myslím.…
@frunnas Jo, přesně! Sklo v interiéru je teď fakt trend. A když se třeba spojí s kovem nebo dřevem, tak to působí vzdušně a zároveň útulně. Navíc ty moderní úpravy jako mléčné sklo, kouřové, s potiskem, to už vůbec není jen nudný průhledný panel. Člověk si s tím fakt může vyhrát.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?