Stavební pouzdra na dveře značky Scrigrno - zkušenosti

Zdravím, máte zkušenost (pozitivní / negativní) s pouzdry zn. Scrigno? Nabídli nám je ve studiu s dveřmi, ale nemůžu na ně najít žádné recenze. Případně s jakými jinými pouzdry jste byli spokojeni? A druhý dotaz - má smysl si platit montáž pouzder, nebo to zvládne namontovat i průměrně zdatný laik? Děkuji.
Odpovědět
@renatka_k Já jsem použil stavební pouzdro JAP. Sestavení je primitivní, to zvládne každý. Ustavení je trochu složitější. Musíte umět zacházet s vodováhou a pak samozřejmě zvládnout zednické začištění.
Odpovědět
Profilova fotka
Také máme stavební pouzdro od JAP a spokojenost :-) S druhou společností zkušenost nemáme. Od JAP máme i schody a naprostá spokojenost. Montáž pouzder nám zajišťovala firma.
Odpovědět
Děkuji za reakce. @zubr487, @janulka21, jaké jste do těchto pouzder osazovali dveře?
Odpovědět
Nemá někdo zkušenosti s pouzdry Erkado? Jsou o hodně levnejší než JAP.... + je tam zdarma tichej doraz
Odpovědět
@renatka_k Obecně asi u všech pouzder jsou dvě šířky. Zůžené 75 mm a normální 100mm. Do normálních asi není žádné omezení. Do zuženého pouzdra lze použít pouze dveře bez rámečků. Je to sice trochu nelogické označení, ale lze použít pouze rámové dveře. Tichý doraz jsem dokupoval Je to spíše o výběru firmy a dveří. Ty pak obvykle doporučí pouzdo a další drobnosti. Já to řešil tak, že jsem zašel do nejbližší firmy. Vybral jsem dveře, prosklení, dekor atd. Výsledkem byla výchozí cenová nabídka. Pro stejný výběr jsem to zopakoval u několika firem a podle toho jsem si vybral. Cenové rozdíly byly dost velké.
Odpovědět
Profilova fotka
@renatka_k Zatím žádné, jelikož nám je zedníci dělali minulý týden a dveře a obložky nám musí udělat firma, jelikož máme specifický rozměr :-( (dorovnávali jsme zeď) a prý to truhláři "nedělají" nebo nechtějí, že se máme obrátit na firmu, která přímo dělá dveře. Mohu napsat později, až bude hotovo
Odpovědět
@janulka21 Firmy nabízející dveře mají obvykle na svých stránkách rozměry montážních otvorů. Tyto rozměry je vhodné dodržet, jinak si zbytečně komplikujetre život a samozřejmě se dostáváte do vyšší cenové hladiny. Pokud je to chyba zedníků, tak by to měli opravit.
Odpovědět
Profilova fotka
@zubr487 děkuji za radu, vím, že to tak firmy mají, ale koupili jsme starší dům a celý ho přestavěli, jen ta jedna stěna zůstala a jelikož jsme na ní chtěli udělat dveře do pouzdra, zabili jsme dvě mouchy jednou ranou. Obložky tedy musí být na míru a bohužel i za vyšší cenu, ale jsme rádi, že to šlo vyřešit tímto způsobem.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?