Betonování brány/branky vč.sloupků - jak zafixovat?

Zdravím všechny. Měla bych na Vás prosbu. Budeme betonovat novou branku + bránu (kovaný materiál z profilů - brána váží 40kg) včetně sloupků (sloupky budou 65cm v zemi). Již máme vybagrovanou díru (bagrista se trochu rozšoupl a 1 díra na 1 kovový sloupek 8x8 cm je 1,1 m hluboká a základna 1m x 1,5 m). Máma to na pozemku dost mokrý.... Plán je, že do spodu základen nahážeme kameny a pak pozveme mix na betonování. Spojili byste ještě jednotlivé výkopy podélným výkopem pod bránou a zebotonovali? Popřípadě v jaké hloubce? A dávali byste do země ještě nějaké roxory na zpevnění na to podélné spoje. A další dotaz je, že nám bylo řečeno, ať to zabetonujeme vše najednou, tedy sloupky vč.brány. Lámeme si hlavu s tím jak vše zafixovat, aby se nám to při betonovàní nehlo? Moc děkuji za radu.
Odpovědět
Profilova fotka
Výztuž je zbytečná a kamení bych do výkopu neházel, jestli to máte mokrý a beton by to pořádně nedlill, tak by se tam mohla držet voda. Nicméně základna 1 x 1,5 m je dost brutus, asi bych část obšaloval deskama/prknama a dosypal zemí. Sloupky se daj fixovat dřevěnými latěmi.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od veronikaka:

Zdravím všechny. Měla bych na Vás prosbu. Budeme…
@veronikaka Co teď už, jak píše pyramis tak asi vyšalovat, jinak necháte majlant v betonu úplně zbytečně. Možná stačilo ten základ pro sloupky pořádně do hloubky vyvrtat zemním vrtákem, teď už je to ale asi jedno. Spojovat roxory je toa si zbytečné a za čas stejně bez efektu, protože zreznou...
Odpovědět

Zdravím všechny. Měla bych na Vás prosbu. Budeme…
@veronikaka fakt jste mě pobavila ... bagrovat díry na sloupky, to jsem ještě neslyšel...
Odpovědět
Ten stavební otvor je opravdu velmi naddimezovaný s ohledem na váhu brány, bohatě by stačilo vzít na bagru lopatu š. 40 - max 60 a vykopat jámu do nezámrzné hloubky - tedy cca 80 cm hlubokou. A to buď samostatně, tedy tři díry a nebo udělat prostě pás v kompletní délce. Vzhledem k tomu že to tam máte mokrý, tak bych šel spíš do toho pásu a na koncích bych udělalt takové "téčko" kvůli stabilitě. On ten základ je dobrej udělt z toho důvodu, že jak tam máte mokro, tak vlivem teplot - zejména v zimě může docházet k různému pohybu ( proto nezámrzná hloubka ) a pak po pár letech nemusí brána - nebo i branka sedět jako "zamlada". Ten otvor bagrista udělal opravdu zbytečně velkej,
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od pyramis:

Výztuž je zbytečná a kamení bych do výkopu neháze…
@pyramis Beton máme levný, to než bychom připravili nějaké bednění a navozili hlínu zpět, tak raději připlatím za beton, alespoň to bude držet. 😀. Mohl byste mi prosím více přiblížit jak zafixovat komplet sloupky i s bránou?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od rumcajk:

@veronikaka Co teď už, jak píše pyramis tak asi v…
@rumcajk Vrtali jsme sloupky na plot a vubec v tom mokru nesedí, proto jsme se rozhodli pro bagr. Nějaký nápad jak zafixovat bránu i se sloupky při betonování?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od xkarlos:

@veronikaka fakt jste mě pobavila ... bagrovat dí…
@xkarlos Nejsme jediný. Máme tady hoodně mokro, speciální v místech, kde ta brána bude. Nějaký nápad jak zafixovat bránu i se sloupky při betonování?
Odpovědět
Profilova fotka

@pyramis Beton máme levný, to než bychom připravi…
@veronikaka Položíš latě napříč bránou, na začátku a na konci. Pak to na té lati vypodlozíš do roviny a finální výšky. Pak poblíž brány postavíš laťe kolmo z obou stran, šikmo dáš vzpěry proti zbytku délky latě a zase vymezíš vůli.
Odpovědět

@xkarlos Nejsme jediný. Máme tady hoodně mokro, s…
@veronikaka já jsem bránu namontoval a betonoval i se sloupkama .. a vše fixsoval latěma ...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?