Je úplný nesmysl kupovat takový pozemek?

Pekny den, mozem poprosit o radu? Naskytla sa moznost na trhu kupit pozemok o velkosti cca 550m za dobru cenu, stale v ramci hranic Prahy, v prijemnej starej zastavbe, s krasnym vyhladom, nadherna priroda, s relativne dobrym dopravnym spojenim (bus a vlak) a plnou obcianskou vybavenostou. Paci sa nam lokalita a hlavne cena, ale pozemok ma aj vela nedostatkov: 1. je pri nom rusna cesta II.triedy, 2. je vo svahu, 3. ma trojuholnikovy tvar, 4. z juznej strany (v smere vyhladu) vyrastol projekt radovych domov, 5. je vedeny ako trvaly travnaty porost....a ja neviem, co este tam moze vybehnut (napriklad ze vedlajsi pozemok vlastni developer, ktory vystavil radovky z juhu, takze bud tam este nieco zo zapadu vyrastie, alebo tam bol taky problem, ze sa mu to dalej stavat nevyplati...budeme zistovat). Po vsetkych vasich skusenostiach s vystavbou - ma takyto pozemok vyznam, dava logiku ho kupovat ? (vzhladom ku vsetkym faktorom). Ak by sme sa pre neho rozhodli, Isli by sme pravdepodobne do drevostavby Natura Space (stavba na vrutoch, ktore su vhodne do svahu a pacia sa nam ich domy), hluk by sme sa snazili obmedzit plotom a zelenou...ale aj tak - ideal to nie je. Bohuzial o idealnom pozemku v Prahe si mozme nechat my iba snivat - na idealny nemame financie a preto riesime, ci je toto logicky dobry krok (mimo Prahu sa stahovat nechceme). Davam aj par fotiek pozemku (juzna strana ma vo "vyhlade" radovky). Moc dakujem za nazory a pripadne aj odborne postrehy. Na jednej strane viem, ze je to nezmysel, na druhu stranu som uz videla tolko peknych domov a zahrad vo svahu, aj takych, co sa vyrovnali s roznymi "nepriazniami osudu" - ale je pravda, ze som este nenarazila na taky, ktory by tych negativ kumulovat tolko, ako tento :-S ) Diky moc za nazory (na pozemok ako taky).
Odpovědět
@brufinka12 Ked mate vela penazi tak chodte do toho :) Ten svah je pomerne strmy, takze dom bude musiet byt hodne individualizovany a stavebne naklady si myalim budu o hodne vyssie ako pri stavbe na rovine...
Odpovědět
Profilova fotka
Zkoušel jste si na ten pozemek zakreslit dům s dodržením koeficientu zastavitelnosti a veškerých odstupových vzdáleností? Vleze se tam? Odkud je možný vjezd na pozemek? Dovolí Vám ho tam? Některé obce vyžadují při stavbě domu určitý počet parkovacích míst, nebo dokonce garáž. Je vhodné si to zjistit a taky s tím počítat. Nám se při koupi pozemku vyplatily konzultace s projektantem, který nám zakreslil plán zastavitelnosti a podle toho jsme se mohli rozhodnout. Stavby ve svahu bych se nebál. Ale spočítejte si předběžnou cenu zpevněných ploch, které budete potřebovat. To nebývá levná sranda. Pokud by to šlo, snažil bych se výhled domu směrovat k rohu toho trojúhelníku ať nemáte okna k té rušné silnici a máte alespoň nějaký výhled.
Odpovědět
@jakuda je nejaký pdhad, kolko môžu stat spevňovacie prace? Chapem, ze je to individualne, ale je reálne sa pri zložitom teréne zmestiť do 700tis kc?
Odpovědět
Profilova fotka
Dá se tam vůbec stavět, když je to trvalý travní porost? Možná ušetříte na pozemku, ale peníze necpete do atypického domu. Okolí nic moc... silnice, řadová zástavba. Nešla bych do toho, připadá mi to jako když chcete vzít cokoliv, hlavně že to moc nestojí. Někdy je lepší úplně přehodnotit plány. Ne každý může mít dům v Praze
Odpovědět
@slabici tak my taky máme trvalý travní porost, záleží co je v územním plánu. Ale taky bych do toho nešla.
Odpovědět
@brufinka12 Nešla, nevím, čemu říkáte výhodná cena, ale těch negativ (hlavně ta cesta) je hodně. Raději bych bydlela v pěkném bytě. Píšete, že se nechcete stěhovat mimo prahu....taky moc nechápu proč. Pražáci běžně dojíždějí hodinu do práce (přes celou prahu). Takže ani odstěhováním si např. dojezd do práce neprodloužíte. Pokud byste ho chtěli, tak si zajděte na stav. úřad, zjistěte si podrobnosti, jestli tam vůbec budete moct stavě, zjistila bych si i názor hygieny-aby pak nedělali peklo. Jediné pozitivum tohoto pozemku vidím ve výhledu, který už vlastně taky nebudete mít. Budete v drahém domě na drahém pozemku jako v paneláku-obklopeni betonem, sousedy a výfukovými plyny.
Odpovědět
Silnice nad domem by mi vadila. Splodiny, prach a veškerý čurbes bude padat dolů.
Odpovědět
pozemek k ničemu stejně jako pozemek 100m vzdušnou čarou od tohohle co je v nabídce za 3,99mil
Odpovědět
Profilova fotka
Nesla bych do toho. Nevidim v tom zadna pozitiva...za ty prachy,co byste vrazili do domu,muzete mit pekny pohodlny byt s lepsim vyhledem dal od rusne cesty..
Odpovědět
co ušetříte na tomto pozemku, vrazíte do projektu a následně do domu.Dokážu si představit, že tady vznikne pěkný dům zapuštěný do země, dále že si někdo postaví protihlukovou stěnu kolem cesty, ale ty peníze co do toho navíc dáte budou úplně jinde.
Odpovědět
@margot_ka no prave ze pekny byt za tie peniaze urcite nebude....ale to je mimo temu. Zbieram nazory na pozemok ako taky. Dakujem moc :)
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud bych měla peníze, nevadil by mi ani tak ten svah, jako spíš ta silnice, navíc je výjezd z pozemku do zatáčky, tam bych docela čekala problémy i ze strany PČR co se povolení vjezdu z pozemku na komunikaci týče.
Odpovědět
Článek se načítá
Dakujem - prijazdova cesta by mala byt z jihu - teda zospodu (ale ani to nie je ziadna vyhra asi).
Odpovědět
No nevím,máme taky velmi svažitý pozemek,ale mnohem,mnohem větší,nejbližší sousedy cca 100m,takže slušné soukromí(viz album),takže máme i dost místa na různé teréní úpravy,úplně rovinatý pozemek bych také nechtěla.Tento mi přijde velmi malý(i kdyby byl rovinatý),přece jenom to chce trošku prostoru pro větší pocit soukromí.Navíc nad ním vede silnice a zatáčka.Co se týče úprav pozemku,budou to nemalé částky,hodně času a hlavně vymyslet,jak správně a účelně svah vyřešit.I když je pozemek za pěknou cenu,asi bych do toho nešla a hledala dál.Výhled asi opravdu bude krásný,ale soukromí nulové(můj manžel pracuje pro stavební firmu,která staví rod.domy a říká,že někdy ty domy jsou strašně nahuštěné vedle sebe a že je to síla....pak jezdí třeba na nějaké opravy do již obydlených novostaveb a hodně majitelů si prý pak stěžuje,že soukromí žádné nemají :-( :-S .My máme velké možnosti s pozemkem cokoliv udělat(ale zase to bude stát nemalé finance),u tohoto pozemku je to problém,možná kdyby byl alespoň o 300-400m větší.
Odpovědět
Já myslím, že by to šlo určitě. Ale, je to hodně o tom mít fakt dobrýho projektanta + dobrý projekt a taky hlavně mít peníze...Kopec tam sice je, ale není to nereálné. Už jsem viděla i větší kopec, dům byl pod kopcem, teresová zeď na dvorku, která držela svah a nahoře zahrada. Jde to, ale na financování to bude určitě náročné. Rozhodně bych nejdřív zjistila, co na to úřad, PČR - dopravka a "síťaři" - voda, elektřina, kanalizace...
Odpovědět
Taky si myslím,že tento pozemek bude velmi špatně prodejný,prakticky nehodící se k ničemu,možná pro nějaké spekulanty,kteří skupují pozemky jen kvůli dotacím,aby měli ,, metrů a přitom pozemek nikdy neviděli.Vidím to u nás na vesnici,chodí nám i sousedům dopisy s žádostí o koupi jejich pozemků(většinou se právě jedná o trvalé travní porosty a louky).....
Odpovědět
@janaa1 no ale taky ten vámi zmiňovaný pozemek byl o něco větší,ne?Když se tam vešla zahrada...tady si to neumím dost dobře představit......
Odpovědět
@atilius přesně tak...vše jim půjde ze silnice dolů,při velkých deštích,tání sněhu a bordelu,co je v zimě na silnicích.... ]-(
Odpovědět
@martasl Není ani tak větší, jako spíš jiného tvaru. Tento pozemek byl vyloženě obdélníkového tvaru, tak proto tam ta zahrada šla. Na zahradu bylo několik schůdků vlastně do patra :-)
Odpovědět
@janaa1 tak to potom jde,z tohoto mám pocit,že se ho někdo snaží prodat za každou cenu.... :-p
Odpovědět
Profilova fotka
Tak jsem koukla na net.. tenhle pozemek stojí 3 mil. Našla jsem pozemek v Klánovicích (1000m2) za 4 mil. Klánovice jsou lukrativní místo. Ten milion, o který je ten váš pozemek levnější, utopíte v atypu a rovnání pozemku. Být vámi, hledám dál ;-)
Odpovědět
@slabici no, ono pozemky v klanovicich tstaja tak raz tolko, takze ten za 4mil tiez nie je ideal, urcite ma dovod, preco je takto "lacny"...Myslim, ze zrovna tento je dost blizko D11....Ale diky za tip. Hold, mat 7-8 mil len na pozemok, tak tiez je vyber uplne iny. Tie 4 su pre nas taky ideal - ale za to je fakt problem v Prahe zohnat. Preto uz riesime aj taketo kompromisne nezmysly :) A ked vezmem pozemok za 3mil, tak mi zostane na tie stavebne upravy. Ze je to nezmysel citim vnutorne tiez :)
Odpovědět
@slabici tenhle pozemek je v nabídce už asi 2 roky, takže zas takový terno to asi nebude, v praze prostě dobrý pozemky za "rozumný" peníze kolem 3-4tis/m2 nejsou :-|
Odpovědět
tohle je zajímavá nabíka https://www.sreality.cz/detail/prodej... najde se 8 lidí co do toho půjdou? :-D
Odpovědět
@iveta_89 tak ten je fakt pekny :)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak kdyby ta cena byla opravdu vyhodna? Ja bych do nej sla-okoli mi neprijde nikak hrozne a naopak ten pozemek je celkem vyzva! Urcite ale s arxhiktem, myslim ze by se tam dal vymyslet super dum-ale rozhodne né levnej :-N ..nahore bych postavila nejakou protihlukovou/prasnou/bordelovou zed...ale chce to opravdu zvazit -ty terenni upravy jsou snad fakt to nejdrazsi ;-)
Odpovědět
@alkapinka Jen jestli by tam nějakou zeď povolii v té zatáčce.
Odpovědět
@bamak No prave som volala so stavebnym uradom a sami povedali, ze by v schvalovani tej zdi nemal byt problem. Kolko ale mozu stat take terenne upravy - to vobec netusim. Mate niekdo predstavu? Aspon orientacne - kam sa to az moze vysplhat?
Odpovědět
@brufinka12 To známe :-)....neměl byto být problém :-), slibem nezarmoutíš-to je heslo Pražských úředníku (to vím oficiálně od jednoho z nich :-D), chtějte to píšemně a uvidíte tu změnu v chování .....sama píšete, že cítíte, že je to nesmysl....ale přesto dost tlačíte na pilu a snažíte se , abyvám někdo napsal, že to hloupost není. Už jen to, že to nekoupil ten developer, co má pozemek vedle-vždyť by to pro něj bylo lepší, výhodnější.....přeju správné rozhodnutí.
Odpovědět
@bamak asi mate pravdu :-|
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?