Náklady na vybudování sítí a komunikace

Profilova fotka
Nemáte prosím někdo představu, jaké mohou být náklady na vybudování inženýrských sítí (elektro, voda, kanalizace) a komunikace? Jedná se o novou lokalitu 14 stavebních pozemků - 1 slepá ulice s kolmým napojením na obecní komunikaci. Koupili jsme v této lokalitě pozemek ještě před vybudováním sítí, dle kupní smlouvy mělo být vše zkolaudováno do konce roku 2016. Vše je nyní hotové, jen kolaudace zatím neproběhla, takže zpoždění oproti kupní smlouvě bude minimálně 5 měsíců, spíš půl roku a víc, prodávající nás sám od sebe o termínech kolaudace neinformuje a vše si musíme zjišťovat sami. Zatím jsme uhradili polovinu ceny pozemku, druhá polovina je splatná právě po kolaudaci sítí. V kupní smlouvě máme stanoveno, že pokud prodávající nedokončí sítě včetně kolaudace včas nebo do prodlouženého termínu, který stanoví po dohodě s námi, ztrácí nárok na doplatek kupní ceny a bude moci požadovat jen dosud proinvestované prostředky. O žádné prodloužení termínu nás prodávající nepožádal, ale zatím jste tolerantní, i když už mi pomalu dochází trpělivost. Chtěli bychom mu tedy pohrozit, že budeme chtít tuto podmínku uplatnit, ale nedokážu odhadnout, zda to má smysl. Podle mě náklady na vybudování sítí nedosahují 1/2 ceny pozemku (vesnice cca 30 km od Prahy se slušnou dopravní dostupností), ale nijak podložené to nemám. Předem děkuji za postřehy.
Odpovědět
Profilova fotka
U nás v obci vzniká nyní nová zóna pro výstavbu domů, bude tam cca 24 parcel, a cena za vybudování sítí pro tuto zónu je cca 8milionů. Komunikace v tom zahrnuta není, pouze dotažení sítí. Z hlavní silnice (odkud to bude vše plus minus taženo) to není dále než 150 metrů. A to jsme vesnice kousek od Brna, vcelku zapadákov :)
Odpovědět
Profilova fotka
@jadie Moc děkuji, to vychází na 1 parcelu přes 300 tis, když připočtu něco za komunikaci, tak by se nám to pořád vyplatilo, i když samozřejmě v té naší vesnici to může vycházet jinak.
Odpovědět
Profilova fotka
Ještě někdo nějaký postřeh, prosím?
Odpovědět
Pro více parcel nemohou poradit ale u nás to vypadá na 90m sítí (jsme 90m od posledního domu) za cca 150tis. voda (rozšíření řadu) a 16tis. ČEZ (klasika 500 za ampér).
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?