Výstavba RD (v blízkosti JZD)

Zdravím, plánuji výstavbu RD na zahradě rodičů, která je vedená jako ZS - plochy zeleně - soukromá a vyhrazená (nezastavitelná plocha pro RD). :roll: Podle všeho by to neměl být problém - obec bude ještě letos územní plán měnit. Větší problém je důvod pásma ZS - přímo za naší zahradou je bývalé JZD (nefunguje cca 10 let). V tuto chvíli je areál využíván jako skladiště, sídla firem (automechanik, pila, kamion. doprava, atd.) a v jedné hale jsou býci. JZD sice již nefunguje, ale stále je to vedeno jako zemědělský objekt, který částečně dále slouží zemědělcům a družstvu z vedlejší vsi. Dozvěděla jsem se, že kamarád chtěl stavět také na zahradě rodičů a bylo mu to zamítnuto od hygieny právě z důvodu JZD. Jejich zahrada není přímo u JZD ale je vzdálena cca 100m. Druhý, který chtěl stavět, chtěl stavět na svém pozemku který je na kraji JZD (v areálu) a také mu bylo zamítnuto z více důvodů. Nemáte nějaké rady nebo typy či zkušenosti s podobnou situací? Jaká je pravděpodobnost že mi také zamítnou výstavbu? Co dělat nebo jak postupovat? Mám domluvenou schůzku na stavebním úřadě - územní plánování a vznesla jsem dotaz na KHS, ale z důvodu dovolených se vše vleče a nevím co čkat 🤨🙄
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od michherz:

Zdravím, plánuji výstavbu RD na zahradě rodičů, k…
@michherz Pokud je to vedeno jako nezastavitelná plocha, tak povolení nedostanete. Pokud stavby zamítá KHS z důvodu blízkosti zemědělského objektu, tak nepočítejte ani se změnou územního plánu, protože taková změna by musela být se souhlasem KHS a takový souhlas obec nedostane.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od michherz:

Zdravím, plánuji výstavbu RD na zahradě rodičů, k…
@michherz je skoro jisté že vy tak stavět nebudete a územní plán na tom nic nezmění. Nevím jestli se ochranné pásmo dělí i podle toho co se chová jestli je jiné pro prasata a jiná pro býky. Že by se třeba to ochraně pásmo zmenšilo. Ale to by to družstvo muselo mít o to zájem a i tak je to na x let. Třeba u nás známí taky chtěl stavět na zahradě ale nemohl kvůli tomu že to bylo v ochranné pásmu jedné zemědělské budovy. Co byla přes cestu asi 30m daleko. A nýbrž jeho otec pracuje v té firmě a budova není využívána a ani není v plánu že by se v ní něco chovalo protože vyhořela a jsou to jen obvodové stěny bez střechy. Že se to ochranné pásmo zruší nebo zmenší ale IKdyž byla vůle na straně toho družstva tak ta papírová vojna trvala nějakých 7let nevím přesně kde byly problémy. Ale pásmo je už zrušené a známého chuť ke stavbě přešla.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?