Zpevnění společné cesty ke stavbě a přípojka na vodu

Dobrý den, dovolím si zde žádat o radu, případně vlastní zkušenosti s podobným případem. Aktuálně řešíme, před samotným zahájením prací na základové desce, příjezdovou cestu k pozemku. Příjezdová cesta (viz. modře označená parcela na obrázku) je ve společném vlastnictví všech okolních pozemků. My (viz. červeně označená parcela na obrázku) budeme stavět jako první a budeme muset zpevnit příjezdovou cestu k pozemku, která je v tuto chvíli vedená jako orná půda a navíc níže položení než stávající komunikace. Naše dilema je, zda začít zpevňovat cestu (představa je nějaká geotextilie a návoz drtě z jiné stavby ži štěrk), nebo nejprve zpracovat projekt a následně realizovat vodovodního řad, který povede právě pod společnou cestou. Děkuji za případné tipy.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od danykez:

Dobrý den, dovolím si zde žádat o radu, případn…
@danykez Přece záleží na tom, co musíte dělat podle konkrétních aktuálních potřeb, podmínek povolení, požadavků správců dopravní a technické infrastruktury, atd. A to víte jen Vy.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od jozkakomosny:

@danykez Přece záleží na tom, co musíte dělat po…
@jozkakomosny děkuji za odpověď, samozřejmě záleží na našich potřebách, nicméně mi šlo o názor ostatních, zda je technologicky nějaký důvod proč dělat vodu před samotnou stavbou domu, nebo ten zásah do příjezdové cesty není tak velký aby se muselo čekat na projekt vody apod.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od danykez:

@jozkakomosny děkuji za odpověď, samozřejmě zále…
@danykez No pokud ten vodovodní řad má zásobovat Váš dům, tak je zřejmé, že že máte dvě možnosti. Buď vybudujete vodu teď a pak nemusíte rozkopávat příjezdovou cestu, nebo budete dělat vodu dodatečně a budete muset rozkopat cestu. No a toto dilema si musíte rozhodnout Vy. Pokud to má být voda jen pro výstavbu, tak přece víte, jestli máte nějaký náhradní zdroj vody. Pokud ano, tak to nechejte být. Pokud ne, tak Vám stejně nezbývá nic jiného, než napřed vybudovat ten vodovod.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od danykez:

@jozkakomosny děkuji za odpověď, samozřejmě zále…
@danykez Dá sa stavať aj bez pripojenia na vodovod a bez studne, ale je to pekne na h**no. Kolega tak staval, dokonca aj bez elektriky, pretože dokopanie prípojky vody a elektriky od obce čakal rok a pol. Keď ho pripojili, mal barák už prakticky hotový. Vodu riešil IBC nádržmi s čerpadlom a elektriku AKU nástrojmi, ktoré nabíjal doma. Na omietky si požičal centrálu. Všetko a dá, ale je lepšie vodu a elektriku mať už na začiatku.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od danykez:

Dobrý den, dovolím si zde žádat o radu, případn…
@danykez mame to tak nejak podobne,jsme 4 sousedi a od hl.radu jsme si museli dohromady sami zafinancovat a udelat vsechny site, cca 130 m. Ale my jsme tedy u toho spolupracovali vsichni 4,vybirali jsme dodav.firmu,ktera nam site se vsim vsudy zrealizuje, trvali to cca 1 rok a pak dalsi rok cihlova stavba. Z logiky veci preci jasne vyplyva,ze nejdriv musite delat site, protoze ty velmi pravdepodobne povedou pod cestou.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?