NT 20h - nárok na sazbu

Zdravím, platí pořád při změně z obyčejné 01d na D57d (jestli pořád je toto platné označení) pro elektrické přímotopné topení tj. 20h NT? Bojler se zde nezahrnuje do celkové potřeby energie spínané HDO? Že by pak vyšlo oněch 40%. a) Příkon topných spotřebičů musí být minimálně 40% kapacity hl. jističe? b) Výkon topidel musí pokrýt alespoň 80% TZ budovy? Musí se splnit alespoň jeden bod, to je jasné, ale právě narážíme na problém -> Jistič je 3x32A a výkon topidel je 3x2,5kW, což dělá 7,5kW celkem a pokud budu brát 230V ve výpočtu tak se musíme dostat na 8,8kW No a varianta 2, pokrýt TZ z 80% pokud je platná tak kdo může spočítat ? Mohu já? Přes prostupy konstrukcemi, rozměry a výpočtovou teplotu?
Odpovědět
Profilova fotka
Podmínky přiznání sazby jsou uvedeny v připojovacích podmínkách distributora v místě odběru. Sazba D57d stále existuje a stále má 20h NT proudu. Boiler se nezahrnuje do 40% a se 40 % je to tak, že musíš mít buď víc jak 40 % max možného příkonu dle hl. jističe do topení - bráno pro všechny fáze. Pokud ale není víc jak 40 %, což je běžný případ pro TČ, tak se pak právě musí prokázat, že TČ pokrývá tepelné ztráty objektu. Prokazuje se to např. výchozí revizí, protokolem o odborné montáži spotřebiče apod. ČEZ Distribuce pro to má spešl formulář, který se musí vyplnit "Protokol o instalaci tepelného čerpadla".
Odpovědět
@pyramis Takže je to tak jak jsem myslel buďto varianta A nebo B. Jednat se bude o 3 přímotopy a ta TZ odhadem co jsem počítal je +- 7kW u toho 100m2 přízemního objektu (Zdi 45 - 70cm, okna 1.2W, podlaha bez izolace, strop ~ 80mm vaty v celém objektu a sádrokartony).
Odpovědět
@vladimir_sacha Stačí aby platilo A nebo B. Tedy pokud budete mít dostatek přímotopů aby pokryly 40 procent jistitiče, tak se nemusí dokládat žádné TZ. Nicméně pozor na háček, že přímotopy by měly být blokovány pro VT.
Odpovědět
@petr13 blokace je přes stykač Právě že 7.5kW není 40% Takže buďto ještě přidáme topení na WC a do kuchyňky, pak by bylo asi 9.5kW nebo se přidá izolace a sníží se TZ, nechá se spočítat a vyjde to na 80%
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?