Rozvody vody ve streše

Zdravím. Před nějakou dobou jsem koupil dům, byl rozestavěný, dodělal jsem si ho. Byly hotové i rozvody vody. Část rozvodů je vedená střechou, nad minerální vatou. Někdy v únoru jsme se stěhovali a jednou se nám stalo, že netekla voda v koupelně. Nějak jsem to neřešil, protože pak už normálně tekla, tak jsem svalil na vodovodní řád. Ale teď mi tak nějak došlo, že ta voda mohla klidně zamrznout. 🤦‍♂️ Co by se s tím dalo dělat? Je k tomu hodně špatný přístup, ale nějak bych to zvládl. Díky za tipy
Odpovědět
Pokud se k trubkám ve střeše nedá snadno dostat, tak bych je ustříhnul ještě někde ve zdi a tam napojil novou trasu trubek, která již povede vnitřkem. Tu původní trubku bych ve střeše nechal, ničemu tam neměla vadit.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od viky05:

Zdravím. Před nějakou dobou jsem koupil dům, byl …
@viky05 To je úplně logické že netekla protože zamrzla.... To který vůl tam tahal? Natáhnutí nové trubky někudy jinudy vás nemine
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od viky05:

Zdravím. Před nějakou dobou jsem koupil dům, byl …
@viky05 A opravdu je to rozvod vody po domě? Není to třeba napojení solárů?
Odpovědět
Dostanu se k nim, bude to úkol pro akrobata, ale už jsem tam byl. Jinak nevím, kdo to dělal, už to tak bylo. A nikoho nenapadlo, že to může zamrzat. Ale to je teď už jedno Není něco, čím bych to mohl obalit? Nebo něco podobného?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od viky05:

Dostanu se k nim, bude to úkol pro akrobata, ale …
@viky05 Izolace + topný kabel.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od travas:

@viky05 Izolace + topný kabel.
@travas Potřeba elektřiny - vyšší spotřeba Nehledě na větší ztráty teplé vody při její potřebě
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od viky05:

Zdravím. Před nějakou dobou jsem koupil dům, byl …
@viky05 takto zo jste mel pri vsi smule jeste hodne stesti,ze trubka nepraskla a nezatopila vam to tam vsechno. Kolik budou naklady na opravu - 200 tacu?- je to na reklamaci prodavajicimu.
Odpovědět
@catle tohle už je dávno pryč a nemá cenu se zabývat příčinou, ale jen důsledky Co jsem tak projel internet, tak mi asi nezbyde nic jiného, než tam dát ten kabel, pokud nechci nic řezat. Jakože nechci a ani nevím, jak bych tam svařoval vodu, neni tam na to místo. Elektřinu tam naštěstí mám, tak jen natáhnu prodlužku Takže tam přidělám kabel, zaizoluju a bude to snad dobré. Kabel jsem našel ppc, vypadá dobře. Má s tím někdo zkušenosti?
Odpovědět
Neblázněte všichni! Vždyť ani největší debil by netahal rozvody střechou, když to může udělat jednodušeji a levněji ve zdi. Takže to asi má nějaký racionální důvod. Takže se znovu ptám tazatele: Je to opravdu rozvod vody po domě? Nemá to souvislost se soláry nebo fotovoltaikou? Máte od toho domu PD? Jak to tam je?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od jozkakomosny:

Neblázněte všichni! Vždyť ani největší debil by n…
@jozkakomosny ano, je to určitě voda. Fve jsem dodělal až já Nějakou dokumentaci mám, ale je tam jen venkovní voda, vnitřní ne. Nevím, jestli to má nějaký význam, ale je to dřevostavba Takhle jsem to přebíral. Minerální vata je pod tím nosníkem, jak jsou vidět trubky. Jedna se o část cca 3m, zbytek trubek je pod vatou
Odpovědět
Asi se původně počítalo s tím, že izolace bude mezi krokvemi, čili nad trubkou. Já bych tedy do nějakých topných kabelů nešel. Je to o nervy, pak pojedete na dovolenou a budete se třást, aby vám nespadnul jistič. Nehledě na nebezpečí požáru - topný kabel přímo na krovu, no nevím, já bych neměl klidné spaní. Nevím kudy ta trubka dál vede, ale předpokládal bych, že pro instalatéra je ta přeložka tak na jedno odpoledne. Ve výsledku stejná investice jako instalace kabelu.
Odpovědět
Teď jsem na půdě byl, a trubka je obmotaná izolační plstí(nijak pečlivě) a minerální vata je nad trubku. Ale ne moc. Trubka je dlouhá 2m. Tak mě napadlo, jestli nepřikoupit minerální vatu a nepřikrýt to pořádně + ještě domotat tou plstí. Co myslíte? Jinak je nereálne bez rozbití sádrokartonu, případně kachliček, tam něco udělat s vodou. Není se tam jak dostat.
Odpovědět
Článek se načítá

Odpověď na příspěvek od viky05:

Teď jsem na půdě byl, a trubka je obmotaná izolač…
@viky05 Těžko říct, jak to tam vlastně máte. Tak jak to popisujete tam asi není žádný parotěs, čili ta vata a případný sádrokarton bude za chvilku stejně na vyhození. Správně by to mělo být nějak takhle (od spodu nahoru): -SDK -trubky -parotěs -izolace -střecha
Odpovědět
Mam to takhle sdk Parotes Trubky Izolaci(mineralni vata). Vetsina trubek je pod parotesem, krom tech 2 co jsou na fotce
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od viky05:

Mam to takhle sdk Parotes Trubky Izolaci(minera…
@viky05 Je třeba brát v potaz různé situace. Například, že se přestěhujete a dům bude půl roku prázdný, topení na minimum. Nebo v zimě pár dnů nepůjde elektřina. Havárie, dovolené apod. Bude mít trubka pořád teplotu nad nulou? Podobné věci se dějí dnes a denně. Aby pak člověk nebyl otrokem domu kvůli nějaké trubce. Jakmile je trubka umístěna třeba v 1/2 izolace, bude její teplota někde uprostřed mezi vnitřní a venkovní teplotou. Pokud je tam ale izolace jen tak hozená, tak tam klidně zafoukne vzduch o venkovní teplotě.
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od viky05:

Mam to takhle sdk Parotes Trubky Izolaci(minera…
@viky05 Pokud je to dobře přístupné navyšte izolaci v míste kde je vedené potrubí s větším přesahem do stran a je to vyřešené. Žádný topný kabel, to je jak ekonomický nesmysl tak z hlediska požární bezpečnosti. A když pojedete v zimě na dovolenou tak předpokládám že máte topení kde se dá nastavit temperace domu.
Odpovědět
Dobře přistupné to není, ale navýšit to budu muset. Přijde mi to nejrozumnější. Co se týče topného kabelu, tak ekonomika mi moc nevadí, ale požár bych nechtěl riskovat. Díky koupí baráku se hodně dlouho na dovolenou nedostanu :D Takže koupím tu vatu a co nejlépe to utěsním. Snad to vyjde. Má ještě někdo tip, jak to zdokonalit více?
Odpovědět
A co tohle https://www.topenilevne.cz/mirelon-pr...
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od vladimir_sacha:

@travas Potřeba elektřiny - vyšší spotřeba Nehl…
@vladimir_sacha O jaké spotřebě píšete topný kabel může fungovat jen když je nebezpečí zamrznutí, čili jde o několik málo kWh ročně.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od travas:

@vladimir_sacha O jaké spotřebě píšete topný kabe…
@travas Vše záleží na metráži.....
Odpovědět
Jedna se o cca 2m. Ale pokud staci najebat vic vaty, tak to bude pro me lepsi a jednodussi
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od viky05:

Jedna se o cca 2m. Ale pokud staci najebat vic va…
@viky05 pokud na tu trubku dáte dalších třeba 10 15cm vaty nebo nejlépe všude, tak to bude nejlepší
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?