Kuchyně a umístění spíže

Dobrý den, prosím o radu… Máme projekt domu a nejsem si jistá jednou věcí a to rozložením kuchyně a spíže. Nevím, zda zvolit okno u spíže nebo raději u wc (tzn. tyto dvě místnosti prohodit). Varianta A – s oknem je wc, spíž je odvětraná stropem. Kuchyňská linka by tím pádem byla do U (dva hůř přístupné rohy). Varianta B – s oknem je spíž, wc odvětráno buď větrákem ve stropě nebo toaletou pohlcující pachy. Zároveň se při této variantě vyhnu jednomu rohu při plánování kuchyňské linky (bude tak do L) a zachovám si svobodu při volbě rozměru lednice, kterou chci rozhodně volně stojící (vestavěnou už máme 15 let a nevyhovuje mi). Děkuju za rady a argumenty proč tak či tak.
Odpovědět
Určitě bych volila verzi s oknem na WC kvůli větrání, které považuji za důležitější u WC než u spíže. Linka se dvěma rohy nemusí být problém, řešila bych slepými rohy.
Odpovědět
Profilova fotka
Za mě jednoznačně WC bez okna, ale s odtahem z mísy do rekuperace. Mi se zdá dokonce další odvětrání WC jako kontraproduktivní - roznáší pachy po WC. Po roce používání vždy nadávám, pokud jdu na WC mimo náš dům (tj. bez odsávání) a snažím se vydržet domů, kde to je ráj. Mám jenom přisvětlovací okýnko/sklo 60x40 z koupelny a to je supr. Okno u spíže se bude hodit. Jenom u lednice by mi chyběl odkládací prostor a u WC sprška z levé strany je pro leváky.
Odpovědět
To je tezke. 😞 Oboji ma sve pro i proti. WC s oknem bude pristupne ze spinaveho zadveri. Kdyz bude WC pristupne z ciste chodby, bude mu chybet okno, ktere je pro me dulezite (neni nad cerstvy vzduch z venku). Tak si vyberte, co je pro vas mensi zlo.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?