Názor na projekt domu - půdorys

Prosím o radu co případně upravit? Děkuji moc
Odpovědět
Ten spodek se mi nelíbí, hrozně dveří, zvláštní uspořádání, nechápu tu ložnici, to tam je šatna před ložnicí a vedle koupelny?to je takové hloupé. Rozmístění tm,záchod, chodba, prádelna..úplně bych to změnila, hlavně prádelnu a tm spojila, fakt zbytečně dveří.
Odpovědět
A ta kuchyň mi přijde veliká a malý jídelní prostor
Odpovědět
Mno, jak bych to řekla... jestli vám to takhle namaloval projektant, tak bych ho urychleně vyměnila.
Odpovědět
@ivaa32 to s východem ven je prádelna. Původně v ni byla i technická místnost dohromady, ale s požadavkem na krb se zadním prikladanim to dopadlo takto. Jinak ta satna vedle koupelny je rodičovská, byl to můj požadavek, z ložnice přímo vstup do koupelny a šatny. Kuchyň jsem velkou chtěla, aby se tam vešel i ostrůvek. Gauč bude menší než ten co tam dal, takže tam bude pak k více místa a možná nebude kuchyň do U ale jen do L, tak by se to otevřelo zase do jidelny
Odpovědět
@llama no dostal požadavky na místnosti v patrech a musel to nějak vymyslet😂
Odpovědět
@jajinka121 ale on nepřemejšlel. Kdyby přemejšlel, tak nenamaluje stůl, od kterého nejde odsunout židle a tím pádem není možné si k němu sednout. A takových věcí je tam spousta.
Odpovědět
Vstup do ložnice z kuchyně? Vstup do šatny přes koupelnu? Jaký smysl má ta vysunutá prázdná část ložnice, kam se díky oknům nemůže dát ani skříň? Je tam jen k tomu, aby byl půdorys složitější a tím pádem aby se stavba prodražila, jiný smysl nemá. V kuchyni při vaření naběháte sto jarních kilometrů.
Odpovědět
Jeden z mála projektů, na který když se podívám, nevím, co k tomu říct, nebo co si mám o něm myslet :-D
Odpovědět
@llama kuchyň bude spis asi do L a ostrůvek jak píšu výše a gauč máme menší, takže tam bude více místa. Tu ložnici zvětšil protože jsem chtěla zvětšit krytou terasu a nechtěla jsem už ubrat z kuchyně a obýváku ten metr. Navíc s nama spí dcera takže tam bude mít asi postel nějaký ten rok ještě i ona.
Odpovědět
Jo a dveře do obýváku hned vedle vchodových dveří jsou taky dobrý, bude se do obýváku moc pěkně tahat bordel ze vstupní části haly. Takhle velký barák by si rozhodně zasloužil provozní oddělení špinavého zádveří a čisté haly.
Odpovědět
Vaše požadavky asi dobrý, ale projektant by vás měl usměrnit a říct co je ok a co ne, ne to jen podle Vás nakreslit..si myslím. Já bych to přízemí teda překopala, mě se nelíbí. Proč bych měla chodit do šatny přes koupelnu??to je zvláštní. A proč teda ještě šatna před ložnicí?
Odpovědět
@jajinka121 já neříkám, že ten prostor nejde zařídit jinak, já jen žasnu nad tím, že to byl schopný namalovat takhle a nepřišlo mu to divné.
Odpovědět
Článek se načítá
@ivaa32 to před ložnicí je spíž
Odpovědět
@jajinka121 jestli je ta ložnice takhle jen kvůli terase, tak vymyslel asi nejdražší možné řešení. A dětská postýlka má 120x60, na tu nepotřebujete taneční parket.
Odpovědět
@llama aha, to jsem se teda překoukla, ale lepší by bylo dveře přímo do kuchyně a nevím, jestli tam nebudete mít teplo
Odpovědět
@ivaa32 to mezi kuchyni a ložnici je spajz
Odpovědět
@llama no já trvala na terase kryté zdi takto ze dvou stran a v co největší hloubce té terasy, ona ta zeď než to prodloužil měla asi jen 1 metr a já to nechtěla tak otevřené. Mám s touhle terasou zkušenost a takto jsem to chtěla.
Odpovědět
@ivaa32 původně byly dveře z kuchyně přímo do spajzu a ten kousek co tam teď vznikl byla už ložnice, ale chtěla jsem tam podělí zdi spajzu nějaké vysoké skříně a tak ty dveře dal zboku abych měla víc stěny v kuchyni, protože ty okna nám nedovolí v kuchyni moc horních skříněk.
Odpovědět
@ivaa32 původně měla ložnice a satna každá svůj vstup, ale kvůli krbu přidal menší technickou místnost do středu domu a místo původní šatny dal wc v hale. A zmenšil pradelnu a dal tam satnu a vznikl tak vstup přes koupelnu.
Odpovědět
@ivaa32 jinak taky nevím zda na ten jihozápad nebude v tom spajzu teplo, nyní ale spajz nemáme a chybí mi a mám vše v kuchyni, tak kdyžtak bude teplota stejná jako máme nyní. On původně byl obyvak a kuchyň prohozene, takže spajz býval na sever, ale já chtěla kuchyň do zahrady a obyvak do ulice, takže pak to dopadlo takto.
Odpovědět
@jajinka121 No z logiky věci je lepší mít obývák do zahrady a kuchyni do ulice. Takže bych to prohodil. Špajzka, pokud máte tak velkou kuchyň je dle mě zbytečnost.
Odpovědět
@jajinka121 ale to je strašná škoda mít obývák do ulice, proč? To bych fakt prohodila :-|
Odpovědět
Profilova fotka
Opravdu by se mi nechtělo otevírat 5 dveří, když při odchodu z domu zjistím, že jsem si zapomněla vzít svetřík :-D Ale opravdu, není to dobře rozmyšlené. Uspořádání místností napováženou, ohromná spousta dveří, rizalit v ložnici naprosto na nic, za to bude stát balík...Nepřekombinovávejte to zbytečně ;-)
Odpovědět
@ivaa32 protože z kuchyně budu chodit na terasu a nebudu tak muset běhat pořad tam a zpět, přijde mi to lepší.
Odpovědět
@lucka_dc já fakt nevím jak to zjednodušit 😂
Odpovědět
@davex mě to pravé přijde lepší naopak, máme to takto i nyní v domě a vyhovuje mi to. Proč by to bylo lepší naopak?
Odpovědět
Jo a ještě je nesmysl okno z ložnice na terasu. Když se jeden z vás bude chtít na terase bavit s kamarády, bude rušit druhého či dítě v ložnici.
Odpovědět
@jajinka121 hodně zvláštní... Bohužel nemyslím si, že by to bylo nějaké terno. Obrovský dům, ne oddělený vstup- binec se bude roznaset po celém domě. Vstupní hala kam nemůžete umístit stín, věšák, místo na sezení. Kuchyně obrovská kde se šíleně nabehate, vstup do obýváku uzoucky, navíc krb je přímo v cestě do kuchyně, ložnice se vstupem z kuchyně je jedním slovem podivnost. Vrch bych i pochválila, ale ta koupelna.... Jen jedno umyvadlo, chybí sprcha.... architekt to naplacal podle vašich pokynů..... A teď vám tím jistě argumentuje pořád dokola. Ale dobrý architekt se pozná i tak, že vám vysvětlí, že některé požadavky jsou špatne obecně, některé špatně ve vztahu ke konkrétnímu mistu- tvar a orientace pozemku.... Ten východ ven z prádelny je taky zvláštní..... Jak to budete řešit s botama?
Odpovědět
@jajinka121 Aby to nebyl moc dlouhý příspěvek: Téměř všechno je špatně. :-( Tady nemá smysl komentovat nedostatky. Ale dá se to udělat znovu od začátku a lépe :-D Kdo to projektoval? Architekt nebo průmyslovák?
Odpovědět
Abych jen nehaněla: líbí se mi ten parkovací "průjezd" mezi barákem a garáží a nad ním půda. Osobně bych ale umístila hlavní vchod do baráku právě do toho průjezdu (který bych trochu rozšířila, aby se kolem auta dalo pohodlně procházet), tak bude líp krytý před nepřízní počasí, než v tom malinkém závětří. V místě stávající prádelny by bylo zádveří a bylo by tak oddělené od čistého prostoru haly. A v návaznosti na to by se překopal zbytek. Co se týče obýváku, taky moc nechápu tu logiku, situovat ho směrem do ulice. Obývák je soukromá zóna a nechci, aby mi tam kolemjdoucí čuměli. Situovala bych tam kuchyň a pokud možno bez okna (ale nevím, jak vypadá celá situace na pozemku).
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?