Názor na projekt domu

Dobrý den, mohu poprosit o názor na náš projekt? Zejména si nevíme rady s umístěním toalety, rádi bychom tam měli okno, ale zároveň se nám nelíbí ta dlouhá místnost. Děkuji.
Odpovědět
Ještě doplním, že vstup do domu je ze severní strany.
Odpovědět
Já bych nedělal ten zahradní domek, zbytečně to ztěžuje stavbu, ten bych pak udělal zvlášť z levnějších materiálů. A ta chodba je krutá teda 😄 Proč je tak široká? Barák jak kráva a žádná spíž, kuchyň velikostně jak v paneláku a jenom jeden hajzl 😄 Až budete pařit na terase, tak budete rušit děcka a hlavně žádný soukromí, dal bych nějaký dveře do obýváku, zvuk z televize se bude rozlíhat po těch obřích chodbách 😄 na telku se budete dívat proti dvoum oknům, takže oslňování. Ale budete v tom žít vy, takže pokud se vám to líbí, tak si to postavte.
Odpovědět
Přijde mi to hodně nepovedené. Obrovské plochy na koridory a nešikovně řešené a malé obytné místnosti. To WC je ten poslední problém. Najděte si rozumného projektanta a nechte si dům nakreslit od něj.
Odpovědět
@maxxxxam My jsme ten zahradní domek plánovali udělali zvlášť, nebyl by součástí stavby, jenom by na ni byl přilepený a měl stejný vzhled, aby to bylo sjednocené. Chodba je široká, aby nepůsobila jako nudle. Jak širokou byste udělal? Spíž nechceme. S toaletou si právě nevíme rady. Druhá nouzová by možná byla v technické místnosti. Co se týče pařby na terase, my moc nepaříme 🙂 A když, tak bychom asi dali stůl na jih pod obývák (možná by stálo za to tam také udělat terasu. S dveřmi v obýváku máte pravdu, doděláme.
Odpovědět
@renatka_k Vám se zdají obytné místnosti malé? Dětské pokoje 14 m2, ložnice 12,7 m2. Chodba by asi mohla být užší. Nechtěli jsme, aby působila jako nudle.
Odpovědět
Dobrý den, - chodba je značně nestandardní, dává se okolo 1,2(to vaše je plýtvání místem a penězi.) - pokud t9 jen trošku jde, dala bych špajz(TM máte vcelku daleko a kuchyň budemít menší) - jídelní stůl je u zdi bez okna, to je velká škoda -v kuchyni není okno, to je ještě větší škoda -opravdu máte jen 1wc?(omlouvám se, třeba špatně vidím) Do velke koupelny dat wc (nebo ji rozdělit na 2 mistnosti, nám to vyhovuje), malé wc bych promenila na sprchu u okna a wc před sprchou -dětské pokoje mi připadají vzhledem k terase a zastínění zcela nevhodně umístěné. Nemluvě o nulovém soukromí později. -neuvažujete o šatně? (nám chybí) -v obýváku chybí dveře, vše by se vám rozléhalo domem Závěr:vzhledem k velikosti a ceně domu je tam příliš mnoho kompromisů.
Odpovědět
Ještě mne napadá, že nerozumím, proč máte v dětských pokojích tak špatně umístěné dveře. (kdybyste je posunuli, v budoucnu by bylo možné rozložení postelí pro další přespávající nebo v budoucnu velká postel ). Chodba:my máme 1,3 m a máme tam i knihovnu po celé délce chodby.
Odpovědět
Měli jsme v nájmu chodbu 1,1m docela dlouhou a nepůsobilo to dobře, pak jsme byly v chodbě 1,5m a ta už vypadala dost prostorně. Jinak přidám, že v tom 1 děcáku bude tma - s přesahem střechu půjde světlo až do 10m hloubky.
Odpovědět
Budeme mít chodbu širokou 1,35 metru a nepůsobí úzká, plánujeme po straně i komodu. Švagr má 1,40 a je až zbytečně široká.
Odpovědět
@fleboli Máte strašně málo místa na jidelni stůl a celkem málo místa na obývák a kuchyň v porovnání s tím, jak dlouhé a široké jsou chodby. Při vaší orientaci domu by šlo chodby zmenšit a buď zvětšit pokoje, nebo dům zmenšit - každý m2 je strašně drahý, je škoda tím plácat. Některé pokoje (ten za koupelnou a WC) jsou rozměrově nešťastné. V ložnici je to naknop na projití u nohou postele. Proto píšu, že by bylo lepší to udělat znovu a lépe, tohle mi přijde strašně amatérské.
Odpovědět
@fleboli Dobře, takže zahr. domek bych udělal zezadu baráku, ne zepředu. Ta chodba je fakt masakr, ale všechno záleží jen na vás, vy tam budete bydlet. Takže pokud jste milionáři a neřešíte cenu, tak postavte 2.5 m chodbu, bude to obří, jinak normálně se dělají chodby 1,1-1,3m, pokud chcete širší, tak dejte 1.5m, to bohatě stačí. Škoda, že nechcete spíž, super věc. Druhej hajzl někam určitě dejte. klidně do koupelny. Pokud budete 4, tak ráno se budete chystat do školy, do práce a bude frmol. Já si třeba na hajzlíku posedím, telefon v ruce a čas utíká 😄 a manželka s dcerou můžou využívat ten druhej. Když stavím barák, tak aby byl komfortní a ne aby tam byly takový zásadní kompromisy. A terasa- nejde o ty pařby, jde spíš o to, že když si syn pozve kočku a bude si chtít zrovna užívat, tak vy si budete na terase popíjet kafíčko. Fakt příjemný 😄 Nebo každodenní převlíkání, je spousta situací, kdy to pro děcka bude nepříjemný. A ty pokoje. 14 m není málo ani moc, ale v kontrastu s tou chodbou to je prostě málo, vejdete z obří chodby do průměrnýho pokoje. Proč? Proč neuberete z té chodby a nepřidáte aspoň metr těm děckám? To stejný ložnice. Neříkám, že je malá, ale velká rozhodně ne a zase v kom kontrastu s tou chodbou? Vždyť ta chodba je větší, než ložnice 😄 A pro procitnutí, já jako děcko jsem měl v PANELÁKU pokoj 16m a byl teda super, tak akorát, skříň, 2 lůžková postel, stůl a ještě zbylo slušně místa. Pak jsem se stěhoval do jinýho paneláku a ložnice 14m- 2 skříně, 2 lůžko a je to tak akorát. Tím chcu řict, že stavíte barák.. Velkej barák, tak by ty pokoje tak měly vypadat. A ne, že ve většině paneláků jsou větší, dopřejte těm děckám trochu prostor a uberte tu nesmyslnou chodbu a dejte to děckám 🙂
Odpovědět
@fleboli Tak hádám, že toto ještě snad není projekt, pouze jste si tak doma malovali, co? Stejně to asi vezmete k projektantovi a ten vám to (snad) předělá 😄 Ta chodba vypadá jako další místnost, jak je obří. Jedno wc mi teda v domě přijde fakt málo, btw. chodit jako z té ložnice kolem předsíně do koupelny, která je v podstatě v obýváku.... No nevím. Když už, tak bych dala k terase manželskou ložnici, ne ložnici dětí. Přece jen posezení večer bývá i dospělácká záležitost bez dětí. Navíc bych chtěla mít tak nějak víc kontrolu nad tím, kdy a jak moje děti chodí na terasu a kdy ne. A co si budem povídat, ten vstup na terásku přímo z postele ocení víc rodiče než děcka. Sauna je teda rozměry docela luxusní, ale kuchyň oproti tomujak paneláková. Stůl přičaplý ke zdi bez okna. Ze sedačky se až tak pohodlně asi na tu TV koukat nepůjde...
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?