Názory na typový projekt

Dobrý den, rád bych znal Vaše názory na uvedený typový projekt, ze kterého bych rád s drobnými úpravami vycházel i při návrhu vlastního domu s projektantem. Změny by byly pouze ve výměně jedné koupelny v prvním patře za pracovnu a to samé s ložnicí ve spodním patře, kde by měla být pracovna druhá. Principielně se mi rozložení místností a celková dispozice domu docela líbí, ale nevím, jestli je to tímto způsobem jednoduše, svépomocí realizovatelné - především se obávám uložení schodů a "nerovnoměrné", chybějící nosné zdi mezi obytnou částí a garáží. Jaké jsou Vaše názory na tuto problematiku? Nebo projekt hodnotíte, jako nevydařený? Máte nějaké návrhy na zlepšení? Moc děkuji za zpětnou vazbu a přínosné komentáře! :)
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od stepansyrovy:

Dobrý den, rád bych znal Vaše názory na uvedený …
@stepansyrovy Môžem Vám napísať, čo by som vo svojom dome nechcel: - garáž spojenú s domom - žiadny samostatný záchod - uskočený vchod smerom dnu - oblý roh - dve kúpeľne na poschodí - práčovňu na poschodí - strešné okná - strechu bez presahu - výlez na terasu cez obývačku - TV umiestnenú tak, aby sa na nej leskli všetky okná - varnú dosku s digestorom takto blízko gauču - štítové okná po zem na poschodí
Odpovědět

Dobrý den, rád bych znal Vaše názory na uvedený …
@stepansyrovy je to velký dům, kde mi ale taky pár věcí vadí, jak píše už výše: - samostatný záchod chybí - zvětšit koupelnu v patře když bude jen jedna - střešní pokoje (nesnáším, měli jsme v bytě a nikdy více) - střešní okna - hrůza mytí, hrůza zatékání, hrůza odclonění slunka - obývací pokoj s kuchyní lehce divná dispozice - gauč zády k oknům a čumět na stěnu? Gauč zády k jídelní stolu taky nic moc. - ten oblý roh dole je divný, spíš by to chtělo změnit tu šatnu/spíž a nechat tam větší halu Velikost domu super a pokud na to máte peníze, zkuste projet bez šikmých stěn v patře. My máme rovnou střechu a naprostá spokojenost. Nevím zda máte zkušenosti se šikmými stěnami - my měli takhle byt 8 let a naprosto jsem to už nesnášela.
Odpovědět
Nevidím světové strany. Za mne je propojení domu z garáží super. Jak někdo píše o samostatném záchodu - v domě máte 3 záchody v koupelnách, což mi přijde v pohodě. Já nejsem zastáncem koupelny přístupné jen přes ložnici, udělal bych ji přístupnou z chodby. Nelíbí se mi, že střecha garáže není přístupná z domu. Přidal bych přesahy střechy - zase tolik peněz na víc to není, budete moci projít v suchu okolo domu, fasáda nebude tak trpět, okna dole nebudou tak zasviněná a bude to prevence proti vlhkosti a zatékání. Zrušit půlkruh. Z ulice bych nedával okna až na zem. Už teď je vidět oknem všechno, v horním patře bych nedával fixní okna z důvodu problematického čištění. Zádveří je malé - zrušit výklenek a raději udělat přesah střechy.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, vyzera to dobre, vstup je vyuzity, garaz by som predlzila, aby bolo miesto okrem toho urceneho dolu aj vpravo na vercajch, stol, pripadne bicykle. Tym by sa zvacsila kupelna dole, ale uvitala by som radsej samostatne wc. Tiez chyba okno/okna v garazi. Ta oblukova stena je super, je na nu priestor. Nedavala by som okna az po mur, ak chcete zavesy na zutulnenie. Ostrov by som nechala volny a terasu dole kde je L, s vychodom aj z jedalne. My nejak nevyuzivame gauc aby sme cumeli von, vacsinou skor pri stole, ale mame pohodlne kreslo-stolicky. Satnik do L je dost na figu, radsej 2 linearne ukladania. P a S kludne na poschodi, ked su tam izby a ak ste susickovo zalozeni. Kludne mozes dat druhu pracku na prizemie. Na poschodie treba samostatne wc pre deti a teda samostatnu kupelnu. Do ktorej kupelne date aj vanu je na vas. Nemam velke skusenosti ani s byvanim na poschodi, ani s tymito oknami, ale ked sa pozriem oknom, chcem vidiet okolie, nie len nebo.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od roman_:

@stepansyrovy Môžem Vám napísať, čo by som vo svo…
@roman_ A hned to první je věc, na které se s mnoha lidmi neshodneš. Někdo by samostatnou garáž nepřežil, protože musí parkovat dál od domu a vláčet se s taškami. Někému vadí ten přechod z domu do garáže…
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od zden77:

@roman_ A hned to první je věc, na které se s mno…
@zden77 To bol môj názor, nemusí každý súhlasiť. Ale ako sledujem moje okolie, nerobím si ilúzie o tom, že v každej garáži reálne parkuje auto. Väčšinou je to sklad bordelu a sezónnych vecí, prípadne dielňa a tam je výhoda, že by bol hluk oddelený od domu. Garáž, ktorá je súčasťou zatepleného domu potrebuje extra drahé vrata, ktoré budú aj tak najslabším miestom obálky. A s nastupujúcou elektromobilitou bude ešte menej ľudí ochotných parkovať auto v dome. Som zástancom toho, že od auta do domu musím prejsť suchou nohou, ale to sa dá vyriešiť aj inak a 10 krokov navyše mi nevadí, aj tak sa v dnešnej dobe málo hýbem.
Odpovědět
Jen pro upřesnění jde mi především o dispozici celého domu, tento typový projekt beru, jako velmi hrubou inspiraci především z hlediska rozložení místností, ale ne všechny budou takto. K Vašim komentářům více méně se s většinou ztotožňuji a plánuji tak podle nich tento vzorový projekt upravit, jen jsem je při úvodním dotazu nezmiňoval. Nad čím bych ale rád otevřel debatu jsou střešní okna, nad kterými se shoduje vícero komentářů, co je jejich nevýhoda, proč byste je nechtěli? Upřímně si nedovedu představit řešení se sedlovou střechou bez vikýřů, tak aby tam nebyla střešení okna, je to vážně takový problém? V každém případě díky za diskuzi a náměty. Jen je opravdu vidět, že každý má zcela unikátní názor, zkušenost a preferenci, tudíž ve výsledku bude asi stejně na mě samotném pro co se rozhodnu.. :D
Odpovědět

Jen pro upřesnění jde mi především o dispozici ce…
@stepansyrovy Strešné okná sú najslabší článok strechy. Bývajú veľmi často po rokoch problematické skrz úniky tepla, prípadne tesnosť proti vode. Ak nie sú fakt kvalitné, tak sa rosia, lebo vlhký vzduch stúpa. Ďalší problém je prehrievanie, to sa dá/musí riešiť exteriérovými roletami. Sú to okná obvykle vysoko a v malom výklenku, pretože izolácia strechy býva hrubá a jednotlivé trámy/vazníky sú blízko seba a ani z nich nie je výhľad von. Ja by som teda nechcel ani šikmé stropy, ale niekedy to nejde inak. Každopádne po niekoľkých zlých skúsenostiach v rodine je toto pre mňa úplne vylúčené, to radšej tmu.
Odpovědět
me se nelibi technicka mistnost mezi ložnicí a obyvákem. Rekurepace je dost hlučná.
Odpovědět
Obývák by šel, ale u ložnice ne. Technická místnost by měla být úplně jinde než takovéto místnosti. Rekuperace nemusí být nutně hlučná, je spousta typů, ale jde spíš o princip.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?