Půdorys patrový obdélníkový dům 12x8

Dobrý den, teprve začínám v hlavě přemítat. Za projektantem se teprve chystáme. Ale chtěla bych tam jít už s určitým nástřelem. Predkresem. Vůbec nevím jak vyřešit rozvržení spodního patra. Zde bych chtěla mít kuchyň se spíží s ostrůvkem a obývák dohromady. Ideálně do L. Vůbec nevím kam s krbem. Vím že chci dole ještě jednu místnost pro hosty(ložnice). Technickou místnost. WC/koupelnu.z obýváku vchod na terasu, která se zastřeší jako pergola.... Nemáte někdo hrubý nastřel,jak jste řešili dispozice... půdorysů už jsem zkoukla hodně na googlu...ale pořád si nevím rady.....achjo.... předem děkuji za odpověď.
Odpovědět
@barunka23 My budeme mít v zásadě spodek A a vršek B. https://www.stavimesidomecek.cz/nizko...
Odpovědět
Máme asi dům podobný tomu co chcete, doporučuji oslovit architekta. Dostanete studii domu který vám bude vyhovovat. Zkuste oslovit třeba @carpatia zda má čas, nám dům skvěle navrhla a máme tam vše co jsem chtěla splněno bez kompromisu a nezvětšení celého domu.
Odpovědět
@kofejn děkuji za inspiraci. @jajinka121 díky. Máme projektanta. Chtěla jsem spíše při představu, abych k němu šla s nějakou představou.
Odpovědět
@barunka23 Ahojky, posílám nás půdorys. Vchod na terasu máme z "jídelny" protože předpokládáme, že budeme víc věcí nosit z kuchyně, tak abychom to neměli přes celý obývák. Kuchyň je schovaná, aby nebyl všechen ruch hned slyšet i u puštěné televize. Špíz nemám z důvodu dvou šuplíku jako potravinová skříň plus máme sklad pod schody, kde při nejhorším nějaké suroviny uschovám. Technická místnost akorát na police, tuv a elektrický kotel a pračku se sušičkou. Máme zásadu, že neuchovávame nic, co nepoužíváme.(nad patrem bude ještě menší půda, jsme zvědavá, jestli všechen bordel neskončí tam :D) Do zádveří plánují skříň, kde budou schované věci z věšáku, v chodbě skříň, která úschova oblečení, které bude adekvátní k roční době a v patře máme šatnu, kde bude zbytek. Spodní koupelna je pouze"technická" takže nehledej žádné velké rozměry. V patře máme koupelnu kolem 8m2. Spodní ložnice bude složit nejprve jako naše ložnice, až se dodělá vršek, bude to pokoj pro hosty a herna pro děti. Nechci mít vše v obývacím pokoji.
Odpovědět
@barunka23 no já k projektantovi šla taky s představou, dokonce mi ji překreslil a upravil, ovšem dům byl obrovský a spousta krkolomných řešení- jako do ložnice kolem špajzu apod. takže jsem ráda že jsem ten návrh konzultovala a nechala upravit a podle toho pak už projektant udělal projekt.
Odpovědět
My máme podobný pudorys. 14x8. Dům máme řešený tak, aby jsme v budoucnu mohli obyvat pouze spodní patro. A měli tam všechno. Děti budou mít nahoře svůj klid. Dole máme předsíň se samostatnou šatnou. Kuchyň s obyvakem, ložnici se šatnou, velkou technickou místnost cca 10m2(nemáme sklep ani garáž _sice se taky snažím nehromadit, ale se dvěma detma je těch krámu moc), koupelnu se sprchou a WC zvlášť. Celkově je dům řešený s minimem chodem a hodně úložných prostor. Nahoře je samostatná prádelna plus šatna/sklad.
Odpovědět
@jajinka121 děkuji. Popremyslím o tom. Zní to logicky. Můžu se zeptat jak dlouho to od architekta trvá...jak se to pohybuje cenově.....jsou nutné osobní schůzky? Vůbec nevím ,co od toho případně čekat..... @nicmat moc děkuji. Super inspirace. Taky to mám v plánu. Jelikož už jsem jednou vážně onemocněla tak chci mít dole veškeré zázemí pro tento případ. Nedovedu si představit jak lezu po chemoskach do patra. Člověk je pak rád, že se vůbec doplazí na záchod. Proto chci ideálně bezbariérové spodní patro a hlavně sprcháč. Děti mají šatnu společnou? Já docela hromadím. Do toho jsme s mužem oba myslivci, takže potřebuji vyřešit i ty úložné prostory. Hadrů a věcí je až moc a nechci aby se to pořád někde povalovalo..... Garáž máme v plánu mít jako dílnu postavenou samostatně.
Odpovědět
@barunka23 Kdybychom měli větší rozpočet tak bychom klidně udělali dům 8,5/12 a možná i větší, ale jelikož budeme stavět dřevostavbu a chtěli jsme se vlézt do určité částky, tak nám to pan projektant navrhl takto a až na pár tisícovek, jsme opravdu v plánovaném rozpočtu. Tudíž poukazuji na to, že se dají prostory pro uložení věcí (technická místnost, šatna) zvětšit. Ano, děti mají šatnu společnou. Jsem realista a vím, že nějaké skříně budou v pokojích a něco potom na míru do šatny, aby byl využit celý prostor na 100%. A když počítám kolik věcí mám já a to nejsem přes oblečení zrovna žádný škrt, tak bude místa dost.. Také plánujeme mít, až budou děti větší, spodní patro pro sebe a vrchní pro děti, tudíž pak nahoře budou mít věci a potřeby pouze oni... Garáž respektive přístřešek na auto máme plánovaný vedle domu. Do budoucna se buďto celý zazdí (že bude jako oficiální garáž) nebo necháme přístřešek být a postavíme si zahradní domek, garáž a dílnu v jednom, někde vzadu na zahradě. :)
Odpovědět
Můžu ještě pro představu půdorys vršku? Jo taky si říkám, že kromě šatny vyuziji i skříně co máme do teď. Pro mě je priorita obývák-kuchyne, kde travíme nejvíce společného času. Ložnici a dětské pokoje bych chtěla menší. Šatna společná, nedělám si iluze, že si to bude každá uklízet-alespon zatím. Takže pořádek v oblečení budu dělat stejně já a bude to při jednom. Řešíme jestli má cenu budovat sklep-opět docela dost peněz navíc. Já jsem takový sysel. Ráda zpracováván sezónní ovoce a zeleninu. Ale co mám v bytě spajz. Tak se nikdy nic nezkazilo.
Odpovědět
@barunka23 také plánuji začít zavařovat atd.. ale na to chci mít ty police pod schody nebo technickou. A když bude nejhur nebo by bylo na tyto věci moc teplo, vždy se to pak může odnest do garaze, kde se nebude topit.. párkrat tam vzdy skočit a doplnit zasoby domu neni takovy problem :)
Odpovědět
@barunka23 zkuste napsat přímo @carpatia tady na MS. Určitě vám k tomu napíše víc jak k ceně tak k termínu, nevím kolik má práce, u nás to měla hotové dost rychle. Já měla podklady od projektanta a ona je predelala komplet a dům upravila. Osobně jsme se nesesly nikdy, jen po mailu a telefonu. Doporučuji opravdu.
Odpovědět
Profilova fotka
My si projížděli různé firmy co dělají projekty domů, s mužem jsme si našli každý svého favorita a pak jsme se shodli na jednom a šli jsme s tím nákresem za projektantem který nám to překreslil k naší spokojenosti.
Odpovědět
Článek se načítá
@barushka0404 už mám na cestě nějaké katalogy. Manžel má průmyslovku, takže co se týká nákresů a prostorového vnímání je na tom dobře. Oproti mě 😂😂😂😂 já bych potřebovala ideálně 3D model.
Odpovědět
Profilova fotka
máme to takto https://www.modrastrecha.cz/blog/mr_f...
Odpovědět
Profilova fotka
@barunka23 ideální je návrh prototypováním .. postavíte jeden barák, zjistíte co vám na něm vyhovuje a co ne, pak postavíte druhou verzi a tak dál, dokud se nedostanete k ideálu. Ale jen málokdo na tento postup má dostatek času a prostředků.
Odpovědět
Profilova fotka
@barunka23 naprosto vám rozumím manžel má taky prumyslovku takže co se týka představivosti jsem na tom podobně. My jeden dům koupili a během 8 let jsme ho celý předělali ale pak se začal muž nudit a napadlo že by si přece jen dům postavil tak jsme ho prodali rok bydleli v podnájmu a máme dům podle našich představ. Hodně štěstí při plánování.
Odpovědět
@mr_falko děkuji za inspiraci. @jakuda zrovna ráno jsem kontrolovala tiket ze sportky.. nevyšlo to, takže tudy bohužel cesta nepovede 😂 @barushka0404 no tak to je taky řešení. Já jsem ráda, že už se to soukolí začíná roztáčet.. popravdě už jsem tomu moc nevěřila....🤦🏻‍♀️
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?