Umístění domu na pozemku zahrada na sever

Zdravím, ráda bych se s někým dalším poradila ohledně umístění domu na pozemku, který má vjezd z ulice na jižní straně. Zahrada je tedy na sever. Ostatní domy v ulici mají domu na takovém orientovaném pozemku vepředu a zahradu vzadu, ale neradi bychom tam měli úplně chladno a stín. Tudíž jsme přemýšleli nad umístěním domu úplně dozadu a vznikla by přední zahrada celá na jih, od cesty bychom oddělili stromky a plotem, aby nešlo moc videt, viz přiložený nákres. Nebo pak umístit celý na pravou boční stranu dopředu, aby vznikla zahrada na Jz. Jedná se o Obdélníkový pozemek s rozměry 21 šířka a délka 35 M. Jak byste případně řešili vy?
Odpovědět
Dobrý večer, to Vaše umístění domu ve směru dozadu, kdy většina Vašich sousedů má domy u začátku pozemku, je dle mého názoru lepší. Máme pozemek obdélníkového tvaru jako Vy, rozměr cca 20 x 40 - přístup od silnice máme ve směru od severu, náš projektant chtěl orientaci domu - terasu směrem na sever, to jsme mu vymluvili a budeme mít na JZ, budeme stavět dům v zadní části pozemku. Soused na podzim postavil hrubou stavbu, stavěl cca 5 m od začátku pozemku. Takže také nebudeme mít domy v linii, což je dle mého také výhodnější.
Odpovědět
Ano, máme podobně jako vy. Příjezdová cesta od J a terasa také na J. Vstup do domu máme z boku z východu. Soused vedle má terasu na S, takže aspoň na sebe nevidíme v létě venku. Jsme v boční ulici a naproti přes cestu nejsou žádné domy a je tam nezastavitelná oblast (mokřad), takže snad tam nikdy nebude nikdo stavět. Pohyb v ulici je minimální, jen my a soused, dál ještě 1 chata, kde občas někdo je. Projde tu minimum lidí, takže když budeme sedět na terase (zatím ji ještě nemáme), budeme mít relativně klid.
Odpovědět
Profilova fotka
Máme také přístup na pozemek z jihu. Nakonec jsme zvolili umístění domu na východní hranici pozemku tak aby byla zahrada na jihozápad-západ-severozápad. Vedli nás k tomu dvě věci. 1. u nás je dána uliční čára 5m - tedy nemůžeme umístit dům do zadní severní části pozemku a mít zahradu celou na jih. 2. ulice je teď sice ještě poměrně klidná (i když sousedé tedy všude jezdí autem, nejsou vůbec zvyklí chodit po městě pěšky, přesto, že tu máme vše kousek, takže auta tu jezdí díky tomu častěji než by bylo nutné), ale za pár let až se dostaví zbytek ulice a propojí i na druhé straně se starou zástavbou, bude tu ještě rušněji. Takže být vámi, zjistím si na stavebním úřadě, jestli vás nějak neomezují místní regulativy, odstupové vzdálenosti apod. A pak se zamyslím, jak rušná je ulice a případně kam máte nejhezčí výhledy apod.
Odpovědět
Výhled na žádnou stranu nijak zajímavý nemáme, že dvou stran sousední pozemky, vzadu malá vyslapana pěšinka a vepředu příjezdová cesta. My právě žádná omezení nemáme. Jedna se o část, která je úplně celá nová ve výstavbě, úplně nová ulice. V té předešlé, co jsme několikrát byli je naprosté ticho, auta nejezdí, jakoby tam snad nikdo nebydlel 😄 tak snad to bude i tak v té nové naší části
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?