Betonové podlahy ve sklepech

Dobrý den, potřebovala bych radu ohledně podlah ve sklepě. Mám kompletně podsklepený dům, kde jsou betonové podlahy, ty jsou nerovné a popraskané, chci tam dát dlažbu. Jsem ale limitovaná výškou stropu - i teď tam je jenom 185 cm 😄 Jde podlahy nějak zbrousit - aspoň o 2 cm aby se položením dlažby nezvýšily podlahy? Děkuji moc.
Odpovědět
@andrea2412 To je případ od případu. Ale snižovat beton o 2 cm asi nepůjde, spíš by se musel beton vymlátit a udělat nový. Pak už by se asi vyplatilo sklep celkově prohloubit. Ale v obou případech je to spíš otázka na statika. Záleží na počtu pater, na podloží, na tloušťce a materiálu stěn atd. Počítejte s tím, že ten beton tam nemusí být jen pro krásu a komfort, ale může tam být i pro zpevnění základů domu.
Odpovědět
Profilova fotka
@andrea2412 Dobrý den, broušení beton. podlah bude peklo, neskutečný prach atd. (a to nevím, zda v domě bydlíte ??) a těžko se v celé ploše pod domem zbrousí natolik přesně, aby šla položit dlažba, aniž by se podklad musel vyrovnávat, takže ty zbroušené cm by obratem zase nabyly 😬 A jak i píše @m_i_r_e_k, beton ve sklepích bude mít spíš funkci pro zpevnění. U nás se sklepy komplet prohlubovaly, dávaly se tam i hadice na odvádění vlhkosti a jelikož dům má prabídné základy (spíš žádné), tak se po celém obchodu sklepů dělal betonový věnec právě pro zpevnění. A příčky (kdy by ten věnec překážel) se podezdívaly betonovými cihlami. Na závěr se tedy dlažba dávala, ale sklepy se prvotně prohloubily o dost. V případě zájmu pošlu odkaz na konkrétní fotky v mém albu.
Odpovědět
Profilova fotka
Asi bych nejdříve začal sondou, ale opatrně ať neporusite případnou HI, aspoň nejdříve zjistíte souvrství, pak můžete začít řešit co s tím....
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?