Povolení k výstavbě přípojky

Zdravím, na zahradě mám zděnou vodovodní šachtu, která se rozpadá a na mě je moc malá 🙂 Když budu chtít udělat jinou na místě té staré, potřebuji nějaké ohlášení či povolení? A je lepší plastová nebo zděná? Děda ji dříve používal na chlazení piva 🙂 tak přemýšlím opět o zděné a větší.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od rajcatko1988:

Zdravím, na zahradě mám zděnou vodovodní šachtu, …
@rajcatko1988 A ta šachta je součástí vodovodního řadu nebo přípojky?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od jozkakomosny:

@rajcatko1988 A ta šachta je součástí vodovodníh…
@jozkakomosny na dně šachty je vodoměr, do kterého vede hadice z hlavního uzávěru vody, který je na hranici pozemku
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od rajcatko1988:

@jozkakomosny na dně šachty je vodoměr, do kteréh…
@rajcatko1988 Takže vodoměrná šachta na přípojce. Pokud ji odstraníte a budete dělat novou (i na tom samém místě) a budete to chtít právně čisté, potřebujete od stavebního úřadu tzv. územní souhlas. Pokud to budete dělat bez stavebního úřadu, tak si dejte pozor, aby bylo vše podle norem a požadavků Vašeho VaKu. Vzhledem k tomu, že každoročně odečítají stavy, tak novou šachtu samozřejmě zjistí.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od jozkakomosny:

@rajcatko1988 Takže vodoměrná šachta na přípojce…
@jozkakomosny dobře a je lepší udělat opět zděnou, třeba ze ztraceného bednění nebo rovnou plastovou?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od rajcatko1988:

@jozkakomosny dobře a je lepší udělat opět zděnou…
@rajcatko1988 To opravdu záleží jen na Vás. Vezměte úvahu cenu, pracnost, rozměry, estetiku...
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od rajcatko1988:

Zdravím, na zahradě mám zděnou vodovodní šachtu, …
@rajcatko1988 Co myslíte, že se stane, když se půjdete zeptat na úřad...myslíte si, že úředník řekně " ne to je v pohodě, já nic nepotřebuju"?😀 No a co se staně, když zjistí třeba od Čevaku, že stará je teď nová...to vám jako udělí pokutu, nařídí odstranění a bude požadovat doložit papíry a vrátit starou?😁 No v principu mluví stavební zákon jasně, že když se mění vzhled stavby..., jenže záleží jaká hlavá pomazaná úřednická si toto a proč nárokuje.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od rajcatko1988:

Zdravím, na zahradě mám zděnou vodovodní šachtu, …
@rajcatko1988 zjistěte u společnosti či má vodovody info třeba mají určeno jak musí vypadat atd. A záleží jak moc velkou ji chcete třeba v práci to děláme z klasických skruží. Je to jednoduché a máte v nich místo na pivo a nahoru se da poklop.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od edison101:

@rajcatko1988 zjistěte u společnosti či má vodovo…
@rajcatko1988 @edison101 Ještě jsem neviděl (Čevak, VAK, VaS), že by měli v technických podmínkách povolené nějaké betonové skruže u nový šachet. Takže si tam sice vychladíte pivko, ale hrozí že tam ten vodoměr odmítnout dát. Takže rozhodně doporučuji koupit typovou plastovou šachtu a min. rozměrech dle specifikace vodárenského provozovatele.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak zamázne spáru (spáry) mezi srkužemi a vybetonuje dno a nikdo nepozná, že to není betonová prefa :-). Důležité je si pohlídat průměr a světlou výšku. Mám taky ze skruží se stupadly a paráda, dole vybetonované dno s dírou a tam je otvor na "zem" a celé dno lehce vyspádováno tak, že když se tam dostane voda, tak se tam stáhne a při větším nožství by se tam hodila kalovka. S vodoměrem nebyl problém. Pivo jsem zatím netestoval :-). Osobně bych do plastu nešel, ale vím, že to bývá k vidění. Ale viděl jsem už i promáčklou dovnitř s prasklinou, do které pak teklo fest. Viděl jsem i plastovou retenčku, která se vynořila ze země jak ponorka :-). Takže pro adrenalinové závisláky je plast asi gut :-).
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od panlorenc:

@rajcatko1988 @edison101 Ještě jsem neviděl (Čev…
@panlorenc píšu že ma zjistit co můžou a co ne u nás vodovody i kanalizace zřizuje obec sama . A a tímto nemá problém s čím mají ale problém jsou originální šachty na vodoměr jsou totiž tak malé že se vtom děsně blbě něco montuje. Ale to samozřejmě ti víš neví protože ti do toho montovat nic nelezou. U nás jsou rádi za betonové skruže díky prostoru. A jednu máme i plastovou a už nikdy více beton je beton.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od edison101:

@panlorenc píšu že ma zjistit co můžou a co ne u …
@edison101 Beton je sice beton, ale skruže nám zatím odmítli všichni provozovatelé s tím, že se odvolávají na jejich technické požadavky a především na zajištění vodotěsnosti.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od panlorenc:

@edison101 Beton je sice beton, ale skruže nám z…
@panlorenc děláme to tak že se vybetonuje základová deska a na to se pak na lepidlo položí skruž a ji spoj se dává na lepidlo a nebo na kanalizační pěnu. Ale všechny provozy máme pod jednou obci. Které to nevadí. Samozřejmě nevím jak by se k tomu postavili jinde.
Odpovědět
Článek se načítá

Odpověď na příspěvek od edison101:

@panlorenc děláme to tak že se vybetonuje základo…
@edison101 Tomu rozumím a o technické "nějaké" proveditelnosti vodtěsnosti nepolemizuji, ale jsme v ČR a vy potřebujete vyrobit papír-certifikát o vodotěsnosti...a ten má jen určený výrobek....a to chtějí vodárny TEČKA. A to je zkušenost s přístupem prakticky všech vodárenských společností.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?