Jak vyčistit venkovní rolety u neotvíratelných oken?

Profilova fotka
Dobrý den, poprvé píšu na toto fórum, protože už opravdu nevím, kde hledat pomoc. Máme následující problém: V našem domě jsme si nechali namontovat okna, která nejdou otevřít – jsou pevně zabudovaná. Na těchto oknech máme z vnější strany instalované hliníkové rolety, které pravidelně stahujeme. Ze začátku s nimi nebyl žádný problém, ale po několika letech se rolety silně zašpinily a teď, když je stáhneme, je přes sklo vidět jejich špinavý povrch, což vypadá opravdu nehezky. Chtěl(a) bych se zeptat: jak je možné rolety z vnitřní strany (od skla) vyčistit, když se k nim zvenčí prakticky nedá dostat? Měl už někdo podobný problém a jak jste ho vyřešili? Děkuji předem za každou radu.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od anna_1980:

Dobrý den, poprvé píšu na toto fórum, protože už…
@anna_1980 no když nebude žádný dobrý nápad. Tak za a)sundat a vyčistit na trávě a za b) vyměnit fixní okno za otevírací. Teď to dělá kámoška a není to až tak drahé
Odpovědět
Profilova fotka
opravdu se k nemu neda dostat ze zebriku? nafotte kde okno je, skoro si nedokazu predstavit na dome okno nebo vec na kterou by se nedalo dostat z nejakeho zebriku a popr dojistit lanem pres strechu. Jak vycistit samotnou zaluzku je pak jednoduche, nejaky cistic a gardena vyrabi takovy oboustrany kartac primo na rolety napojeny na vodu.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od ktz:

opravdu se k nemu neda dostat ze zebriku? nafotte…
@ktz Žaluzie a roleta je rozdíl.
Odpovědět
Profilova fotka
Vyndat okenní lišty, pak zasklení a vertig.
Odpovědět
Alebo vymontovať celú roletu z kastlíku, umyť a namontovať naspäť.
Odpovědět
Nebo si na to zavolat nějakou profesionální firmu, ať se s tím zabaví oni.
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od artep1987:

@anna_1980 no když nebude žádný dobrý nápad. Tak …
@artep1987 Moje okna jsou velmi velká a nemohu je vyměnit za otevíratelná :(
Odpovědět
Profilova fotka
Ještě jsem tak pátrala na internetu a narazila jsem na něco, co se jmenuje Clean Blind. Zná to někdo? Viděla jsem video a je tam stejné okno jako mám já. https://youtu.be/XxcWVagFuYo
Odpovědět

Ještě jsem tak pátrala na internetu a narazila js…
@anna_1980 No vidíte, podobnou vychytávkou sa čistia akváriá.
Odpovědět

Ještě jsem tak pátrala na internetu a narazila js…
@anna_1980 To by mohlo fungovat - je to na magnetickém principu, případně si něco podobného upravit - vyrobit. Něčím podobným se dají čisti okna, ta jsou ale zcela rovná - u těch rolet to může být problém, ale zkusil bych objednat, ono to určitě nestojí majlant. Při troše šikovnosti by šlo něco podobného udělat i podomácku.
Odpovědět
Profilova fotka
Po chvíli jsem se rozhodla, že to koupím. Teď čekám, až mi dorazí balíček. Doufám, že to konečně pomůže a že s tím ty rolety pořádně umeju.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, tak už mi ten „vynález“ dorazil :) A musím říct – jsem z toho fakt nadšená! :D Vyčistila jsem tím venkovní roletu a vůbec jsem nečekala, že to půjde tak snadno. Mrkněte sami, přidala jsem i pár fotek, jak to maká.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?